Otěhotnět na ÚP?

Anonymní
23.3.14 09:45

Otěhotnět na úp?

Ahoj holky jsem na ÚP ted první měsíc a hrozně bych chtěla miminko myslíte, že bych mohla otěhotnět když budu brát půl rok podporu a pak nechat mateřskou spočítat z chlapova platu a normálně mít mateřskou jde to takhle?? Rok odpracovanej mám jen mi skoncila po roce a nepordlouzili ji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
23.3.14 09:48

Nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.3.14 09:49

Podporu máš jen 5m, pak bys byla až do porodu bez koruny, a po porodu přes chlapa rodičovský příspěvek. teoreticky by chlap mohl po 6 nedělí nastoupit na MD, ale nesměl by pracovat v práci na stejnou smlouvu, je to komplikovanější. lepší je si najít práci, když máš dost dní, můžeš otěhotnět hned potom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
23.3.14 09:53
@Anonymní píše:
Ahoj holky jsem na ÚP ted první měsíc a hrozně bych chtěla miminko myslíte, že bych mohla otěhotnět když budu brát půl rok podporu a pak nechat mateřskou spočítat z chlapova platu a normálně mít mateřskou jde to takhle?? Rok odpracovanej mám jen mi skoncila po roce a nepordlouzili ji.

Matěřskou z chlapova platu ti nevypočítaj. Nebudeš mít nárok na PPM, pouze na rodičovský příspěvek a ten si teda můžeš nějak nechat na chlapa, ale nevím jak to chodí…
Pokud chceš PPM, tak musíš mít odpracováno 270 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.3.14 09:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky jsem na ÚP ted první měsíc a hrozně bych chtěla miminko myslíte, že bych mohla otěhotnět když budu brát půl rok podporu a pak nechat mateřskou spočítat z chlapova platu a normálně mít mateřskou jde to takhle?? Rok odpracovanej mám jen mi skoncila po roce a nepordlouzili ji.

mateřská nejde spočítat z chlapova platu. Budeš jen na RD - ta se díky němu může vzít i na kratší dobu, než 4 roky, co Ti dají automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.3.14 09:55

Jo a abys přes chlapa mohla volit délku a výši příspěvku, musí být v den porodu zaměstnaný a mít odpracováno 270 dní (tedy nemocenské pojištění). Takže zase tak jednoduché to není. Být Tebou, najdu práci, odmakam, pak pořídim sviště. když nemáš nárok na MD, zas taková sranda to není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
23.3.14 10:19

Nekrmte trolly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
23.3.14 10:19
@kajkaww píše:
Z ceho se pocita materska? A dostanu ji, kdyz jsem jeste ba zakladni skole? A neslo by to udelat nejak tak, aby se mama nedozvedela, ze jsem tehotna? Jde to nejak utajit? Nevim, co mam delat. Po prazdninach mam jit na gympl.

Nuda co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
23.3.14 10:21

@kajkaww Doufám, že ti bylo 15 let i v době otěhotnění :think:
Zkus si první udělat test a potom zajít na gyndu.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
23.3.14 10:23
@kajkaww píše:
Potrebuju poradit. Prosiiiim.

tady není co. Těhotná být můžeš, udělej si test a pokud bude pozitivní, sypej na gyndu. A co bude potom, to teď neřeš. Budeš muset s pravdou ven. Takhle to chodí, když je někdo nezodpovědný. Pak se musí postavit k věci čelem.

• Citovat
  • Upravit
21848
@Gabulle píše:
No tak pokud jsi otehotnela na konci roku, uz ti potrat nikdo ani neudela. Materskou nedostanes, 15 ti bylo kdy? Kolik je otci? Mam dojem, ze odpovednost jeste v tehle situaci pada na rodice, takze by mamka mohla materskou dostat, kdyby si vzala dite do pece… ale nevim jak to opravdu je

Nezer to tak prosim te.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
@kajkaww píše:
Ne, na sylvestra mi byli jeste 14, proc? Moc se bojim. Potrebuju poradit.

a nevadí ti, že pohlavní styk před 15. rokem je trestný? V tom případě gratuluji tomu tvému Don Juanovi :roll: Pokud jsi vážně otěhotněla, tak si užijete oba srandy.

Příspěvek upraven 23.03.14 v 10:24

• Citovat
  • Upravit
2597
@kajkaww píše:

No tak protoze ten, co te oplodnil spachal trestny cin! Sex s nezletilou je trestny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733

@kajkaww jestli je to pravda - nezbude Ti než s pravdou ven a doufat, že se dá ještě něco dělat - takže říct rodičům…se divím, že nesledují tvůj menstruační kalendář…a pak na gynekologii :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
23.3.14 10:24
@kajkaww píše:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky