Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ať soudu doloží co pořizoval. Když to není pravda, nemá to jak doložit a alimenty se zvýší. Když jeho rodiče koupí malé oblečení, dá se přece vrátit nebo vyměnit za větší. ![]()
Minimálně bych si začala schovávat účtenky úplně od všeho, abys měla důkaz, že jí vše pořizuješ a zařizuješ ty.
@kontramatka píše:
Ať soudu doloží co pořizoval. Když to není pravda, nemá to jak doložit a alimenty se zvýší. Když jeho rodiče koupí malé oblečení, dá se přece vrátit nebo vyměnit za větší.
já teda od tchánovců, když něco dětem koupí, účtenky nedostávám a to s nimi mám super vztah
bez toho, to vyměníš dost těžko…
Dekuji za odpoved on napsal ze uctenky ma ale to prece muze vzit kdekoliv. Od dcery vim ze to ma od „babicky“ a co se tyce tech malych veci zkousela jsem mu je vratit on odmitl ze je nechce a napsal o me ze je prodavam i hracky a ze pry penize mam pro svoji potrebu coz ovsem neni pravda
@Keyllah píše:
já teda od tchánovců, když něco dětem koupí, účtenky nedostávám a to s nimi mám super vztahbez toho, to vyměníš dost těžko…
No asi tak on mi jen preda veci nic vic
@Keyllah píše:
já teda od tchánovců, když něco dětem koupí, účtenky nedostávám a to s nimi mám super vztahbez toho, to vyměníš dost těžko…
tak snad když oni něco kupují, účtenky si vezmou. ![]()
@Keyllah píše:
Tak by měli mít účtenky oni, právě pro tyto případy..(výměna, vrácení, atd.)
Tak jestli tvrdí že jí vše koupí tak má jistě jak doložit
Nech to na soudu, stejně s tím sama nic neuděláš. Pokud prarodiče koupí špatnou velikost tak to snad jde vyměnit ne?
@Anitramm píše:ÓÓ děkuji. Nevím co se děje za problém. Vidím že věci jsou malé, poděkuji a požádám o výměnu za větší velikost. říká se tomu komunikace dospělých. Ale pro některé je jednodušší psát do diskuse a oblečení vyhodit nebo co.
Tak by měli mít účtenky oni, právě pro tyto případy..(výměna, vrácení, atd.)
@Anonymní píše:
No asi tak on mi jen preda veci nic vic
A s nimi máš jaké vztahy? To je problém zvednout telefon a říct že koupili špatnou velikost, jestli by to šlo vyměnit?
@kontramatka píše:
tak snad když oni něco kupují, účtenky si vezmou.
to netuším, já je neznám
ale jí ty věci s účtenkou evidentně nedávají, tak to sama nevymění…
@kontramatka píše: ÓÓ děkuji. Nevím co se děje za problém. Vidím že věci jsou malé, poděkuji a požádám o výměnu za větší velikost. říká se tomu komunikace dospělých. Ale pro některé je jednodušší psát do diskuse a oblečení vyhodit nebo co.
Vzdyt jo. Buď je má požádat o výměnu, nebo si má říct o účtenky a vyměnit je sama. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky mam takovy problem. Byla jsem si zazadat o zvyseni alimentu pry na to mam narok. Poslala jsem zadost a otec ditete mi poslal k tomu vyjadreni kde psal samy lzi jako ze dceri vse nakupuje ze ji vozi k lekari vse hradi apod. A i pry jsem se s nim mimosoudne nedomluvila coz taky pravda neni proste zacal hazet takovou spinu az to neni hezky dceri nic nekupuje spis jeho rodice a jeste k tomu veci ktere ji jsou male. O lecich skolce ani nemluvim. Jsem z toho spatna jak se k dceri chova nic ji poradne nekoupi a me jeste ocernuje. Jaky je vas nazor? Dekuji za odpovedi
Každopádně si ty sama začni schovávat veškeré doklady ke všemu, co za dcerku vydáš -) školka, lékárna, oblečení, koníčky a udělej si seznam, jaké platby za poslední rok proběhly.
Dekuji za odpovedi ja sem mu to rikala uz nekolikrat i sem mu je davala zpet on to odmitl ze je nechce at si s tim delam co chci. S jeho rodici v kontaktu nejsem.
Ahojky mam takovy problem. Byla jsem si zazadat o zvyseni alimentu pry na to mam narok. Poslala jsem zadost a otec ditete mi poslal k tomu vyjadreni kde psal samy lzi jako ze dceri vse nakupuje ze ji vozi k lekari vse hradi apod. A i pry jsem se s nim mimosoudne nedomluvila coz taky pravda neni proste zacal hazet takovou spinu az to neni hezky dceri nic nekupuje spis jeho rodice a jeste k tomu veci ktere ji jsou male. O lecich skolce ani nemluvim. Jsem z toho spatna jak se k dceri chova nic ji poradne nekoupi a me jeste ocernuje. Jaky je vas nazor? Dekuji za odpovedi