Trápí mě moji rodiče, jen mě kritizují

Anonymní
23.1.13 09:49

Trápí mě moji rodiče

Zajímalo by mě, jestli se někdo trápí stejně jako já a případně, co s tím dělat, jak se s tím poprat. Je mi 30, mám pětiměsíční miminko. Od našich žiju (naštěstí) přes celou republiku. Vídáme se 1-2× za měsíc. Moji rodiče na mě byli vždycky velmi přísní, jako dítě mě za blbiny bili skoro každý den, rákoskou, facky, vařečka, měla jsem pořád modřiny, někdy jsem se i počůrala. Když mi něco nešlo, třeba lyžovat, bruslit atd (jsem nešika na sport), máma mě štípala vzteky, nebo mě pokousala v obličeji. Vzteky. Ostatní holčičky byly tak šikovné a já nemehlo. Pamatuju si, jak jsem chodila ze školy okolo tenkrát VB (policie) a strašně jsem chtěla někomu říct, jak jsou na mě naši zlí. Ale věděla jsem, že by naši asi měli zle a já bych to nakonec stejně zase schytala…
Teď posun do současnosti… Mám vystudováno, od puberty brigády, po vš práce, manžel, bydlení a teď miminko. Žiju spořádaně. Kdykoli k nám moji rodiče přijedou na návštěvu, dostanu hrozně vynadáno. Podle mých rodičů tady mám neuvěřitelnej bordel, prach, je to prej na naplnění sběrného dvora. Všechno u mě doma je prostě špatně. Otec, když něco dělal u mě v kuchyni prej zjistil, že mám tupé nože, špatně jsem vychladila pití a prý křičel, že v tom bordelu nebude a chce jet okamžitě domů (já to neslyšela, jela jsem něco dokoupit do obchodu). Přitom bych rozhodně neřekla, že tu máme nepořádek, uklízím průběžně. Před jejich příjezdem jsem umyla záchody, vanu, sprchový kout, utřela prach, vyluxovala, vyklidila lednici i špajz (všude lezou). Přichystala jsem jim pokoj pro hosty, vše nově a čistě povlékla, pokoj uklidila, vyluxovala. Můj muž venku zametl, ale můj otec to po něm stejně musel „předělat“. Vadí jim obvykle věci typu: zaschnuté kapičky vody ve sprchovém koutě, prach na horní hraně dveří, prach pod skříní, když se sehnete a podíváte se.
S mými rodiči se nedá mluvit. Jen jednou jsem vybuchla vzteky a to pak jsem s matkou nepromluvila několik týdnů… Teď jsem ten jejich nájezd vydržela, ale bylo to něco strašnýho. Když jsem jim třeba chystala ráno snídani, otec mi v osm ráno přešlapoval za zadkem s tím, že on chce už začít dělat oběd a že nemám čisté hrnce (byly ještě v myčce).
Můj muž říká, že moji rodiče na mě nevidí nic pozitivního a jen mě kritizují. Je z toho taky špatnej, ale drží se. Když mám naše na telefonu na hlasitém odposlechu a slyší, jak se mnou zase mluví a od první minuty je podle nich u nás zase všechno špatně, říká, že by jim na mém místě třísknul s telefonem. Mámě jsem objednala dort k výročí a dostala jsem skoro vynadáno, že už jí ho nikdy nemám kupovat - řekla to takovým tónem, jako bych udělala něco hroznýho a ještě v tu chvíli s otce uvažovali komu z příbuzných ho dají, že ho nechtějí (sladký normálně jedí). Docela mě to zabolelo, nebyl nejlevnější, navíc jsem pro něj jela docela složitě do výborný cukrárny. Nevím, co mám dělat. Na jednu stranu se tím nechci trápit, poslala bych je nejradši někam, ale jsou to moji rodiče a od nich takové věci prostě hrozně bolí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
23.1.13 09:53

Boli to a je to smutne… ale jina cesta nez omezit styky neni… protoze oni se nezmeni a tvoje bolest se bude stupnovat… :( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
23.1.13 09:54

Tak prč je k sobě zveš proč sněma komunikuješ?? Ja vim rodiče jsou rodiče, ale v tvém připadě jsou to tyrani…takže by sis nemusela dělat vyčitky že by ses sněma už neměla vidat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
23.1.13 09:55

Oni tě deptají a vůbec si to neuvědomují??? To je divné, jsi jejich dítě a rozhodně by se k tobě takto chovat neměli. Přeruš kontakt, máš dítě a novou rodinu, je už fakt nepotřebuješ a tvoje dítě a tvůj muž potřebují zdravou a psychicky vyrovnanou maminku a manželku, takže začni myslet na svou rodinu a na tu druhou se vykašli, jinak se budeš trápit a nic dobrého kromě pláče to nepřinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

8o nechovaj se jako rodiče, nechovala bych se jako dcera :nevim: Nezvi je, užívej si manžela a miminko.. Mojí mámu takhle zničila její vlastní matka a mámě se ulevilo až když přerušila veškeré kontakty, je to smutný, ale je to tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710

Poslala bych je někam a rozhodně bych si je nezvala 1-2× měsíčně domů! Jo a kdyby mi řekli, že je tu bordel, tak po nich letí hadr, že pokud se jim to nelíbí, tak to mohou uklidit a nebo nejezdit. A křičet na mě, že chce jet okamžitě pryč, tak by jel, ani by nevěděl, jak rychle by byl za dveřma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
23.1.13 09:58
@j.a.n.i1 píše:
Poslala bych je někam a rozhodně bych si je nezvala 1-2× měsíčně domů! Jo a kdyby mi řekli, že je tu bordel, tak po nich letí hadr, že pokud se jim to nelíbí, tak to mohou uklidit a nebo nejezdit. A křičet na mě, že chce jet okamžitě pryč, tak by jel, ani by nevěděl, jak rychle by byl za dveřma…

asi tak nejak. Jsi dospela zenska a mama od miminka, tak si dupni a posli je tam kam slunce nesviti driv nez to udela tvuj manzel.

• Citovat
  • Upravit
1113
23.1.13 09:59

Je to asi hnusné co napíši, ale nemáš to zapotřebí netrap se užívej si miminka manžela a jestli dnes není vyluxováno no bože. Hlavně nesmíš na svém dětátku praktikovat co praktikovali Tvý rodiče. A co se týká rodičů opravdu bych omezila s nimi kontakt máš jiné sourozence? nebo jsi jedináček? zda jsi jedináček proč se tak chovali a nebo nechtěli vůbec děti, že bys jim byla na obtíž? nevím snažím se nějak to pochopit :hug: drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
23.1.13 10:00

Jsi na ně strašně hodná a proto tě to tak trápí, klidne třískni s telefonem, klidně je vyhoď z domu když budou mít řeči, buď se chytí za nos- o čemž pochybuji- nebo se holt nebudete stýkat, záleží jak si odpovíš na otázku, jak moc by ti v životě chyběli.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.1.13 10:01

Propana hryzala Te jako dite do obliceje, kdyz se Ti neco nepovedlo? :-O Proc si je zves domu? Rodice nerodice, na me nekdo rvat, ze chce okamzite domu protoze mam tupe noze tak by byl pryc rychleji nez by rekl svec. Rekla bych, ze si byla jako dite tyrana a nechavas se tyrat dal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
23.1.13 10:01

No upřímně, do mě by muž tak dlouho hučel, až bych pochopila, že toto není správně. A já jsem taky hodně citlivá. Bydlíme s mamkou, která má furt nějaký problém. Můj muž mi říká, ať to neposlouchám. Ale ono to nejde. Mamku teď něco děsně žere, a já nevím co nebo kdo, ale vím jistě, že já za to nemohu. Brácha to moc neřeší, ten jí řekne svůj názor a ona sklapne, ale když řeknu něco já, tak jsem jen rozmazlenej fracek. Taky mě to děsne sejří, ale neudělám nic a to mi ještě teď vpálila, že jsem bordelář, že když příjde k ségře, tak má stále uklizeno. Ale já prostě ne, no jsem už taková… Ale jak to máš ty, to bych nedovololila, je to hnusné vydíraní a shazování tvé osoby. Zkus se jim postavit „Budete na mě hodní a nebo přestanete jezdit“ Ano jsou to tví rodiče, ale evidentně ti hrozně ubližují a když to vidí i tvůj muž, tak to už musí být fakt hodně. A k větě, že tě matka pokousala ve tváři se nebudu ani vyjadřovat. Víš, možná jsi je měla nahlásit už tenkrát na VB…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.1.13 10:04

Přerušila bych veškeré kontakty, soustřeď se na svojí vlastní rodinu, oni ti akorát ubližují, budeš se jen trápit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.13 10:05

Ahoj, to je smutné a je mi tě líto. Ale problém v tom nevidím. Prostě bych se s nimi přestala stýkat!!Potřebuješ je ještě k životu? Už ne!
Moje máma zase mlátila a ubližovala mě a mým sourozencům. Spíš už to bylo na hraně týrání :,( Jakile od nás v mých 15 letech odešla, byla to životní úleva!!A od té doby jí vídám minimálně, jen když ji někde potkám. Sama od sebe bych ji nikdy k nám nepozvala.Je mi to někdy líto, jakou mám mámu, ale prostě rodiče si nevybereš a lepší se s nimi nevídat, než aby ti otravovali život dál, ne :!
Občas teda závidím holkám, které mají pěkný vztah se svými maminkami, volají si, řeší běžné věci..já to nemám. Ale už jsem si zvykla.
Takže doporučuju se s nimi přestat vídat a po čase zjistíš, že se ti ulevilo a k životu už je vůbec nepotřebuješ :nevim:
Anonym R

• Citovat
  • Upravit
1793
23.1.13 10:09

Jak vidíš, tak ani tím, že si vypígluješ byt, či uděláš vše nemožné, aby byli spokojeni, a ani tím se jim nezavděčíš. Vzdala bych to. Máš svou rodinu, miminko, a manžela, který toto vše toleruje(to klobouk dolů).
Jak vidíš tak jim nebude nikdy nic dobré. Tak to vzdej, začni konečně žít.
A na ně se vy… vybodni. Protože toto nemá obdoby(o kousání, štípání raději ani nemluvím, musela bych být vážně sprostá!).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
23.1.13 10:10

To je teda drsný. I já bych na tvém místě s rodiči přerušila kontakt, tohle opravdu nemáš zapotřebí. Máš teď svoji rodinu a nikdo nemá právo ti do tvého života kecat. Tím spíš ne takovýhle „rodiče“.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová