Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, budu podstupovat svůj druhý KET. Poprvé bylo vše v pořádku, před transferem jsem si píchla Ovitrelle a potom brala Utrogestan. Jenže v tomto cyklu není dle ultrazvuku náznak ovulace a tím pádem si nemám píchat Ovitrelle a mám nasadit potom jen Utrogestan a
na KET přijít ve stejném termínu jako minule. Setkal se s tím někdo, že udělají KET v nativu bez ovulace a jakékoliv medikace? Jaké jsou šance?
Ovulaci mívám někdy mnohem později, tak co se stane, když mi zavedou embryo a ovulace bude např. až 2 dny po KETU? Obávám se neúspěchu… Pokud by šlo o anovulační cyklus, tak chápu, že ovulace není potřeba, ale někdy k ní dochází u mě později.
Děkuji za vaše názory a zkušenosti ![]()
Já nevím ale většinou asi ten cyklus když není ovulace odpískají a čeká se na další měsíc. Zaleží aj kolik jsi měla sliznici jestli byla dostatečně vysoká tak asi to nevadí. no ten utrogestan ti ovulaci zaoblokuje tak se neboj že by byla…
Ovulace není důležitá, když do tebe oplodněné vajíčko už dají, ale je dost důležitá výška sliznice, aby se případné embryo mělo kam zavrtat ![]()
@Zetmi @Markéta188 Děkuji za Vaše názory. Sliznice byla 7 mm. Tak snad je šance a není to zbytečný pokus…
@sara-k
Ahojky, mame úplně stejný problém. Jde tedy o můj úplně první transfer o 1 KET. Ovuluji až kolem 20 dc, byla sem na kontrole 14 DC a ovulace v nedohlednu, sliznice 8,9 mm a tripl line, tedy ukázková. Jdu ještě na kontrolu v pondělí a prý by mohl být transfer i bez ovulace, ze by nasadily utrogestan. Také z toho mám obavy, zda do toho jít nebo zase čekat na řízený. Jak si na tom teď?
@Terina91 Ahoj, já šla do toho, dala jsem jim plnou důvěru a už mám bublinku v sobě
Tak snad to dobře dopadne a načasování bylo ok. Brala jsem 4 dny před KETEM Utrogestan, měl by tu ovulaci zablokovat… Můžu se zeptat z jakého jsi CARU?
@sara-k
Chodim do Unici. Ja budu vědět v pondělí, ma me v péči vynikající primář, tak dám na něho. Tak snad to dobře dopadne. Ten utrogestan právě supluje ten progesteron, který je z toho folikulu z ovulace. Ja mam spis strach z toho dne, jak oni bez ovulace určí, který den bude transfer.
držím moc palce!
@Lfm Ahoj, ani se neptej… Byla jsem na transferu v tom cyklu, kdy nebyla ovulace, a menstruace přišla 2 dny po KETU
Takže úplně zbytečný pokus a všechno je pryč. Hned mi bylo jasné, že to nemůžou správně načasovat ![]()
@Lfm To je v pohodě, ale mě štve ten jejich přístup - udělali KET bez ovulace, celé to špatně načasovali a nepodchytili moji situaci. A peníze a embryo v čudu, to nám nikdo nevrátí. Vím, že KET není záruka otěhotnění, ale podle mě pochybili oni, že si mě víc v tomto případě neohlídali. Menstruace mi přišla o 8 dní dříve než obvykle, takže opravdu to špatně načasovali
V životě do transferu bez ovulace už nejdu a doporučuji i ostatním to raději odložit.
@Lfm
Ahoj, u me nijak. Zjistilo se, ze byla ovulace uz před 14 dc, coz u me nikdo nepredpokladal, protože mam dlouhé cykly a ovuluji az kolem 20dc. Proto 14 dc nebyl videt zadny folikul. Takže po ms znovu 11-13 dc na UZ a budem se pokoušet o transfer v nativu ale s ovulaci, s folikulem. Bez toho do toho nejdu. Soce to může trvat nez bude vse připravený, ale sliznici mam vždy top, ted jen vychytat ten folikul.
@sara-k
Tak to me teda hrozne mrzi. To znamena, ze ten transfer byl proveden pozdě ne?
@Terina91 Jo, špatně ho načasovali
A nechtějí, abych vysadila léky, i tak jsou testy negativní a musím čekat 14 dní. Neskutečný, jsem vytočená, oni pochybyli a embryo nám už nikdo nevrátí ![]()
Holky, nejsem teda dr., ale pro ostatni, kdo by to cetli. Ta ovulace tam JE NEZBYTNA, nejde o to vajicko - to uz dostanes jakozto embryo - ale jde o to, ze vznikne zlute telisko a to PRODUKUJE PROGESTERON. Bez ovulace neni zlute telisko a tim padem neni progesteron, ktery je proste nezbytny. Proto kdyz zena nema ovulaci, bere ve vysoke davce progesteron, ktery nahradi tu produkci prpgesteronu, kterou by prirozene prpdukovalo zlite telisko. Proste pro nativ MUSI BYT OVULACE, za me by to bylo na stiznost.