Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Jestli děláš vše správně tak jak ti dentální hygienička poradila, tak by se ti to naopak mělo zlepšit. Nechápu že za 2 měsíce se ti to objevilo znovu, to už by dávno mělo ustupovat. Hele vím svoje, já měla zánět máš určitě i zubní kámen pod dásní ten to hodně dělá. Bohužel si ho budeš muset nechat odstranit jinak to opravdu příjdeš za pár let o zuby. Pečovat o ty zuby pořád, správně čistit jiná cesta nevede
Já používám solo kartáček, zubní nit a správné mezizubní kartáčky
@monulinka1007 Já vím je to drahé ale když chceš mít zdravé zuby tohle je jediná cesta, věř mi. Já to prodělala po porodu. Krvácení dásní, bolest. Odstranění zubního kamene hodně pomůže. Neodkládej to. Minule mě dokonce zubař i pochválil že prí mám dásně jak na fotku
@bobin dobre dobre budu tam muset znova zajit..Ale jinak děkuji za radu..
@monulinka1007 co ti všechno řekla na poprví? Je to dlouhá cesta -Já byla několikrát a bohužel tady u nás u hygienistky si to musím hradit vše sama. Takže každá návštěva 500 -1000 kč.
@bobin no mě to taky stojí kolem 1000 Kč…Horní dásně 600kč a spodní 400 kč
@monulinka1007 já vím. Ted musím jít zas na kontrolu a taky se mi nechce protože musím jít pro pomůcky a uvidím co mi řekne.
@bobin To joo…budu tam muset zajít co nejdřív…Za tu bolest ty zdravý zuby stojí
@monulinka1007 ono to zas tolik nebolí to čištění toho kamene ale určitě to udělej.
@bobin Jak jsem tam byla tak to docela bolelo…Jak mi to čistila, ale musim to udělat…
Manžel má paradontozu a z toho důvodu u hygienistky platí něco okolo 100.- Vše jde na pojišťovnu (VZP). Jinak používáme kartáček na jeden zub, normální od curaproxu, mezizubní kartáčky a hlavně pastu paradontax. Po ní se manželovi fakt ulevilo. Sice to trvalo než jsme si na tu slanou chuť zvykly, ale teď už si jinou pastou zuby nevyčistím. Dělá se mi z nich špatně a jsou na mě moc sladké.
Ahojky…V roce 2010 my sundavali rovnátka, byla jsem ke všemu těhulka..Po porodu, mi začali otékat dásně, začali mi červenat, dělat se na dásni boule, ani o moc nebolí, ale když koušu něco tvrdšího tak to bolí…Pak jsem navštívila jiného zubního lékaře a ta mi bylo zděleno, že za pár let mi vypadají zuby(takže Paradontoza)V loni v prosinci jsem byla na dentální hygieně a za 2 měsíce se mi to objevilo znova..Zubař mi říká, že bych měla jít zase na hygienu ale pro mě je to finančně náročné..Používala jsem i mezizubní kartáček a stejně to mám zpět..Má někdo s Tímto zkušenost a mohl mi poradit…Děkuji