Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj přítel to měl dost podobné s jeho rodinou. Trvalo mu to 2 roky, ale zjistil že kdykoli tam jede srovnává se pak psychicky několik dní, nic pozitivního mu nepředali a přijížděl domů akorát totálně psychicky vysátý a tohle prostě nemá cenu. Nyní s nimi není už přes rok v kontaktu a říká že by neměnil, že mu ten vztah nedával vůbec nic pozitivního a akorát ho ničil. Je mu občas líto, že nemá normální rodiče, ale není mu líto, že přišel o to co v reálu měl. Žije se mu lépe bez nich a já myslím že i tobě by bylo lépe.
Tohle všechno co popisuje má určitě velké následky na tvoje sebepojetí, psychiku apod. a pořád v tom asi žiješ, když se jim chceš pořád dokola zavděčit a ničí tě, když to stejně nikdy není dost dobré. A to je na tom to nejhorší, nejsi smířená s tím, že to nikdy dost dobré nebude a chceš jejich lásku kterou ale asi nikdy nedostaneš. Potřebovala by jsi se od nich oddělit a trochu se dát do kupy celkově. Teď máš svojí rodinu a ta tě opravdu potřebuje v pohodě a vnitřně spokojenou a dle toho co popisuješ to takhle moc nepůjde. ![]()
@Bábrdl a oni ti pripadaji jako rodice???
zrejme vec nazoru…
@svycarka píše:
@Bábrdl a oni ti pripadaji jako rodice???zrejme vec nazoru…
bohužel je to zvláštní, ale tak to chodí. I týrané děti své rodiče milují a nedokáží se od nich odpoutat, nebo kdyby jsi viděla děti z děckých domovů - máma je tam odložila, ptž. se jí dětičky nehodily, ale když je jednou za půl roku vezme na víkend, tak pak melou jen o mamince a to jen v superlativech - no je to divný, ale je to tak.
@krmar hm…asi jsem soudila jen dle sebe.Ja jsem taky z DD, ale s matkou alkoholickou se teda nestykam od svych 8 let i pres jeji pokusy navazat kontakt. Zkratka je to ve me
presto chapu, ze to nekdo neumi, nebo nechce, nebo nedokaze(zavrhnout krute rodice).
@svycarka píše:
@Bábrdl a oni ti pripadaji jako rodice???zrejme vec nazoru…
Jsou to její rodiče
A je mezi nimi vztah, hnusný, pokroucený, zkažený, ale vztah. Právě proto, že jí chci reálně pomoc, odmítám používat silácká řešení typu „zapomeň na ně“, když vím, že to nefunguje.
Sama vidí, jak to je a přesto se s nimi stýká. Kdyby to bylo tak jednoduché, dávno se na ně vykašle.
@krmar píše:
bohužel je to zvláštní, ale tak to chodí. I týrané děti své rodiče milují a nedokáží se od nich odpoutat, nebo kdyby jsi viděla děti z děckých domovů - máma je tam odložila, ptž. se jí dětičky nehodily, ale když je jednou za půl roku vezme na víkend, tak pak melou jen o mamince a to jen v superlativech - no je to divný, ale je to tak.
JJ, tak to je. Zvlášť u rodičů, kteří používají metodu cukru a biče.
@svycarka píše:
@krmar hm…asi jsem soudila jen dle sebe.Ja jsem taky z DD, ale s matkou alkoholickou se teda nestykam od svych 8 let i pres jeji pokusy navazat kontakt. Zkratka je to ve mepresto chapu, ze to nekdo neumi, nebo nechce, nebo nedokaze(zavrhnout krute rodice).
A určitě víš, co děláš
Život ale není černobílý a lidé jsou různí.
Děkuju za reakce.
Zkusím se od nich odstřihnout. Ne definitivně, to asi nejde úplně. Ale nemám chuť je vidět, natož slyšet, vypnu telefon a kdyby volali manželovi, už jsem ho instruovala, že jsem buď ve vaně, na procházce nebo tak.
