Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky…23.prosince, jsme se dověděla, že čekám miminko, byl to popravdě šok..mimi jsem neplanovala a navíc jsem měla s přitele vztahovou krizi(7let vztahu)odstehoval se k rodičum a my se jen vídali…čekala jsem, že se umoudří a vratí se, ale už v tom byla jiná žena..když jsem to zjistila, byla jsem již skoro v 8týdnu..nevolnost jsem přikladala nervum a navic jsem brala antikoncepci…ale stalo…když jsem to tatinkovi oznamila, chtel potrat a dělal mi peklo..mimi jsem si nechala a postaram se o nej…nyní mu to dochází, ale furt je tady ta onáá a my ho nezajímáme…šileně mě to trapí a ubijí, že upřednostnil ji…chybí mi opora, ikdyž ji mám v rodině tak ten chlap chybí…jak se s tím vypořádat???
jak myslet pozitivně, když je to tak težký ![]()
A z toho jasně vyplývá, že krizi ve vztahu nelze řešit otěhotněním „přes prášky“ Ale to už asi víš. ![]()
Zjisti si na sociálce, na co máš nárok. A připrav se na případný soud o určení otcovství. Pokud tedy budeš chtít otce uvádět, plynou z toho nejen jeho povinnosti, ale i práva k dítěti.
To, že už nechce být s tebou, se dá pochopit. To, že se odmítá starat o svoje dítě, znamená, že je hovado. Žádnou oporou by ti nebyl. Bude ti líp bez něho. Zvládli to jiní, zvládneš to taky a uvidíš, že budeš nejšťastnější se svým dítětem a časem i s nějakým hodným chlapem - skutečnou oporou ![]()
@Bábrdl opravdu to cílené nebylo!!! až do 8týdne jsem neměla ani potuchy!!
Tak já nebudu spekulovat, jestli otěhotnění bylo chtěné. Kdyby ano, bylo by to čiré bláznovství
.
Já chápu, že je ti líto ztráty vztahu po tolika letech. Jenže v době otěhotnění už byl vztah v krizi, holt ses mohla podle toho rozhodnout, bylo pravděpodobné, že dítě ten vztah neslepí
. Rozhodla jsi se pro miminko, prostě budeš muset zapomenout na jeho otce jako partnera a jít dál
.
@KKatka23 píše:
To, že už nechce být s tebou, se dá pochopit. To, že se odmítá starat o svoje dítě, znamená, že je hovado. Žádnou oporou by ti nebyl. Bude ti líp bez něho. Zvládli to jiní, zvládneš to taky a uvidíš, že budeš nejšťastnější se svým dítětem a časem i s nějakým hodným chlapem - skutečnou oporou
Naprosto souhlasím.
@Genovesa : to jako že měla jít na potrat, když se to dozvěděla a chlap to nechtěl? ![]()
@KKatka23 děkuji..i tak to bolí, že po 7letech upřednostní ženu co zná měsíc než mě a to mi ještě v říjnu vykladál jak mě miluje…o to víc vše bolíí. Včera jsem byla na NT+ a všechny co tam byly semnou tam měly polovičky a já maminku tak mě to přišlo líto, že tam není. ![]()
@Virginia píše:
@Bábrdl Myslíš, že to bylo cílené?To by mě fakt zajímalo.
Já jsem v tomhle asi předpojatá, ale prostě na otěhotnění „přes prášky“ nevěřím. Zvláště v případech, máme všechno, jen dítě nám chybí, chci druhé, manžel jedináčka, partner mi utíká k jiné… atd. V takových případech má antikoncepce záhadnou tendenci selhávat jako na běžícím páse.
@KKatka23 píše:
@Genovesa : to jako že měla jít na potrat, když se to dozvěděla a chlap to nechtěl?
Já jsem někde něco takového psala?!
![]()
@Genovesa : no jen mi to tak přišlo podle toho jak jsi psala, že když byl vztah v krizi, mohla ses rozhodnout…tak jestli jsi to tak nemyslela, tak se omlouvám ![]()
@Veronickav : tak o to víc vidíš, že jsi ztrácela čas s blbcem, jsou lepší chlapi na světě. A navíc teď se to zdá těžký, ale uvidíš, že až bude mimčo na světě a zaběhnete se, naučíte se vyjít s penězma a tak, tak to bude ta největší opora, jakou by sis mohla přát
@Veronickav nic se nejí tak horké jak se to uvaří.. Jsi moc statečná, žes dala tomu maličkému šanci, i kdyby jsi měla zůstat zatím sama. Je důležité, že máš oporu v rodině, jestli máte dobré vztahy nenechají tě v tom samotnou a maličké bude mít milující širší rodinu. A nemusí být do budoucna tak zle.. Dítě ti bude obrovským zdrojem lásky, štěstí, úsměvů a radosti ( i když na druhé straně i starostí a únavy, vše má rub i líc
), ale toho hezkého je mnohonásobně víc uvidíš… A chlap? Možností je mraky. Může mu to s Onooou neklapat a ještě rád si vzpomene, co pěkného jste za těch 7 let zažili.. Ty si můžeš najít bezvadného super mužského, který bude lepší táta, než by byl biologický otec.. A vše mezitím. Třeba se bude chtít vrátit a ty už o to nebudeš stát apod.. Nebo se chtít vrátit nebude a tobě to už bude stejně jedno.. To je ve hvězdách. Ale jedno je jisté, i když je teď zle, nebude věčně a někde na tebe čeká nádherné a šťastné období. Teď mysli pozitivně na sebe a to maličké. Každý máme časy lepší a horší.
@Bábrdl může to vypadat jak chce..já vím, že to plánované nebylo…ikdyž jsme měli menší krizi..furt jsme se spolu stykali…jen spolu nežili.. a ucčitě nejsem takový blázen, že bych to plánovala!!stalo se a já se ptala jak se s tím vyrovnat, když mi tak chybí…
@Bábrdl píše:
Já jsem v tomhle asi předpojatá, ale prostě na otěhotnění „přes prášky“ nevěřím. Zvláště v případech, máme všechno, jen dítě nám chybí, chci druhé, manžel jedináčka, partner mi utíká k jiné… atd. V takových případech má antikoncepce záhadnou tendenci selhávat jako na běžícím páse.
Já taky. Zvláštní totiž, že neselhává v těch „normálních“ situacích, ale téměř výhradně v takovýchto vypjatých, hraničních chvílích.