Otěhotnění a posilovna

18.6.17 21:27

Otehotneni a posilovna

Ahoj holky mam dotaz co si myslite. Zacali jsme se ted snazit o dite a dnes mi jedna kamaradka (trenerka fitness) rekla ze bych tedy mela prestat cvicit na strojich ve fitku a i se spise setrit. Ze vsechny silove cviky mohou v zacatku tehotenstvi vyvolat potrat. Dost me to zaskocilo nebot jen sem zacala trochu hubnout a rysovat speky tak bych mela prestat, protoze prece jen dite je dulezitejsi to je jasne? Samozrejme ze cviceni typu behaci pas, spinner atd asi nevadi ale prece jen nevim jak se k tomu postavit. Navic treba se snazeni muze tahnout mesice a ja budu mezitim jak koule :lol: Mate nekdo zkusenost, radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1220
18.6.17 21:32

Pry kdyz je clovek zvyklej, muze s upravou (napr vahou zavazi) cvicit dal, pokud je vse OK. Ovsem muj trener, jakmile jsem rekla, ze jsem tehu - okamzite doporucil ukonceni cviceni v posilovne a doporucil plavani, chuzi, jogu a mene posilovaci techniky cviceni:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
18.6.17 21:35

Když mi lékař potvrdil tehu ihned mi posilovnu, běh i dietu zakazal.. no poslechla jsem a stejně to nevyšlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.17 21:38

Me je jasne ze po zjisteni tehotenstvi je na miste hned se silovyma technikama prestat. Ovsem zarazilo me tvrzeni ze prave toto cviceni muze zpusobit potrat vlastne drive nez to zjistim. Asi to moc resim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
18.6.17 21:48

@Kristyna.tyna Jak dlouho cvičíš? Jestli jsi trénovaná a máš zvládnuté provedení cviků, tak bys mohla jen upravit tréninky a ve dnech, kdy bys teoreticky mohla být těhotná, bys necvičila žádné tahy, trhy, břicho a tak. Zaměřila bych se na izolace svalů třeba s činkama. Nemyslím si, že by škodilo úplně všechno silové cvičení.

• Citovat
  • Upravit
18.6.17 22:02

Trenovana zas tak moc nejsem. Drive jsem cvicila dost ale ted po 5 letech zacinam zase odznova. A prave se mi uz podarilo neco zhubnout a uz je trochu i na svalech videt te tam jsou :) tak bych nerada je nechala zase zaknet ale nejspis mi nic jineho nezbyde :nevim: mimi je prednejsi. Ovsem zda prestat nebo ne dokud to neni potvrzene to je pro me orisek :zed: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.17 22:32

@Kristyna.tyna hele to je fakt prehnany, kdyz uz, tak behani a cviky, kde jsou otresy, jako skakani pres svihadlo jsou mnohem horsi na zacatku tehu a kdyz nejsi trenovana. Na posilce nic spatnyho neni, pokud zvedas rozumny vahy, hlidas si tepovou frekvenci a po tretim mesici tehu necvicis bricho. Proste na pohodu, cvicit tak, aby ti to bylo prijemne, ne do umdleni. Ja az do sestyho mesice behala, ale beham cely zivot dlouhe trate, doktor mi to dovolil. A navic kdyz ani jeste nejsi tehotna, to se budes bat i dobehnout autobus :D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
18.6.17 22:56

Pokud to chápu dobře, tak zatím těhotná nejsi :) Takže bych cvičila normálně dál. Až těhotná budeš, tak stačí upravit cviky, váhu apod. A případně v těhu cvičit třeba s trenérem. Já cvičila v posilovně do konce osmýho měsíce. Je to pak hodně o tom, co ti je nebo neni příjemný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
19.6.17 07:47

Otěhotněla jsem po devíti měsících pravidelného chození do fitka. Zjistila jsem těhotenství po 4 týdnech. Než mi to potvrdil dr, tak jsem cvičila dál jako obvykle, jen jsem si snížila váhy a vynechala břicho.
V sedmém týdnu jsem to měla potvrzené od dr, oznámila to trenérce, která mi udělala nový tréninkový plán počítající s mým stavem. Jsem ve 24. týdnu a posiluji pořád. :mavam:
Mám úplně bezproblémové těhotenství. Pokud by byly nějaké problémy, hned bych skončila. Počítám, že přes léto už tomu moc nedám v těch vedrech. Ale i tak bych občas zajít chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
2.7.19 14:42

@Kristyna.tyna Ahoj, objevila sem tuto starší konverzaci a chtěla jsem se zeptat jak jste nakonec dopadla? Mám teď úplně stejnou situaci a nevím jak se rozhodnout řady jsou 50/50. Děkuju moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
2.7.19 14:57

@Celaesta ahojky, sice už je to přes rok co jsem to řešila. Ale pokud nebudes mít žádné zdravotní komplikace, tak cvičit určitě můžeš. Dokonce ti to uleví od bolesti zad a podobně. 🙂 Jen bych asi vynechala nějaké těžké (hraniční) váhy a určitě nejela až na doraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
2.7.19 16:42

@Celaesta pokud nemáš komplikace, tak doporučuju zůstat v aktivním tréninku a jen upravit váhy na minimum a necvičit břicho a celkově vypustit cviky, které by ti byli nějak nepříjemné. Já musela kvůli komplikacím vyřadit pohyb úplně a teď trpím se zádama. :roll: Jsou holky co dřepujou a jedou mrtvoly i s pupkem. Víc by ublížilo opravdu ze dne na den přestat, než pokračovat v mírnějším tempu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
2.7.19 17:37

@Ivuska.kon. @Any111 Dekuju moc :) to jsem ráda..bála sem se že o to úplně přijdu a všechna dřina bude pro nic:) To si nedokážu představit že bych úplně musela přestat, taky sem mívala problémy se zádama a už dlouho je to v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
2.7.19 18:14

@Celaesta jen pak musíš víc poslouchat tělo a při sebemenší známce si dát buď pauzu nebo přestat. Já cvičila ještě týden před porodem. Ale to už spíše jen pro uvolnění. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.7.19 14:40

@Ivuska.kon. Děkujiii :) je to strašné, jsem tak netrpelivá.. teprv se pokoušíme a pořád sem jak na trní jak to půjde :D Tyjo to jsi vydržela fakt dlouho s tím cvičením :palec: hlavně teď mi trenérka pořád přidává váhy na cviceni a tréninky mam fakt náročné, tak doufám, že to naše snažení nijak neovlivní :? Myslíš že by to něco mohlo ovlivnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí