Tři týdny před porodem mi začaly otékat nohy - co na to?

14.10.07 18:30

oteklé nohy

Dobrý večer,
mohl by mi někdo poradit. Tři týdny před porodem mi začaly otékat nohy, vypadají jako kuličky a nejsou mi vůbec vidět kotníky. Děje se mi to pořád, at ležím, stojím či sedím… i ve spánku mi otékají. Kolem kotníků to dost bolí. Neexistuje nějaký přípravek na oteklé nohy??? Děkuju za odpověd

cerveny-andilek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3467
14.10.07 18:36

Ahoj Andílku! :)

Myslím, že toto je v těhu úplně normální stav, pokud se k tomu nepřidá vysoký krevní tlak.
Zažila to spousta těhulek, já taky a nepřišla jsem na nic, co by mi pomohlo k „odtečení“. Dávala jsem často nohy nahory a nic. Za nějaký čas mi otékaly i prsty na rukách a to bylo hodně něpříjemné. :(
Prostě to k posl. týdnům těhotenství patří. :(
Po porodu jsem na soje nohy hleděla jak z jara, připadala jsem si jak baletka. :lol: Takže vydrž!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
14.10.07 20:26

j

Ahojky, při oteklých nohám jsem si dělala masáže a hodně mi to ulevilo. Je pravda, že ke konci to bylo náročný nejen že jsem se blbě ohnula:-))) ale dělala jsem si je odpoledne a k večeru a otoky se hodně umírnily.
Sice to k těhotenství patří, ale proč si neudělat trošku pohodu když to jde :-))
Já teď řeším křečovky :roll: Holt bude doma silná erotika :-)) mám stahovací punčochy od babičky než si opatřím svoje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
14.10.07 20:27

Ahoj,
stalo se mi totéž měsíc před porodem a nepomohlo na to nic. Připadalo mi, že mám sloní nohy. Prostě to musíš ještě chvíli vydržet, hned po porodu to splaskne. Já jsem šla do porodnice v sandálech, které jsem navlékla jen na prsty a dál už to nešlo, jak jsem měla nohy oteklé. A z porodnice jsem v těch botech v pohodě odešla a padly mi jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.07 21:31

děkuju za podporu…

Leňulko a Nikolko, krevní tlak mám vysoký (152/88) mi naměřily, tak mi paní doktorka dala prášky na snížení, protože se doktorka bála, aby mi nemusela ukončovat těhotenství, takže už se mi trošku snížil :)

cerveny-andilek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.07 21:33

Trošku jsem Ti překřtila dcerušku.. promiň… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
14.10.07 21:44

Červený andílku, buď v klidu, já jsem před porodem vypadala jak Pučmeloun :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
16.1.08 21:22

Všechny tady píšete, že Vám nožky otekly až před porodem.
Já jsem v 31. tt a dnes jsem se úplně lekla, kotníky skoro nemám.
Tlak jsem měla vždy spíš nízký. Je to normální nebo se mám znepokojovat? Včera jsem nic takového nezaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
17.1.08 15:26

andílku, mě začali otékat taky 3 týdny před porodem, to jsme se totiž stěhovali :-)
Zmizelo to až 3 týdny po porodu a fungovali na to masáže studenou a teplou vodou. Jinak v porodnici, když se na vizitě ptali, co vás trápí, maminko, tak já, že oteklé kotníky a doktorka prý: řekněte tatínkovi, ať vám přinese tak 20 dkg šunky, to bude nedostatkem bílkovin, takže to je taky možnost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.1.08 20:14

Já to měla taky, poslední týden před porodem to vygradovalo, ještě vysokým tlakem, takže mi zjistili, že mám tzv. preeklamsii, jak vzniká, to doktoři netuší. Někde jsem četla, žo to může být nedostatkem zinku, křečové žíly zase nedostatkem hořčíku, pomáhala mi magnezia. Tlak mi strhávali nějakými léky, ale stejně to nezabralo, odtekla mi voda, vyvolávali mi porod, což se nezdařilo a nakonec jsem skončila neplánovaným císařem.
Takže nepodceňovat. Hodně zdaru a zdravá miminka.
Právě teď přemýšlím, jestli nejsme znovu těhotná, je mi nějak divně.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.08 12:25

Oteklé nohy

Ahoj holky, na oteklé nohy mám super přípravek. Je z řady Elasti-Q. Tenhle krém je udělaný přímo na oteklé nohy těhotným ženám. Je opravdu výborný, moc mi pomohl. Vyzkoušejte ho,je vážně super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.11 08:08

Oteklé nohy :-(

Ahojte holky,já mám 4 týdny do porodu a oteklé nohy mám od léta a ted to mám mnohem horší,červené a bolavé s flíčkama,užívám Elasti-Q mám nohy nahoře a přes noc jako by víc otékají,takže tento krém mi vubec nepomáhá,věřím ale že se to po porodu srovná,jen musíme vydržet a dostatečně odpočívat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Suzanach
2.3.12 13:07

Oteklé nohy

Ahojte těhulky, jsem ve 34tt a také mám oteklé nohy. Když relaxuji a nechám nohy déle nahoře, otok se zmírní, ale pak si stačí na chvíli sednout normálně nebo se projít a jsou oteklé opětovně. Takže musíme asi více odpočívat…

• Citovat
  • Upravit
4.3.12 08:58

Suzanach

Ahoj,hodně odpočívat,ale po porodu to zmizí,já jsem už skoro 3.měsíce po porodu s oteklé nohy už nemám a hned poporodu mi to splasklo :lol: takže musí :palec: š vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wer ča
25.5.12 11:00

oteklé nohy

Ahoj, vím, že oteklé nohy v těhotenství jsou normální, nebo spíš, že se to stává, ale co jsem slyšela tak je to až v posledních měsících. Jsem v 19. týdnu a nohy mi otíkají strašným způsobem a ani přes noc většinou nesplasknou, je to normální? Navíc začínám dostávat křeče do lýtek. Můžete mi někdo poradit? Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky