Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, chtěla sem zeptat, zda může být otec u porodu když mu ještě nebylo 18 let. A kolik se platí?
Předem děkuji za odpověď
Platí se podle toho v jaké nemocnici já platila 500,– jinde se platí třeba i 1000,–A s tím věkem neporadím
Jó holka, tak to ti neřeknu přesně, ale mam takovej dojem, že asi ne. Nevím.
Jinak každá porodnice má jinou sazbu. Já platila 3 stovky na Mělníku, v Roudnický chtěli snad 700,– a v Litoměřický 500,–, takže to se budeš muset informovat přímo v porodnici.
kacerval píše:
Ahoj,me bylo 17,kdyz jsem rodila ale za 6dnu mi bylo 18,mela jsem ho tam a my jsme platili 750kc
No jo, jenže ten tvuj už byl plnoletej a ona se ptá na toho svýho. Tebe musej vzít v porodnici s jakymkoli věkem. ![]()
Příspěvek upraven 20.04.11 v 13:41
S věkem neporadím.
Cena dle nemocnice. U nás se platí 500, v některých nemocnicích třeba zaplatíš 1000kč za předporodní kurz a pak už se přítomnost otce neplatí. Musíš si zjistit jak je to v tvojí nemocnici a můžeš se rovnou zeptat na ten věk.
Občanku po mým přítelovi nikdo nechtěl. Pročetla bych si podmínky té dané porodnice, někde vyloženě píšou, že k porodu nesmí nezletilé děti (což tedy v tvém případě zní blbě, promiň, ale je to tak) ale když to tam nepíšou a otec navíc nevypadá zrovna na 15, tak by problémy dělat neměli ![]()
Navíc on bude asi zplnoletněný, ne? Buďto si tě vzal, nebo byl na matrice přiznat otcovství a pro oba tyto úkony by měl být úředně plnoletý.
Jak to má být netuším, ale nás se tedy v porodnici nikdo na věk otce neptal ![]()
Pettulle píše:kacerval píše:
Ahoj,me bylo 17,kdyz jsem rodila ale za 6dnu mi bylo 18,mela jsem ho tam a my jsme platili 750kcNo jo, jenže ten tvuj už byl plnoletej a ona se ptá na toho svýho. Tebe musej vzít v porodnici s jakymkoli věkem.
Nj ja jsem byla cetla,tak promin zakladatelko,peto diky ![]()
TýnkaK píše:
V porodnici, kde budeš rodit ti to řeknou přesně.
přesně tak. Napiš jim maila a budeš hned vědět na čem jsi.
kacerval píše:Pettulle píše:Nj ja jsem byla cetla,tak promin zakladatelko,peto dikykacerval píše:
Ahoj,me bylo 17,kdyz jsem rodila ale za 6dnu mi bylo 18,mela jsem ho tam a my jsme platili 750kcNo jo, jenže ten tvuj už byl plnoletej a ona se ptá na toho svýho. Tebe musej vzít v porodnici s jakymkoli věkem.
Nemáš zač, taky občas blbě čtu ![]()
Pettulle píše:kacerval píše:Nemáš zač, taky občas blbě čtuPettulle píše:Nj ja jsem byla cetla,tak promin zakladatelko,peto dikykacerval píše:
My v Příbrami neplatili za přítomnost otce nic.
S tím věkem nevím, vzhledem k tomu, že bys měla odevzdat prohlášení o jménu dítěte, kde jsou psaní oba rodiče s rodnými čísly atd, tak jeho věk vědět budou.. Ale pokud není pod zákonem
tak nevidím žádný problém. Je přece tvoje věc, koho chceš mít u porodu ![]()