Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Heinich píše:
Přesně. Tyhle těhotenství ve „vhodnou“ dobu jsou opravdu nějak moc rozšířené..
Já být chlap, asi taky na otěhotnění přes antiko nevěřím.
Zakladatelka dítě chce, jen lituje, že otec není s nimi. Doufala, že „dá přednost“ jí, protože je těhotná. No, takhle to nefunguje. Pokud je zamilovaný, vidí svůj život s tou druhou a tohle bere jako citové vydírání.
Vypadá to, že chlapi na něj stále věří, nebo aspoň nemají možnost dokázat opak ![]()
Ještě bych, chtěla řict, že pod pojmem krize..byla jíná krize…bydleli jsme u mých rodičů v domku, měli sve patro, ale přítel se nepohodl s mými rodiči a odešel k svým…držel mě ve vědomí, že pro nás najde byt a odstěhujeme se…!!!proto jsme se scházeli až přišel den, kdy mi řekl, že je někdo jiný, ale že si tím není jisty atd. za zhruba 3týdny jsem zjistila, že jsem v 8týdnu!!! takže prosím hned nesudte, že to bylo plánované, jen abych zachránila vztah!!spíše jsem čekala rady, jak se vypořádat ted se samotou a tím, že toho tatku nemáme!!
@Veronickav píše:
Ještě bych, chtěla řict, že pod pojmem krize..byla jíná krize…bydleli jsme u mých rodičů v domku, měli sve patro, ale přítel se nepohodl s mými rodiči a odešel k svým…držel mě ve vědomí, že pro nás najde byt a odstěhujeme se…!!!proto jsme se scházeli až přišel den, kdy mi řekl, že je někdo jiný, ale že si tím není jisty atd. za zhruba 3týdny jsem zjistila, že jsem v 8týdnu!!! takže prosím hned nesudte, že to bylo plánované, jen abych zachránila vztah!!spíše jsem čekala rady, jak se vypořádat ted se samotou a tím, že toho tatku nemáme!!
Já tě chápu, že je ti smutno, opravdu jo. Ale zkus na tom najít to pozitivní, nebudeš muset prát fusekle, poslouchat chrápání, řešit barvu kočárku atd. co řekneš to bude. A taky píšeš že máš podporu rodinu, takže ti nehrozí finanční krize a samota. Teď s tebou mlátí hormony, těš se na miminko a zkus se radovat i sama
všechno bude dobré ![]()
Jak se ale vypořádat se samotou, na to ti nikdo žádnou radu nemá, taková rada ani neexistuje. Pokud tě takto podvedl, tak jsi zrovna ve fázi truchlení. je jedno, jestli to byl manžel nebo přítel, psychologové říkají, že takové opuštění od životního partnera je v rovině bolesti a šoku rovno úmrtí v rodině. takže my ti teď radu dát nemlžeme, nemáme jakou. Ty potřebuješ jen čas, čas to všechno otupí, časem to přebolí. Co udělat teď, soustředit se na miminko, zači si plánovat, zařizovat, těšit se. Naplánuj se focení těhotenského bříška, naplánuj si cvičení, a poplač si, polaď bříško a popovídej si s mrňouskem.
@Veronickav No, člověk se vypořádá tak, že čas bude plynout a pak se už nic nezdá tak trýznivé jako na počátku.
Máš-li podporu u rodičů a bydlení, tak není tak zle, jak by mohlo být, držím palce.
A super, že sis dítě nechala. ![]()
A že je ten zbytek složitý, no je, no. ![]()
@Bábrdl píše:
Já jsem v tomhle asi předpojatá, ale prostě na otěhotnění „přes prášky“ nevěřím. Zvláště v případech, máme všechno, jen dítě nám chybí, chci druhé, manžel jedináčka, partner mi utíká k jiné… atd. V takových případech má antikoncepce záhadnou tendenci selhávat jako na běžícím páse.
Ahoj Veroniko,
dnes jsou tomu přesně dva roky, co přítel odešel ode mně a naší malé 3 měsíční dcerky. Také to bylo po sedmi letech a také v pozadí stála jiná, dokonce vdaná paní. Už když jsem byla v šestém měsíci (a nějakou dobu zasnoubená), provalil se jeho vztah s kolegyní z práce. Ale v té době jsem se nechala umluvit a naslibovat si hory doly. Kdybych mohla něco udělat znovu, tak bych odešla už v tom těhotenství.
Domnívala jsem se, že to byl jen úlet. Dcerce jsem nechala jeho příjmení a zápis v RL.
Výživné na ní platí, to jo a právě pro to se vehementně hlásí o svá práva (nikoli však povinnosti) a jsou z toho věčné tahanice. Teď, když už je dcera dvouletá, si jí bere 1×14 dní na víkend ke svým rodičům se svou již rozvedenou paní.
Byly to velmi těžké chvíle, ale dnes jsem mu za to rozhodnutí vděčná. Pár měsíců po jeho odchodu jsem potkala mnohem lepšího partnera. Jsem nesmírně vděčná za to, že dcerku mám a že jsem se jí nevzdala podobně jako její otec.
Miminko je dar, kterého si máme vážit. A to, že na to budeš sama je v mnoha bodech i výhodou. Ubudou Ti konfrontace k odlišným názorům na výchovu, naučíš se spoléhat sama na sebe… Samozřejmě netvrdím, že se Ti nebude stýskat, ale malé Ti to vynahradí.
V oné kritické době mi velmi pomáhala přátelé, rodina a četba. Namátkou např.:
Jak se zbavit starostí a začít žít CARNEGIE, Dale
Co vám matka říci nemohla a otec nevěděl GRAY, John
Pohodoví rodiče - pohodové děti JUNGWIRTHOVÁ, Iva
Tajemství života, která by každá žena měla znát DE ANGELIS, Barbara
Když nám rodiče ničí život FORWARD, Susan
a další.
Držím palce, ať všechno dobře dopadne! Ať máš klidné a pohodové těhotenství a úžasné a hodné děťátko!
@Sofie2013 píše:
Vypadá to, že chlapi na něj stále věří, nebo aspoň nemají možnost dokázat opak
Hele, ono je to jedno. Jak jednou pustíš krečka do nory, musíš počítat s těhotenstvím. Jestli jde o úmysl, nebo selhání je z právního hlediska fuk. A tak to má být. Žádná antikoncepce není stoprocentní na ze sexu prostě jsou děti.
Jiná věc je hledisko pocitů toho chlapa. Ale platit musí tak jako tak.
@wobludka píše:
Já se nebudu vyjadřovat zda antikoncepce selhala nebo ne, jen by mě zajímalo, kdo z vás v takové krizi souložíjá mít krizi, tak je můj muž natolik nesnesitelný a já natolik jízlivá, že jakékoliv fyzický kontakt by byl životu nebezpečnou záležitostí, natož kdyby si sbalil saky pak a šel k mamince. Co Ti řekl? Nejdeš na kafe, hučí mi v kládě?Ten vztah byl v háji, on v tom měl jasno, ikdyž jsi to asi vidět nechtěla, nedivím se že má vztek. Vztek nevztek, bude se k tomu muset samozřejmě postavit čelem, ale jinak jste si řekla bych celkem kvit, ne
Tak zamáčkni slzu a postav se na vlastní nohy
tak nějak.. líp bych to nenapsala.. já v krizi prostě nemůžu ![]()
@martina.se ona ale vysvětlila, že krize nebyla krize vztahová, ale bydlící, už nešlo bydlet u nich, takže se scházeli a ona žila v domění, že si hledají společné bydlení mimo rodiče, aby se mohli hezky sestěhovat.
@K-Black Pardon za OT, ale jupí, konečně zase ta výborná profilovka. Ta předchozí mi k tobě fakt nešla a asi víc lidem.
@terinka4444 píše:
@martina.se ona ale vysvětlila, že krize nebyla krize vztahová, ale bydlící, už nešlo bydlet u nich, takže se scházeli a ona žila v domění, že si hledají společné bydlení mimo rodiče, aby se mohli hezky sestěhovat.
už mlčim ![]()
@MartinaIrena píše:
@K-Black Pardon za OT, ale jupí, konečně zase ta výborná profilovka. Ta předchozí mi k tobě fakt nešla a asi víc lidem.
jj, jsem celých 16 dní poslouchala kecy
a myslíš že se zavděčím? ne! jedna chce kubánku, druhá Yettu, třetí Raspušu
hrozný fakt
![]()