Chci si to nechat rozležet. Kontakt omezit na minimum a návštěvy u nás pokud možno ukončit napořád. Můj muž mi říkal, proč pořád uklízím když podle nich tady bude bordel i kdybych se uuklízela, že to mám nechat být. Včera jsme si vzpomněli na to, že jsem tu jednou měla pozvanou úklidovou firmu na celý byt. A naši přijeli asi 2 dny poté a stejně jsem dostala vyndáno, že je tu bordel a prach.
Jak tu někdo psal, že ho rodina vysává a že se cítí hrozně zle, tak to mám já. Vystresovaně, vyčerpaně, naštvaně a zoufale. A máte pravdu, to není v pořádku. Tahle bolístka je ve mně hrozně dlouho, musím s tím něco dělat. Je to jako bych měla bolestivou ránu a naši do ní vždycky, když je klidnější, zase něco zabodli.
To je mi moc líto. Přeju ti hodně sil, aby jsi to zvládla. Ještě že máš oporu ve svém muži.
Je mi líto, jak se k tobě chovají, ale myslím, že ten nápad nechat to chvíli u ledu, je dobrý, když se delší dobu neuvidíte, tak to třeba bude lepší, a jestli kritizují tovjí domácnost, tak na to zkusit jeidně: Jestil se vám tady nelíbí, tak se sbalte a jeďte domů.
No myslím, že zakladatelka nebude schopna žádného radikálního řešení, které je v jejím případě víc než žádoucí
Problém je v tom, že navzdory všemu pociťuje ke svým rodičům lásku a úctu - což je za normálních okolností v naprostém pořádku. Jenže oni se rozhodně jako za „normálních okolností“ nechovají ![]()
Možná to zní drsně, ale takoví lidé si děti nezaslouží…
Jde o prasprostou buzeraci a léčení vlastních komplexů ![]()
Jen se trošku podivuji nad přístupem manžela
Zčásti ho samozřejmě chápu, ale jen pokud jde o slušnost a „klid v rodině“
Ale i to má své meze. Když není schopna rodiče usadit žena (ze zřejmých důvodů), tak chlap by je měl prostě chytit za krágl a vyšoupnout po tom všem…
@neila píše:
Jen se trošku podivuji nad přístupem manželaZčásti ho samozřejmě chápu, ale jen pokud jde o slušnost a „klid v rodině“
Ale i to má své meze. Když není schopna rodiče usadit žena (ze zřejmých důvodů), tak chlap by je měl prostě chytit za krágl a vyšoupnout po tom všem…
Tak možná by stačilo, aby mu zakladatelka řekla, že to má udělat ![]()
@j.a.n.i1 já vím…ale můj chlap, ačkoliv je maximálně civilizovaný a klidný, tak tohle by netrpěl. Už by spíš domlouval i mě proč si nechám s..t na hlavu
Když vidí, že jí křivdí a ona není schopna to utnout, tak by jí měl postrčit, třeba tím, že sám s tchánovci sjedná pořádek, dá se to i slušně, ale oni si to teda nezaslouží ![]()
Bylas týraná jako bezmocné malé dítě a necháváš se týrat jako dospělá žena..jenže - jako dítě jsi neměla na výběr, ted máš..už si to nemusíš nechat líbit.. prostě stačí přijmout že vaši tě neměli rádi a nemají ani ted..naopak… pokud se budeš chtít od nich odpoutat tak v prvé řadě přestan čekat že tě ocení či pochváloí..to se nikdy nestane.. víš chtělo by to dobrýho terapeuta pro tebe aby to ošklivý z dětství se stalo minulostí a aby sis už nenechala ubližovat
držím moc palce ![]()
Člověk si bohužel rodiče nevybírá. ale než takové rodiče, tak raději žádné.
já bych se s nimi nestýkala a budeš mít klid. máš svoji rodinu, bud hodná máma a na rodiče se vykašli ![]()