Jak otěhotnět při kojení, jaké mám šance spontánně otěhotnět?

197
12.9.07 11:24

Otěhotnění při kojení

Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte zkušenost jak otěhotnět při kojení, jestli je možné otěhotnět, když ještě poměrně dost kojím. Mám 15timěsíční dcerku a kojím jí ráno,vpoledne, večer a dost často v noci. Menzes se už dostavila, ale ještě docela nepravidelně a měla jsem ji 3krát. Po druhé měla 10 dní zpoždění a teď jen 4 dny. Chtěla bych druhé mimčo a nechci nechat nic náhodě, je mi 30 let a 1. mimčo bylo vytoužené po 3 letech. Měla jsem endometriosu, která se léčila zastavením cyklu a pak IVF, které bylo úspěšné. Taky jsem měla chronický zánět dělohy, na to jsem brala antibiotika abaktal. Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli je možné, že druhé těhotenství by mohlo být bez problémů, bez IVF, jaké mám šance spontánně otěhotnět. Moc děkuji za Váš názor. Je tu nějaká maminka, která poprvé otěhotněla po IVF a po druhé spontánně? Děkuji. Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17938
12.9.07 13:04

Ahoj narcisku,

sice jsem nebyla na IVF, otěhotněla jsem spontánně, ale podruhé v době, kdy Jírovi bylo necelých 6 měsíců a kojila jsem plně. MS se dostavila asi 2 měsíce po porodu. Tím jsem chtěla říct, že kojení na otěhotnění zřejmě vůbec vliv nemá, ale jestli se ti po umělém podaří spontánně, to nedokážu předvídat.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
12.9.07 14:04

Ahoj, já jsem podruhé otěhotněla, když byly malá 3 měsíce a byla plně kojená, tzn. Kolem deseti kojení za 24 hodin. Tak si myslím, že to jako antikoncepce nefunguje a spíš naopak, někteří lidi mi tehdy říkali, že je tělo v takovém hormonálním rozpoložení, že to jde snáz, než po ukončení kojení. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.9.07 19:52

Při kojení jsem otěhotněla dokonce dvakrát - takže otěhotnět můžeš… Ale s IVF naštěstí zkušenost nemám, takže nevím - nicméně moc ti držím palce aby se povedlo.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
12.9.07 21:27

Jakmile máš měsíčky, i když nepravidelný, tak otěhotnět můžeš. Kojení může oddálit příchod měsíčků, v tom je ta „antikoncepce“ kojení.Pak už jsi normálně plodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
12.9.07 21:32

jedna ma kamoska byla na IVF je ji 35 let a bylo ji receno ze druhe mimi uz mit nemuze, kojila taky dost a otehotnela, ani tomu nemohla verit. Rikala ze kdyz se snazili, tak z toho byla na nervy ze to nejde a po druhe ani nevi kdy otehotnela. Ja jsem taky docela dost kojila, dokonce moje gyn. mi rekla ze je to antikoncepce! No a vysledek je dole v metriku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
5.10.08 14:14

Ahoj, já jsem podruhé otěhotněla, když byly malá 3 měsíce a byla plně kojená, tzn. Kolem deseti kojení za 24 hodin. Tak si myslím, že to jako antikoncepce nefunguje a spíš naopak, někteří lidi mi tehdy říkali, že je tělo v takovém hormonálním rozpoložení, že to jde snáz, než po ukončení kojení. Tak nevím. "

Tak to máš můj obdiv, jak jsi to zvládala, takhle rychle po sobě, ale asi se to nějak musí a potom si krásně spolu vyhrajou. My budeme mít rozdíl 2r. a 4. měsíce, no trochu mě láká i to 3., ale myslím, že zůstaneme u 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
5.10.08 14:25
Hvezdicka píše:
Jakmile máš měsíčky, i když nepravidelný, tak otěhotnět můžeš. Kojení může oddálit příchod měsíčků, v tom je ta „antikoncepce“ kojení.Pak už jsi normálně plodná.

Otěhotnění je možné již před nástupem 1. měsíčků, takže o antikoncepci se nedá mluvit vůbec.
Narcisku, přeji příjemné snažení s brzkým výsledkem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17953
5.10.08 14:39

I pokud máš menstruaci, může být otěhotnění blokováno vysokou hladinou prolaktinu, která po porodu postupně pomaloučku klesá, různě rychleu různých žen. Takže by teoreticky bylo možné zjištění situace z hormonálního profilu, ale zpravidla se to nedělá a nechá se to na přírodě :) Přesně jak píšou maminky, lze otěhotnět i za plného a velmi častého kojení, a dokonce ještě před nástupem menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vladka.benadikova
28.6.13 14:50

Ahoj taky mam problem otehotnet ms mam uz 3 mesic nepravidelne jednou na zacatku a pak na konce je to ruzne mesice malemu je rok a vcera jsem prestala kojit :,( rodicak mam na dva roky a hrozne by jsme chtely druhe ale zatim nic :,( poratte mi prosim :oops:

• Citovat
  • Upravit
6
13.2.15 11:15

otěhotnění při kojení když už menstruuji

Ahoj holky, nevíte zda ovuluji a tedy mohu otěhotnět pokud kojím a už jsem dostala menstruaci? Kojím plně, menstruuji od šestinedělí. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
13.2.15 11:18

@kvetaa11
Tak si kup ovulační testy a uvidíš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...