Úzká pánev

441
18.4.11 20:36

Úzká pánev

Dnes mi dr. měřila pánev a mám rozměry 23, 25, 30, 16. Říkala, že tak úzkou ještě neviděla. Koukala jsem na nějakou starou diskuzi a mám všechny rozměry pod normou. Nyní jsem 38t. Měřím 164cm, před těhu 48kg, nyní 59kg.
První porod mě nikdo neměřil, rodili jsme normálně, ale pak to skončilo stejně císařem (vysoký přímý stav).
Zítra mám volat do porodnice a objednat se k nim. Prý by měli navrhnout císař.
Máte některá také tak malou pánev a rodily jste spontáně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16837
18.4.11 20:46

ahoj já mám taky úzkou pánev.gynekolog se teda díval jen odhadem, nic neměřil a prý jsem dost úzká, a nijak to neřešil, až jsem jela do porodnice tak mě tam měřili, hodnoty sice nevím ale s váhou jsem na tom byla tak nějak podobně.no nakonec jsem porodila teda normálně holčičku 3,25kg byla jsem teda hooodně pošitá ale zvládla jsem to.asi záleží kolik miminko váží.pokud bude nějak ke 4kilům tak by tě snad neměli nechávat rodit jinak než císařem.první mimi mělo kolik??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.4.11 20:56

Ptala jsem se mudry, proč mi neměřila v těhu pánev a prý se to už nedělá, protože stejně jde o to, jak široká/úzká je porodní cesta a zkušenosti ukázaly, že přímá souvislost mezi venkovním a vnitřním rozměrem není.

Mám hodně úzkou pánev a porodila jsem přirozeně skoro čtyřkilové mimčo. Kamarádka je na tom stejně a porodila 5,5kg chlapečka KP a bez jediného stehu. Naproti tomu jiná kamarádka je jak stěhovák, mimiko mělo málo přes 3kg a porodila ji sice přirozeně, ale potrhala se a malá měla zlomenou klíční kost - prý díky úzkým cestám.

Na tvém místě bych se připravila na vše a hlavně byla v klidu, psychika je u rodičky nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
18.4.11 21:25

První dcerka měla 3,25 a doktorka říkala, že je to na mě dost. Tento prcek má být dle měření větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
18.4.11 21:30

Ještě k té psychice… snažím se to brát jako „silná žena co to přece zvládne“, ale minule jsme rodili od 11 do 16 hod. Byla jsem úplně otevřená a mohla tlačit, ale stejně to pak skončilo císařem. Tenkrát mi řekli, že byla malá zamotaná do popeční šňůry a teď na můj dotaz co je v papírech moje dr. říkala - vysoký přímý stav. To prý znamená, že malá nedorotovala až dolů, že tam asi opravdu nebylo místo. Mám obavy, aby to nedopadlo stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.4.11 21:35

Pleo, třeba ne …a i kdyby to dopadlo stejně, tak jsi to zvládla minule, zmákneš to i teď :hug: asi to není to, co by sis úplně přála, ale víš jak…hlavně ať jste v pořádku.

Pleo píše:
Ještě k té psychice… snažím se to brát jako „silná žena co to přece zvládne“, ale minule jsme rodili od 11 do 16 hod. Byla jsem úplně otevřená a mohla tlačit, ale stejně to pak skončilo císařem. Tenkrát mi řekli, že byla malá zamotaná do popeční šňůry a teď na můj dotaz co je v papírech moje dr. říkala - vysoký přímý stav. To prý znamená, že malá nedorotovala až dolů, že tam asi opravdu nebylo místo. Mám obavy, aby to nedopadlo stejně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
18.4.11 23:35

takže stejně jako ta moje.no já se zase dlouho otvírala a malá se přitom tlačila dolů.byla jsem hooodne potrhaná ale i tak jsem ráda že to nakonec neskončilo císařem.pokud je jeden císař tak se většinou dělá i druhý pokud to je brzy po sobě.navíc pokud viděli že ti prcek nesestopil dolů a že bys ho prostě nevytlačila, tak tě snad trápit nebudou a udělají i druhého císaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
19.4.11 09:30

U prvního dítěte mi pánev neměřili, ale nakonec jsem rodila císařem kvůli poloze KP. U druhého dítěte mi už pánev dopředu měřili právě kvůli tomu, že první porod byl císařem. Bohužel jsem musela opět rodit císařem, i když mimčo bylo maličké, protože bylo opět KP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
19.4.11 10:11

Ahoj Pleo, ja pravdepodobne zakladala „tu starou diskuzi“, o ktere pises… :lol: A protoze jsem jeste neporodila, tak je vlastne aktualni :mrgreen:
https://www.emimino.cz/…porod-59087/
Budu hrozne moc rada, kdyz pak napises, jak k tobe v porodnici pristupovali, zda ti automaticky sekci naplanovali, nebo s tim byl nejaky problem…
Ja mam na konci panve 17, rodila jsem 3420g dite a byl to ten nejhorsi zazitek v zivote (kdyz clovek tlaci a nic, 2porod.asist.mu lezi na brise, loktem vytlacuji mimi a nic, dr.rika, tlacte, uz se mu tam nedari a ty delas, co muzes, ale proste mimi ven nejde…uz vidis to, ze snad umre, at sakra neco udelaj a vytahnou ji!!! Kontrakce uz skoro zadny…Nikomu takovy porod nepreju :cry: :cry: :cry: ) Nakonec pribehl primar a vytal ji klestema. Mela zlomenou klicni kost, apgar 6-7-9, krisili ji, mela hlavu jak malej sisounek, dotykat jsem se ji skoro nesmela, davali ji cipky proti bolestem… Fakt hruza :cry:
Manzel odmita, ze bych jeste nekdy prirozene porodila (ja bych totiz moc rada - vyvolat porod ve 38.tt, kdy je mimi donosene, pokud by nebyl uz velky), ze pry si asi nepamatuju, co se tam delo! :nevim: Je pravda, ze bolest, siti, nastrih (pry 3× - vubec nevim-steh mi koncil vedle konecniku) si nevybavim, ke konci uz jsem mela cerno, ale tu zoufalost, jo. Ale to vis, i presto si rikam, ze kdyby mel 3kg, ze by to mohlo jit… Ale sekci se nebranim, budu duverovat dr. Kdyz reknou, ze sekci, tak protestovat nebudu. Protestovala bych, kdybych mela rodit „vetsi“ miminko.
Ale mam ten samy problem jako ty, uz ted je maly v brisku o dost vetsi nez byla dcerka.
Rozhodne jsem ted nechtela nikoho vydesit, to fakt ne. Jen me to porad tak moc trapi, ze se aspon muzu i trosku vypovidat :roll:
Moc drzim palce, aby ti porod naplanovali tak, abyste to oba perfektne zmakli!!! A az prijdes z porodnice, tak dej prosim vedet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
19.4.11 10:51

Bernardynko - omlouvám se, že jsem založila diskusi novou…
Ve čtvrtek jdu do porodnice na vyšetření a jsem zvědavá co řeknou tam, pak napíši. Úplně chápu tvé pocity. Poprvé to pro nás také nebylo nejrůžovější.
Který jsi teď týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
19.4.11 11:03

Jeee, to ja to tak nemyslela :mrgreen: To je v poradku, ze jsi zalozila novou diskuzi :lol: Jen jsem tim chtela rict, ze ta moje je taky jeste ziva :lol: :lol: Tak aby tam maminky klidne psaly dal :lol: Moc me totiz zajima, jak jim dr.planuji druhy porod, kdyz byl prvni nepostupujici z duvodu uzkych porodnich cest.
Ted jsem 33+2. No, uz bych mela rada poradnu v porodnici za sebou, abych vedela, co se mnou teda bude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
20.4.11 13:11

Bernardynko - nedalo mi to a koukla jsem co to bylo za diskuzi kde jsem četla „normované“ rozměry a byla to tato diskuse z roku 2005 zařazená pod Miminkem - https://www.emimino.cz/…-panev-2058/, proto jsem to založila znovu pod Porody. Tvoje se mi vůbec neukázala i když jsem využila políčko „hledej“. Zvláštní.

Jedna mamča tam píše toto:

V knize Porodnictví (Čech, Hájek, Maršál, Srp a kol. 1999) jsou následující průměrné rozměry:
distantia bispinalis 25 – 26 cm
distantia bicristalis 28 – 29 cm
distantia bitrochanterica 31 – 32 cm
conjugata externa 19 – 20 cm

takže já jsem se všemi rozměry úplmě mimo :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
20.4.11 13:47

myslím že to tady už někdo psal že nejdůležitější je ta poslední hodnota a ta by neměla být menší než 17.a ty ji máš 16.to bys musela mít hodně malé miminko pod 3kg nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
20.4.11 13:49

podle posledního ultrazvuku mi dr. říkala, že bude větší než první. Dcerka měla 3,25.
Opravdu jsem zvědavá co mi zítra v porodnici řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 13:51

No já mám pánev 24-28-32-17, takže podle rozměrů asi taky úzká. Doktor mi na to neříkal zatím nic, občas změří malému hlavičku v temeni a vždycky mě potom vyšetřuje vnitřně, a zatím to bylo vždycky „v pořádku“. Počítám, že kdyby se mu něco nezdálo, tak to asi řekne. Jsem zatím ve 21tt, takže zatím asi není moc co řešit, ale stejně myslím na to, aby malý nebyl moc velký a nemusela jsem na císaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí