Otěhotnění 35+

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.7.23 11:47

Otěhotnění 35+

Ahoj holky,

chtěla bych se vás zeptat, po jaké době jste přirozeně otěhotněly ve věku 35+? A jestli nemáte zároveň nějakou radu, jak nepanikařit a bejt v klidu, když se vás tisíc lidí z okolí ptá „tak co, už?“ :zed:

Díky za sdílení zkušeností, chci si udělat takovu vnitřní statistiku… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.7.23 11:53

Já nepřirozeně pomocí IVF. Ve 38 jsem se začala snažit, ve 39 jsem přestala ovulovat. Takže jsem šla na kliniku… Teď Jsem v druhém trimestru

• Citovat
  • Upravit
4059
13.7.23 11:56

Ve 38 letech 9 měsíců během kterých proběhlo jednou ZT a jednou SP, ve 40 letech 6 měsíců a jedno ZT. ALE v těch 38 to nebylo první dítě a věděla jsem, že ovuluji. Nebyla jsem na těhotenství upnutá, i po těch 9 měsících a nezdarech mě to pak vyděsilo, že jakože už. Víš, jestli ovuluješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
13.7.23 11:57

Ve 34 jsme se snazili tri mesice a pak prisel dum k rekonstrukci, takze ted pul roku pauza a priprava. Zatim kyselina listova a sledovani cyklu a na podzim budu doufat v nejlepsi, ale ty tri mesice mne dost vydesily, ze to neslo, takze sice nechci panikarit, ale dost to v sobe resim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35612
13.7.23 11:58

Druhý dítě ve 35 hned, ve 37 z prerusovanyho styku třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4059
13.7.23 11:59
@starfish_at_night píše:
Ve 34 jsme se snazili tri mesice a pak prisel dum k rekonstrukci, takze ted pul roku pauza a priprava. Zatim kyselina listova a sledovani cyklu a na podzim budu doufat v nejlepsi, ale ty tri mesice mne dost vydesily, ze to neslo, takze sice nechci panikarit, ale dost to v sobe resim.

Tak jste neměli snažení přerušovat, při té rekonstrukci by se to určitě povedlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
13.7.23 12:10

Ve 37,5 na první pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
13.7.23 12:20
@Hibou píše:
Tak jste neměli snažení přerušovat, při té rekonstrukci by se to určitě povedlo :lol:

No prave, toho jsme se obavali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.7.23 12:31

Ve 38 po roce snažení, ve 40 na jeden styk těsně před ms :mrgreen: :lol: :zed: nemělo to vůbec být.. mezi prvním a druhým mám třeba 8let, kdy jsem se mohla na hlavu stavět a nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
13.7.23 12:49

V necelých 36 letech to bylo nejrychlejší otěhotnění z mých 3. Stačily na to 2 cykly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.7.23 12:53
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

chtěla bych se vás zeptat, po jaké době jste přirozeně otěhotněly ve věku 35+? A jestli nemáte zároveň nějakou radu, jak nepanikařit a bejt v klidu, když se vás tisíc lidí z okolí ptá „tak co, už?“ :zed:

Díky za sdílení zkušeností, chci si udělat takovu vnitřní statistiku… :kytka:

Hned druhý měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.23 13:07

Nejsem sice přirozeně, ale 4× IVF, první dítě po 7mi letech snažení v 35ti, druhé pak za 2 R, takže v 37…
Okolí je děsný, lidi si neuvědomují. Že tyhle otázky jsou sice pro někoho „vtipné“, ale pro druhého mohou být bolestivé… Nikdo si neuvědomuje, že nežijeme v prostředí, jako se žilo před možná 50 lety, kdy ženské tehotneli na pozdravení… Dnešní svět je zlý a neprejicny a spousta páru má problém…
A ten, kdo ten problém nemá si neuvědomuje, že nevinná věta, Kdy už? Už máte čas, Na co ještě cekate? Může toho dotazovaneho pěkně ranit, vykolejil a přivést do nesnadné situace, jak odpovědět.
Já se po 2 letech marneho snažení začala jen nuceně usmívat a neodpovidat, někdy to vysumelo, někdy ne a stocila jsem řeč jinam… Po další době byla moje odpoved už jen „Až příroda dovolí“ Kdo pochopil, víc se neptal, kdo nepochopil, dostal při příštím dotazů odpověď stejnou… :roll: Někdo se zeptal, Vám to nejde? Jiný "se studem " sklopil oči… A já měla klid. Po čase se lidé přestali ptát, ti, co jim na mě aspoň trochu záleží… Pokud i vy máte problém, a nechcete všem vyprávět na počkání, jak se věci mají… Obrnte se trpělivosti a věřte, ono to vyjde.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
15137
13.7.23 13:08

Ve 37 po 5mesich snažení, brala jsem před tím dlouho antikoncepci, tak asi trvalo než se tělo vzpamatovalo.. Ve 20jsem otěhotněla hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
13.7.23 14:38

Začali jsem se snažit ve 34 letech, podařilo se otěhotnět hned druhý měsíc, bohužel to bylo mimoděložní. Chvíli jsme se snažili sami, následně i přes doktory a CAR, ale 2 roky ani ťuk. Pak se stal asi Vánoční zázrak a náš chlapeček se podívá na svět už za pár týdnů a to nejspíš jen pár dní před mými 38. narozeninami :kytka:.
Bohužel netaktním otázkám druhých se nejde vyhnout a chce se to obrnit velkou trpělivostí a nasadit nějakou odpověď typu „až bude tak bude“. My máme psy, tak já se vždy usmála, že já děti mám, jen jsou chlupatý :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
13.7.23 16:44

Ve 33 na prvni pokus,
v 35 nechtene, ldy jsem myslela, ze jsou jeste neplodne dny, ale v 9tt samovolny potrat… v 38 na prvni pokus, ale biochemicke a po nem za dva mesice dalsi tehotenstvi v poradku, prubehy tehitenstvi naprosto bez problemu… vzdy jsem do sesteho tydne pred porodem chodila do prace… obe byly planovanym cisarem, po kterem jsem se o deti vzdy od 5 dnes starala sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí