Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Limutko - důežité jsou rozměry měřené ve třetím trimestru, protože pánev se prý může trošku „pohnout“.
Tak snad ti naplánují toho císaře. ještě když je druhé mimi větší. to by tě snad nenechali rodit.
Dnes po kontrole v porodnici mám naplánovaný SC na přelom 39/40t. Pokud by porod začal dříve bude to také SC. Jeden rozměr pánve mi dr. v porodnici změřila ještě o 1 cm menší, než má gynekoložka. Poslední rozměr 16 se jí také moc nelíbil, konzultovala to ještě se starším kolegou a koukala na to jak probíhal předchozí porod. Pak řekla, že jasný cíšař. uf
no vidíš takže nakonec císař.já si to myslela že by tě nenechali rodit normálně.takže ještě že tak. ![]()
Ahoj holky, omlouvam se, ze pisi tak pozde, ale malemu se zachtelo na svet driv, tak jsem si od uterka do dneska polezela v nemocnici… Nastesti je vse v poradku a jsem stale 2v1 ![]()
Pleo, moc gratuluju k sekci!
To je super!!!
Ja se tam rovnou ptala na sebe (por.asistentky) a ta mi rekla, ze 17 je malo, a ze budou malyho hlidat, ale dost pravdepodobna je sekce, vzhledem k predchozimu porodu. Nicmene, ze mi verdikt rekne dr.v poradne. Ale uz to, ze nad tim nemavla rukou a rekla, ze je to fakt malo, me uklidnilo ![]()
Bernardynko a poradnu máš kdy?
Mě to už napsala rovnou do papírů, že i kdyby jsem přijele dříve než v termínu, tak to bude SC.
Ve stredu jdu do rizikovky, ale to jdu na kontrolu po te hospitalizaci, jestli je tam dole vse ok a zase se neoteviram. Tak nevim, jestli se ho tam na to rovnou zeptat… Jinak ofi do poradny v porodnici jsem mela jit az ve 36.tydnu… Dnes jsem 34.tt.
Ahoj holky,
já mám rozměry panve ještě menší… 22-24-30/15
Moje Dr mi nejdřív neříkala nic, když jsem se jí zeptala, tak řekla, že kdyby bylo miminko malé - do 2,5 kg, že by to šlo přírozeně
no já jdu do porodnice poprvé 3.5 a doufám, že mi tam taky už naplanují císaře ![]()
Lolik - to teda čučím. Už nad těmi mými rozměry dr. kroutila hlavou. Jsem zvědavá co řeknou tobě.
Pleo píše:
Lolik - to teda čučím. Už nad těmi mými rozměry dr. kroutila hlavou. Jsem zvědavá co řeknou tobě.
Pleo, taky jsem zvědavá, ale toho císaře si budu prosazovat ještě i kvůli očím, očař mi napsal, že by bylo možné vedení CS kvůli slabé sitnici, tak doufám, že mi toho císaře udělají, pro mě by byl přírozený porod nebezpečnější než císař, si myslím ![]()
Lolik - pisni zítra jak jsi dopadla.
Já nakonec byla namísto plánovaného císaře (2.5.) v porodnici už 26.4. a císařem se mi narodil chlapeček.
V porodnici se při příjmu „divili“ proč mám plánovaný císař. Dr. mě znovu měřil, naměřil více než předešlé dvě dr. Ale zdálo se mi, že to měřil nějak „šejdrem“. Pak to se mnou konzultoval, pořád přeměřoval a s ohledem na měření a předchozí jednen císař udělal operaci.
Pleo píše:
Lolik - pisni zítra jak jsi dopadla.Já nakonec byla namísto plánovaného císaře (2.5.) v porodnici už 26.4. a císařem se mi narodil chlapeček.
V porodnici se při příjmu „divili“ proč mám plánovaný císař. Dr. mě znovu měřil, naměřil více než předešlé dvě dr. Ale zdálo se mi, že to měřil nějak „šejdrem“. Pak to se mnou konzultoval, pořád přeměřoval a s ohledem na měření a předchozí jednen císař udělal operaci.
Pleo, určitě zitra napíšu.
Moc gratuluju k chlapečkovi
a měla jsi epidural nebo celkovou anastezii?
Děkuji.
Byl to spinál (nástup ihned a necítíš od místa vpichu dolů).
Malý měl 50 cm a 3600 g, 3× zamotanou šňůru kolem krku. Právě hledám na webu jestli by to stejně neskončilo císařem, kdyby dr. nakonec rozhodl, že to budeme zkoušet normálně. Minule to tak bylo - rodila jsem 1/2 dne a pak císař. A říkali, že to bylo na poslední chvíli, malé se přestávalo dařit, protože nahmatali šňůru kolem krku.
Pleo píše:
Děkuji.Byl to spinál (nástup ihned a necítíš od místa vpichu dolů).
Malý měl 50 cm a 3600 g, 3× zamotanou šňůru kolem krku. Právě hledám na webu jestli by to stejně neskončilo císařem, kdyby dr. nakonec rozhodl, že to budeme zkoušet normálně. Minule to tak bylo - rodila jsem 1/2 dne a pak císař. A říkali, že to bylo na poslední chvíli, malé se přestávalo dařit, protože nahmatali šňůru kolem krku.
Tak to jsou krásné míry
a co se týče té omotané šňury, tak co vím, ve většině případu to zkončí císařem
to takhle nedavno rodila jedná znamá tak celý den a nakonec akutní císař
taky holčička měla pupeční šňuru kolem krku, nechápu proč to před porodem nezkontrolují, mělo by to jít ne?