Otěhotním když kojím??

143
19.11.06 22:11

Otěhotním když kojím??

Rádi bychom pořídili naší malé sourozence :-) A to celkem brzy :wink:
Stále kojím, (s dvěma příkrmy).
Jakou máte s tím zkušenost? Musím mít menstr.? Může to těhotenství být třeba rizikový?
Dá se vůbec při kojení otěhotnět?

Nechci přestat kojit, malé se moc nechce pít z láhve :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
20.11.06 07:37

ahoj,
jsem na tom stejně, našemu je skoro rok a půl a kojení se nechce vzdát. Ukončit to by znamenalo ne násilí, ale přímo teroristický čin :? a pro prášky na skončení laktace se mi nechce, rozhodit si hormony před těhu, to by nebylo ono.
Takže se snažíme i přes to. Menstruaci nemám, ovulaci dle ovulačních testů snad ano, i bazální teplota tomu naznačuje. První pokus nevyšel, za pár dnů se dozvíme, jestli to vyšlo napodruhé…

Včera jsem zrovna četla v poradně na rodině.cz, že při kojení je šance otěhotnět minimální…takže mě to nepotěšilo…
Tak přeju zdar, je to jako chtít otěhotnět přes antikoncepci. :(
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
20.11.06 07:52

ahoj,

tak já vás potěším, otěhotněla jsem i přes kojení, Honzík měl 17 měsíců, kojili jsme tak 3× v noci, MS jsem neměla, odstavil se mi sám až ve 3. měsíci těhotenství, ze dne na den, jakoby mu to mlíko přestalo samo chutnat :P
Těhu nijak rizikové nebylo, jen termín porodu se počítal pouze podle UTZ a občas na mě koukali jako na exota :lol: protože jsem mezi oběma těhu nedostala vůbec MS :lol:

přeju brzo miminka v bříšku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.11.06 08:12

Pavco, dík :wink: to potěší
N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.11.06 09:04

Ada byla kojena 21 mesicu… A koukni na moje metriky ;)

Drzim palce at se vam zadari, skorodvojcata jsou desne fajn.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
20.11.06 09:50

Já kojila malého do jeho 14-ti měsíců, ale to už jen 3× - večer na dobrou noc, v noci a ráno. Najednou se mu už moc pít nechtělo, jen tak si dumlal, tak jsme kojení během pár dní bez problému odbourali. Pak jsem si náhodou udělala těhutestík a světe div se! Byla jsem těhotná! Tak mu to mlíčko nějak rychle asi přestalo chutnat :wink: Jinak před otěhotněním jsem měla pouze dvě menstruace a teď už mám zas klídek :D
Tak držím palce, ať to klapne, u nás to druhé těhu bylo překvápko, ale příjemné 8) Teď jsem moc ráda, že to takhle osud zařídil, myslím že to bude ideální věkový rozdíl.
 evitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
20.11.06 09:55

Dík, tak je to 2:1 :D
Uvidím, jestli změním skóre :wink:

NiKino, před prvním otěhotnění nám dr. řekl: sexík ob den, nejlépe pořád :roll: :wink: a do dvou měs jsem měla dva proužky :-)
Tak se toho budem držet. To víš, největší radost z toho má partner :D

Lesino,Pavco dík :P nejsme ztraceni! :wink:

evitka :P taky dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.11.06 11:28

ještě dotaz???? :wink:

Vrtá mi hlavou stav děložní sliznice, když není MS? Je dost velká na to, aby udržela těhotenství?????? I když je ovulace? Kam se ztrácí, když neodchází při MS, nejspíš se trochu vstřebá vlivem hormonálních změn, jinak nevím.....
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
20.11.06 12:58

NiKi
No právě! Proto jsem sem dala ten dotaz.
Když jem chtěla prvně otěhotnět tak mi dokor řekl at vy:,–(ím HA a hned jedem „na ostro“ Když jsem brala HA tak jsem neměla MS. Samo jsem hned otěhotněla. V druhém měsíci jsem o mimi přišla :-( PROTOŽE se vajíčko nemělo v čem „uhnízdit“ Začlo to jako MS + bolest v zádech. Volala jsem dr. měla jsem hned přijet, ještě ten den jsem šla na sál… Už jsem měla i vypsanou průkazku :-( Byla to chvilka ale stejně mě to vzalo.

Mám stejný obavy jako ty.
Ale jak tu holky píšou tak se dá otěhotnět :wink: :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
20.11.06 13:13

Nikina,

tak to opravdu nevím, nejsem odborník. V mém případě si myslím, že pokud bych ten cyklus neotěhotněla, tak by prostě dorazila MS. Měřila jsem si pouze BT a ovulace u mě proběhla, tak to byl asi první „pořádný“ cyklus hned s příjemným výsledkem :lol: snažili jsme se už 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
20.11.06 13:33

Ahoj, otěhotnět se určitě dá. Kojení není antikoncepce. Já byla minulý týden u doktora a řekl mi, že se už vaječníky chystají, že už brzy budu moct otěhotnět, ať si dávám pozor. Zatím si ho moc nedáváme, tak snad Nelinka nebude mít brzy sourozence, to by mě asi kleplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
20.11.06 13:42

Ahoj.

Odstavila jsem před 2 týdny. Snažíme se čistého času 14m. Ovulaci mám jen ob měsíc, ale to mám i bez kojení. Sice jsem těhu byla, ale spontáně to velmi rychle skončilo. U mně je kojení celkem spolehlivá antikoncepce. Když připočítám ještě pár týdnů a možná měsíců než mi klesne polaktin, tak dřív než na jaře s tím nepočítám :( Mléko stále teče a teče…Ale nechtěla jsem odstavovat násilně jen kvuli snažení. Malému je 27m.

Hodně štěstí.

CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
20.11.06 13:43

Ale samo, že kojení antikoncepce jako taková není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
20.11.06 13:54

Ahojky,

taky jsem otehotnela pri kojeni, malemu bylo 11 mesicu. Stihla jsem jen 2 MS. Tehotenstvi rizikove nebylo, i kdyz nedopadlo, ale vyska sliznice na to rozhodne vliv nemela.

Znam dost maminek, ktere otehotnely, i kdyz kojily.

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.11.06 19:09

hm, je to asi trochu rizikovější, připočteme-li nošení staršího dítka atd… ale…
zari - jak dr. poznal, že se vaječníky chystají?
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová