Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malike píše:
Holka kde máš hrdost proboha..když ti píše nebo říkátohle. myslíš že se do budoucna něco změní? ne..ani když budete jen sami bydlet.
ja vim no ze se to nejspis nezmeni, ale on se nekdy chova dobre, ale vetsinu casu ze me dela blbce a on je dokonalej. Jenze ja to nedelam ani tak kvuli sobe nejak se s tim uz casem vyrovnam ale kvuli malymu, mrzi me ze nebude vyrustat s mamou a tatou ![]()
@hanzbl00 píše:
ne ze bych tu hnila ale je to takova mensi vesnice no. A ja mam rodicak jen do dubna uz, bude mi koncit a tezko rict jestli pak najdu hned nejakou praci :/ted sem se odhalila, tak co uz no![]()
a rodiče Ti do začátku nepomůžou než seženeš práci? a dává ti aspoň nějaký prachy?
@klarushka píše:
jak po matce svého syna může chtít půl mega když je na mateřský?vždyť tolik peněz aji mateřská nejni
. ježiš to je kus hovězího
Bejt Tebou se na něj vykašlu vždyť chlapů po světě lítá tolik
on totiz hlavne nedokaze stravit to, ze moje mamka mi nic nenasetrila. Jenze ono je rozdil kdyz si s plny rodiny jako on a oba rodice pracujou nez kdyz si s neuplny rodiny, kdy ti otec nekolik let ani neposila alimenty a navic sem z dvojcat a mamka na nas byla sama.Furt mi vycita, ze mi mama nebyla schopna nic nasetrit a ted si stezuju ![]()
@hanzbl00 někdy se chová dobře i despota..přesto sním není k žití. Bohužel stejně to není záruka, za dva roky zas mužete od sebe..jestli táta bude co k čemu, syn ho neztratí, jen bude dál a ty mu jednou najdeš jiného tátu. Ale muž má mít úctu k ženě a ten tvuj jí nemá. pakli mužeš bydlet u rodiču, zustan tam dokud si sama nedáš život do pořádku a nebudeš na nikom finačně závislá.
@klarushka píše:
a rodiče Ti do začátku nepomůžou než seženeš práci? a dává ti aspoň nějaký prachy?
mamka mi urcite pomuze, akorat sama na tom neni moc finance dobre ma zdravotni potize takze je ted nezamestnana.Ale myslim si, ze bysme to nejak zvladli. Nedava mi penize zadny, pry plati klukovi stavebno plus jeste neco a ma ho kazdy vikend, takze po nem nemam nic chtit
ja tu mam papiry na malyho na svereni do pece, byla sem uz driv se na to zeptat na urade, zatim ale nevyplneni protoze furt premyslim.. ![]()
@hanzbl00 píše:
on totiz hlavne nedokaze stravit to, ze moje mamka mi nic nenasetrila. Jenze ono je rozdil kdyz si s plny rodiny jako on a oba rodice pracujou nez kdyz si s neuplny rodiny, kdy ti otec nekolik let ani neposila alimenty a navic sem z dvojcat a mamka na nas byla sama.Furt mi vycita, ze mi mama nebyla schopna nic nasetrit a ted si stezuju
Mě to příjde že je hrozne škrt na prachy
jako nevím proč by ti mamka měla spořit vzdyť to nejni její povinnost ![]()
A ješt jednu věc, chodila jsem s chlapem co mu bylo 26 let a nemínil se od rodiny odsěhovat..chybí mi do ted, byla to moje velká láska na kterou se nezapomíná ale vím že už bych se k němu nevrátila. Jinak taky mám syna a ted jsem též u mamky, nelituju..
@hanzbl00 píše:
ja tu mam papiry na malyho na svereni do pece, byla sem uz driv se na to zeptat na urade, zatim ale nevyplneni protoze furt premyslim..
A na co čekáš, až je vyplní a podá on?
@hanzbl00 píše:
mamka mi urcite pomuze, akorat sama na tom neni moc finance dobre ma zdravotni potize takze je ted nezamestnana.Ale myslim si, ze bysme to nejak zvladli. Nedava mi penize zadny, pry plati klukovi stavebno plus jeste neco a ma ho kazdy vikend, takze po nem nemam nic chtitja tu mam papiry na malyho na svereni do pece, byla sem uz driv se na to zeptat na urade, zatim ale nevyplneni protoze furt premyslim..
