Otec psychopat

Anonymní
25.1.13 11:09

Otec psychopat

Ahoj, omlouvám se za anonym, chodí jsem moji známí, tak raději takhle…Otec mého syna (nežijeme spolu ve spol. domácnosti)byl vždy celkem divný, samotář a cholerik. V poslední době se to ale prohlubuje a začíná být slovně agresivní na mě i na syna a to bezdůvodně. Syn byl nyní v nemocnici, tak je hodně unavený a potřebuje klid.Otec ho měl ráno hlídat(nutně potřebuji k lékaři, mám nějáké zdravotní problémy)a přišel už pěkně napružený. V předsíni po příchodu brzo ráno kopnul do botníku, že mu nešly vytáhnout bačkory, zařval na celý barák k…a a na mě že je to moje chyba, že když přijde mám mu bačkory podávat u dveří 8o. Tak jsem ho poslala zpátky, že takové hlídání je na nic a syna jen rozruší. Syn je 1.noc z nemocnice doma a tak měl ráno pěkné probuzení :cert:Pak mi psal zprávu, že je to moje chyba, že mám předvídat a stát v předsíni s bačkorami! to je jen jeden příklad z mnoha chování „tatínka“Já mu tu chystám rozpis léků, nevyzná se v ničem a on dělá po ránu takové scény. Jinak jeho jednání se synem taky nic moc, city v sobě nemá k nikomu, ani k němu. Jediné velké plus je, že mi vypomůže s financemi(syn je chronicky nemocný)takže jeho fin. injekce jsou nezanedbatelné. Jinak nám dělá ze života peklo.Co s takovým psychoušem? Jak ho spacifikovat? Rada asi není, jen jsem se chtěla vypsat. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
25.1.13 11:19

Pokud ani on netouží po styku se synem, tak bych ho k vám už nezvala. Hlídání si příště zkus sehnat jinde a úplně klidně můžete fungovat tak, že on si svojí péči o dítě splní pouze finančně a ty zajistíš zbytek, funguje tak mnoho lidí.

A hlavu vzhůru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.1.13 11:20

Nenechávej ho hlídat a řekni mamě/kamarádce/sousedce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
25.1.13 11:38

Už bych ho za takové chování nezvala a nenechávala hlídat syna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.13 11:45

Dík, většinou ho jinak nepotřebuji, ale jsou situace kdy měl pomoci a své dítě ohlídat. Jinak on na návštěvy chodit chce, ale vždy udělá nějákou scénu, syn je nervozní a já se půl dne klepu :( Pokud mu dám stopku do našeho bytu, on dá stopku mě s financemi.Na návštěvy chodit chce, ale když má náladu a je vše v pořádku. Pokud je nějáký problém, ihned se vypaří a neozve se, případně místo nemocného syn, lituje sám sebe. Tatínek k pohledání :cert: Vím, vybrala jsem ho synovi sama(znali jsme se léta),ale předtím takový nebyl, stále se to stupňuje. Dík za rady.

• Citovat
  • Upravit
31281
25.1.13 11:52

Jak moc ty peníze od něj potřebuješ?
jestli vás dokáže tak vypsychnout, že se ještě půl dne třesete, tak aby se ty zdravotní potíže pak nezhoršovaly nervama, které kvůli tomu máte.
Pokud od něj přestaneš prachy dostávat, tak si můžeš zažádat o alimenty. Takže na nule nezůstaneš.
Tohle bych asi nedala - čekat, kdy slovní útoky a rozkopání botníků přejde v rozkopání huby???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
25.1.13 11:55

Jinak takhle vzteklýho a výbušnýho člověka by se mi nechtělo se synem nechávat samotnýho :? co když ho něčím tak rozčílí (a že děti to umí), že ho fakt flákne? a né jen nějaký výchovný plácnutí?

Jo, a ten tvůj chlap - má prostě jen takovou náturu, nebo s tím chodí někam třeba k lékaři? pokud je to „nátura“ tak s tím neuděláš nic a rychle pryč od něj, pokud je to diagnoza, tak by se měl začít léčit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
25.1.13 12:10

Ahoj zakladatelko. Můj ex je myslím to samé. I mu snad moje terapka diagnostikovala poruchu osobnosti.
Jsme od sebe 5 let, dvě děti. Také jsem celé předešlé 4 roky snažila s ním navázat komunikaci hlavně kvůli dětem, a také ze strachu, že nebude platit.

Nic nepomohlo, naopak se to zhoršovalo, ponižoval mě, vše jsem dělala špatně, přitom když bylo potřeba něco řesit ohledně dětí, tak nepomohl nebo nechápal, jak můžeme mít starost.
Skončilo to tak, že starší k němu skoro nechodí.

A k tomu, jak se bránit: už mi přetekly nervy, před rokem, po velkém konflitku ex se starší dcerou, kdy se od něj vrátila domů a já s ním po telefonu řešila, co se vlastně děje. Řval na mě, sprostě mi nadával, do toho vzadu přizvukovala jeho přítelkyně, jaká jsem hrozná matka. Řekla jsem si dost, konec. A přestala jsem s ním cokoli řešit, jak se děti mají, co jejich škola atd, prostě jsem utnula veškerou komunikaci. Pokud mi kvůli něčemu nadával, byla jsem gramofon, že si za tím stojím a případně pokládala tel. Oni jsou totiž vnitřně velký srabi.

A alíky platil, i když bylo potřeba něco navíc. Někdy spožděně, ale zaplatil.
Prostě jsem se naučila s ním neřešit vůbec nic, ani vztah k dětem, jeho chování k nim, nic. Dětem jsem musela vysvětlit, co se děje, proč to tak dělám.

On zjistil, že z něj už nemám strach. Pokud máš syna nemocného, a on fin má, myslím, že bys to z něj dostala. Jinak mi paní ze sociálky poslala do mailu formulář, kdyby neplatil, že ho můžu dát okamžitě na exekuci. To mi taky dodalo sílu.

Já s takovými lidmi neřeším nic, stojím si za svým. Také mi nadává, popírá, co řekl, ale já prostě nepovolím. Naučila jsem se to. Trvalo to, ale mě se to osvědčilo.
Pokud si děti chce vzít a ony chtějí, nechám je. Ale pokud je ně hnusnej, tak mu to řeknu, a dítě nedám. On je pak chvíli zase klidnější.
Pořád a pořád mu musím připomínat pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.13 12:21

Dík, bohužel prachy potřebujeme. A já mám taky zdravotní problémy, takže je to v pytli. Alimenty máme stanovené, platí nad jejich rámec, jelikož si uvědomuje, že možnost výdělku u mě moc není. V tomhle je alespoň uznalý a jsem mu za to vděčná. Ale v jiných situacích děs běs. Psychicky svůj život nezvládá(mají v rodině psych. onemocnění),ale proč má být vystreslý i můj syn? Ale zároveň si uvědomuju, že pokud nebudu prachy brát, návštěvy si u soudu stejně vymůže, takže to mám jedno..
Jinak on v podvědomí ví, že v pořádku není(nechal si napsat léky na uklidnění)ale nikam s tím nepůjde. Je totiž děsnej chudáček a všichni mu křivdí a tak to všem musí nandat :,( i blízkým…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.13 12:34

@annaaaaa díky moc máš velkou pravdu, že to jsou velcí srabi.Taky se mi osvěčilo s ním absolutně neřešit nic. Jenže pak se situace zkomlikuje, otec je potřeba a je průšvih. Za synem do nemocnice napřed ani nepřišel, jen po dvou dnech zavolal, jak mu je, když jsem řekla, že špatně tak řekl hm..a zavěsil. Po třech dnech jsem mu volala, že mi také není dobře, že by mohl být se synem alespoň v noci(druhé dítě na pokoji bylo také s tatínkem)tak přijel, ráno kyselý ksich, že se nevyspal, bolejí ho záda, v noci se mu chtělo na záchod a že to tam není pohodlný a nemá své soukromí)O tom, že synovi bylo fakt špatně-to jaksi nezaregistroval)Druhý tatínek, velmi šikovný, jen zíral, co to je asi za exota :) Ironie je, že druhý tatínek, ač se základním vzděláním si se vším bravurdně poradil a otec mého syna VŠ nebyl ničeho schopen…

• Citovat
  • Upravit
43035
14.5.14 19:10
@Anonymní píše: Fuj, to se mi ulevilo.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jinak uprimnou soustrast
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
14.5.14 19:43

Tak to je síla, díky bohu za mnou „normální“ rodinu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
14.5.14 22:28

Fuj, to se mi ulevilo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
14.5.14 22:35

Taky takového velice podobného pacienta znám :roll: Raději se mu vyhýbám velkým obloukem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.22 21:59

muj OTEC je šílenec

Pisu to radeji anonyme ale chci aby to nekdo vedel🥺 je mi pouhych 13 let jsem holka. muj otec me ani mamku nebije ale mame psa fenu 6letou kterou neustale bije řve po ní a vybiji si svou zlost na ni misto na me nebo mamky, s mamkou se nekdy hadaji a kdyz uz tsk fakt hodne a na me furt krici a ponizuje me 😭 vsichni mi kamaradi se ho boji a nechou nekdy ke me ani chodit … sousede se me ptaji jestli jsem v poradku stoho jak slyzi ze zase krici🥺 jednou jsme mu zavolali kdyz v obchode zrovna platil a pak rval na moji mamu pres cele mesto ze ho musi furt vytacet a srat ho a nadaval ji do kurvy atd.. ten den jsme meli jet k rodine v 13 h on rekl ze nepojede a byl sam se psem doma. kdyz jsem prijela domu vecer asi v 18h tak byla zavrena venku a ona je domaci pes tak jsem ji vzala dovnitr a on na me zacal kricet ze kdo mi ji dovolik pustit dovnitr a ja ze nikdo a musela spat venku asi ve 2stupnech😭 😭 mamka na nej dalsi den jestli mu to prijde normalni ze jsem jen mala holka a tak a ted je na nas jeste horsi a ja nevim kam to jeste zajde a strasne se bojim o ni protoze uz 3 dny psovi nadava a nam rika ze ji zabije ludru a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová