Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Smutné…zažila jsem si to taky…Matky chodily s tatínkama a já nic..Jednoduše na to nemysli a nepřipouštěj si to. I na nás čekají lepší zítřky ![]()
Hodně sil a neboj, dítě ti vše vynahradí
@KKatka23 No tak i pro tuhle možnost se samozřejmě mohla rozhodnout, pokud byla tak překvapená, jak píše. Ale nikde jsem nepsala, že měla jít na potrat!!! Psala jsem, že se rozhodla podle svého svědomí, ale že dost dobře nemohla čekat, že se k ní kvůli tomu partner vrátí
.
Zakladatelko, co se týče toho, že se o vás nezajímá - třeba mu to ještě časem dojde, je teď prostě zamilovanej jinde a nestál o komplikace, no. Tím se ho nezastávám, ale třeba se ti jednou za svoje chování ještě omluví
. Ono stejně založit novou kapitolu na tom, že si pořídíme dítě a proto budem spolu, by bylo na prdlačku
.
@Veronickav dlab na něj, je to vůl. Nevim, proč ho chceš zpět.. Ty máš 2 možnosti, buď se postaráš sama, nebo mimčo pryč (předpokládám, že už ses rozhodla, si mimino nechat). Tak si ho prostě nech, a udělej si vše dle svého. Radši bych byla s miminem sama, než takového Juzka ![]()
@Bábrdl píše:
Já jsem v tomhle asi předpojatá, ale prostě na otěhotnění „přes prášky“ nevěřím. Zvláště v případech, máme všechno, jen dítě nám chybí, chci druhé, manžel jedináčka, partner mi utíká k jiné… atd. V takových případech má antikoncepce záhadnou tendenci selhávat jako na běžícím páse.
@Virginia píše:
Já taky. Zvláštní totiž, že neselhává v těch „normálních“ situacích, ale téměř výhradně v takovýchto vypjatých, hraničních chvílích.
Psychika dokaze divy.
@martina.se píše:je tu takových případů podezřele hodně, že.. proč HA neselže v době klidu a míru
tak já zrovna otěhotněla i přes antikoncepci, byla jsem v klidu, v pohodě. Mě to ale vůbec nevadilo. ![]()
@mojmira píše:
tak já zrovna otěhotněla i přes antikoncepci, byla jsem v klidu, v pohodě. Mě to ale vůbec nevadilo.
já taky, ale neměli jsme s chlapem krizi..
jako už vim, že HA selhat může, ale na takovéhle náhody, zvlášť, když jsou tu každou chvíli, to už fakt nevěřim ![]()
@Bábrdl píše:
Já jsem v tomhle asi předpojatá, ale prostě na otěhotnění „přes prášky“ nevěřím. Zvláště v případech, máme všechno, jen dítě nám chybí, chci druhé, manžel jedináčka, partner mi utíká k jiné… atd. V takových případech má antikoncepce záhadnou tendenci selhávat jako na běžícím páse.
Tak tomu ver, my žádnou krizi neměli a otehotnela jsem přes depoproveru.
@pipiinka píše:
@VirginiaPsychika dokaze divy.
V jakém směru? Z okolí neznám nikoho ( a tím myslím skupinu natolik blízkých že se o tom občas bavíme), kdo by takhle neplánovaně přes HA otěhotněl. Ani známá, která po vysazení HA třikrát otěhotněla v prvním následném cyklu a bere ji 20 roků.
S tímto masivním selháváním jsem se setkala až tady, získávám dojem, že není méně spolehlivá antikoncepce než je HA. A jak psala Bábrdl - je to tím častější, čím větší touha po dítěti ze strany ženy je. Já tomu taky nevěřím. Chápu, že je to mimo téma a zakladatelce to nepomůže, jen mě to pokaždé znovu udiví.
Vlastně si říkám, buď ráda. Pokud upřednostní nějakou ženu před tebou po 7 letech vztahu, kdy jsi ještě otěhotněla, asi by nebyl nejlepší pro život s dítětem. Tak ti jen popřeji nejkrásnější chvíle a aby sis našla vyhovujícího tatínka pro svoje malé ![]()
Já to znám z druhé strany. Tedy není to moje zkušenost, ale mojí kamarádky a je to dost čerství.
Kamarádka si našla zadanýho kluka, ten byl s přítelkyní taky tak 7 let. Ta nic netušila. Stýkali se docela často. Pak jí to začlo být divný. Dokonce se k ní dostalo, že byl viděn s cizí holkou.. No a začlo to.. Ona to vytušila a taky záhadně otěhotněla, jestli si myslela že tím si ho zase získá. Opak byl pravdou, jen ho citově vydírala. Potratila a dělala naschvály..
Takže i mě příjde divný že zrovna v krizi jsi otěhotněla. Ale to je jen můj názor. Každopádně ti přeji hodně sil a nervů ![]()
Ať si každý myslí co chce..nikomu jeho názor neberu..já to neplánovala!! ale spíše jsem se ptala jak se s tím vypořádat, že jsem v tom ted sama…jak myslet pozitivně a těšit se a ne stresovat…a furt myslet jake by to bylo, kdyby s námi byl..když by jsme se těšili spolu..nakupovali atd.
Otěhotnět přes antikonepci se dá lehce, stačí brát antibiotika a nevědět, že se musí v této době žena chránit ještě nějak jinak. ![]()
@Kla Tak to ale píší v příbalovém letáku jak antibiotik tak HA, to vím i já, i když jsem nikdy HA nebrala. ![]()