No pokuď to s mamkou zvládnete tak bych se k němu nevracela. Že klukovi platí stavebko je jeho boj ale musí ti na něj taky něco dávat být tebou tak s tím jdu k soudu aby mu vyměřili alimenty
a s takovýmto jeho přístupem bych se k němu nevracela protože to Tě takto bude trápit celej život ![]()
Ty budeš mladá, že? Kolik ti je? Jinak, stejně příjde doba a ty se na něho vyprdneš. Jde vidět, že si to uvědomuješ, že tady opravdu není chyba u tebe
@j.a.n.i1 píše:
A na co čekáš, až je vyplní a podá on?
o to bych se nebala, on porad chce abysme se vratili.Na jednu stranu fakt porad premyslim, jestli se k nemu vratit castecne se priklanim k tomu nevracet se, ale pak me prepadne takova nalada, ze bych byla nejradsi s nim..fakt je to na palici
ja se proste neumim rozhodnout, nevim vubec co mam delat ![]()
@klarushka ono to mezi nama bylo jako vsechno docela v pohode, nebejt jeho rodicu to zkazilo celej nas vztah, a hlavne on da spis na rodice, zastane se jich nikdy ne me
prijde mi kolikrat ze si me ani nevazi, jindy je ale v pohode a fakt si rozumime. Proto sem zatim ty alimenty a to neresila, je to fakt pro me tezky se rozhodnout a stve me to :/
@SlecnaSally sem mlada, je mi 20let.Ja si prave rikam, ze je mozny ze casem to stejne nebude fungovat, ale chvili se v pohode a drzim se toho, ze nas vztah nema cenu a pak prijde nejaka slabsi chvilka a premejslim jinak ![]()
Tak za prve, k chlapovi se vratit jedine do vlastniho. Co je to za blba, co ma partnerku na matersky a on neni ochotnej se o ni postarat? proc by ti mela tvoje mamka neco nasetrit? to neni jeji povinnost. Povinnost postarat se o svou rodinu je preci na chlapovi, pokud partnerka je doma s ditetem.
Za druhe, neslo by ze by ti maminka malyho aspon na par hodin pohlidala a ty sis nasla nejakou brigadu? treba i doplnovani zbozi, zase bys na tom byla financne lip.
Za treti - plati stavebko a ma dite o vikendu? To jsem se uz asi i zasmala, tohle je teda uvazovani.. stavebko neni nic povinneho a co tech dalsich 5 dnu v tydnu, to dite nic nepotrebuje?
Radeji ihned zapomen na to, ze se k nemu vratis a co nejdriv si vyrid formality. Svagrova se tahle s chlapem trapila 3 roky taky kvuli diteti a dopadlo to tak, ze dneska uz jsou to dva roky co malou nevidel, nema zajem, takze vubec nebylo o co stat. Ne vzdycky stoji za to zachranovat vztah kvuli diteti.
@hanzbl00
Ten chlap je hrozně vypočítavej, to je děs…
Kočko, já ve 20 taky zůstala s mimčem sama.To co cítíš je jen to, že chceš být milovaná, mít spokojenou rodinu a nebýt sama-to s ním nemá nic společného ![]()
@Norae ja prave nevim, jestli je chyba v nem nebo ve me, ze po nem chci vlastni bydleni.Az mi skonci rodicak, tak vubec nevim za jak dlouho najdu praci, a on asi vsechno sam neutahne. Z rodicaku mam nasetreny nejaky penize, zhruba skoro 40tisic ale to neni nejak moc no
on ma od rodicu nasetreno taky dost takze hlady bysme nekde v pronajmu neumreli, ale on proste nechce, chce kdyz uz tak vlastni ale to bych do toho pulku asi taky musela dat ![]()
Jinak s mamkou sem domluvena, hledam si brigady a rada si pujdu prividelat, protoze az mi skonci rodicak a budem s malym sami tak to bude tezky
i kdyz vim, ze mi mamka maximalne pomuze a bydleni u ni mame vzdycky zadarmo, a o nakupy se delime treba. Radsi fakt vyplnim ten papir pro svereni do pece a pujdu zazadat o alimenty, jinak pani na tom urade mi rikala, ze by mi mel na malyho platit uz od doby, co sem od nej odesla, zatim mi nedal teda ani korunu ![]()
@SlecnaSally to mas uplnou pravdu, bohuzel to tak je a ja proste nedokazu rict konec ![]()