Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, měla bych jeden dotaz. Začínáme se s přítelem snažit o miminko a mě by zajímalo jestli jste některá užívala nějaké vitamíny nebo něco na podporu? Zkouším GS mamavit tak kdyby měl někdo zkušenosti budu ráda. ![]()
Před otěhotněním jsem brala jen kyselinu listovou, ale mamavitem nic nezkazíš ![]()
Mamavit je spíše až pak pro vývoj plodu. Já bych to moc nekombinovala.
Brala jsem listovku a Gynex, ale Gynex až po půl roce, když pořád nic, každopádně asi pomohl ![]()
Já brala gynex, listovku, kontryhel, různé cviky a nic
3 roky snažení. Pak jsem se na vše vykašlala, nebrala jsem nic, už mě to nebavilo a ejhle, teď začínám třetí měsíc ![]()
Mně doktorka doporučila femibion, věřím ji a koupila jsem ho. Teď se uvidí, začínáme první měsíc snažení. ![]()
Ja brala v obou pripadech Femibion, ale ted uz jsem se nejak utvrdila v tom, ze to je asi dost zbytecny. Uz verim tomu, co jsem xkrat cetla, ze vitaminy v tehle volne dostupnych preparatech jsou stejne ve forme, kterou organismus neumi poradne vyuzit. I pres poctive uzivani mam malo D, takze stejne kapu Vigantol, mensi nedostatek zeleza, takze stejne beru jeste zvlast a na křeče a spol zas stejne beru zvlast magnesium, takze… Byt znovu na zacatku, brala bych uz jen listovku, opet ve spravne formě, nechala bych si zjistit D a šlus…
Gynekoložka mi napsala kyselinu listovou, ale teda hooodně jsem to flákala. Trochu poctivěji jsem ji začala brát, až když jsem fakt těhotná byla.
Před otěhotněním (když beru to jediné plánované) listovku, pak od 3. měsíce do osmého jsem přidala rybí olej, od 6. měsíce do konce vápník a po celou dobu mangezium, to ale jen z důvodu nesnesitelných křečí v nohou (35.týden jsem vysadila).
Za mě kontryhel.. Pila jsem ho pokaždé když jsem chtěla otěhotnět a zadarilo se docela brzo
Nebrala jsem žádné vitamíny.. A otěhotněla jsem hned 😊pak sem začala brát kyselinu listovou a teď femibion 2.
Já jsem brala vitamíny pro těhotny z DMka. Teď teda beru něco z lékárny, protože jsem měla nějaký příspěvky od pojišťovny plus rybí tuk. Myslim, že to je prašť jak uhod.
Před otěhotněním Inofolic, ten mi kdysi jako jediný trochu zkrátil cyklus. Dobírala jsem ho ještě pak na začátku těhotenství. K otěhotnění jsem však stejně měla od lékaře Clostilbegyt a injekci Ovitrelle, takže Inofolic tam asi roli nehrál. Když jsem v 1. trimestru dobrala Inofolic, koupila jsem si kyselinu listovou, to bylo zrovna den před 1. těhotenským testem.
Potom jsem si koupila GS Mamavit.
U minulých těhu sem nebrala nic a vše ok, nyní sem už o něco starší, tak beru druhý měsíc Gynex, až ho doberu a nebudu těhotná zkusím Femigard pak beru kyselinu listovou, vit E a dnes začnu s čistým Inositolem tak sem zvědavá Lucka