Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veronickav Promiň, ale tím posledním příspěvkem jsi to teda fakt rozštípla.
![]()
@MartinaIrena píše:že jo
@Veronickav Promiň, ale tím posledním příspěvkem jsi to teda fakt rozštípla.![]()
![]()
@Bábrdl píše:
Já jsem v tomhle asi předpojatá, ale prostě na otěhotnění „přes prášky“ nevěřím. Zvláště v případech, máme všechno, jen dítě nám chybí, chci druhé, manžel jedináčka, partner mi utíká k jiné… atd. V takových případech má antikoncepce záhadnou tendenci selhávat jako na běžícím páse.
Mám v rodině také případ, už se jí to stalo dvakrát, prvního kluka tudíž hned po škole a teď třetí holčičku zcela nečekaně
chvíli jí trvalo, než se s tím popasovala. Paradoxně její sestře se vůbec nedaří, tak to bere trochu jako křivdu, že ona takto dvakrát a sestra adopce…je to zdravotník, takže si myslím, že si uvědomuje, co je slabina antikoncepce..omlouvám se za anonym, rodinu tu většinou neřeším ![]()
@Veronickav chtela jsem ti napsat, ze jeste na vse muze zmenit nazor, az se mu to vic rozlezi atd. Precijen chlapi to musi zpracovavat delsi dobu nez my, ktere okamzite k diteti citime silne pouto… takze bych mu dejme tomu odpustila natlak k potratu i kdyz je to hnus… kazdopadne po docteni poslednich prispevku od tebe ti tak nejak preji, aby se k tobe uz nevratil, pac to musi byt asi totalni ****
Psat ti, jestli nekoho mas a at s tim kdyztak pockas, nasledne ze on musi brat ohledy na pritelkyni jako promin… nenech ze sebe delat blbce prosim, i kdyz je to sedm let, ktery jen tak zapomenout nejde, tak sama dobre vis, ze to uz pred lety zacalo skripat, mozna jen flirt buhvi, ted tomu dal korunku a nezaslouzi si vas, fakt ne. Ceka te s nim akorat spousta starosti pokud bude kolem vseho delat takovy sceny, v tom bych ti prala, aby se k otcovstvi postavil dospele. Urcite najdes lepsiho, musis se ted soustredit na sebe a na mimco, neres samotu, uzivej si ji, za par mesicu uz sama nikdy nebudes ![]()
@Veronickav píše:
Ahojky…23.prosince, jsme se dověděla, že čekám miminko, byl to popravdě šok..mimi jsem neplanovala a navíc jsem měla s přitele vztahovou krizi(7let vztahu)odstehoval se k rodičum a my se jen vídali…čekala jsem, že se umoudří a vratí se, ale už v tom byla jiná žena..když jsem to zjistila, byla jsem již skoro v 8týdnu..nevolnost jsem přikladala nervum a navic jsem brala antikoncepci…ale stalo…když jsem to tatinkovi oznamila, chtel potrat a dělal mi peklo..mimi jsem si nechala a postaram se o nej…nyní mu to dochází, ale furt je tady ta onáá a my ho nezajímáme…šileně mě to trapí a ubijí, že upřednostnil ji…chybí mi opora, ikdyž ji mám v rodině tak ten chlap chybí…jak se s tím vypořádat???jak myslet pozitivně, když je to tak težký
Nic není těžký. Všechno je jen o tom, jak těžký to chceš mít. A čemu chceš dát přednost.
Vybrala sis dítě, tak ve tvé situaci nechtěj VŠECHNO.