Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No ono s tim ale absolutně nic neuděláš. Pokud sám k doktoru nebude chtít jít, nezmůžeš s tím vůbec nic.
To si musí tatínek vypozorovat sám, po čem mu rty otékají, doktor s tím nic nezmůže, Camping salát z Kauflandu neznám, ale to bude moc „dobrá“ šmakuláda
Nemůže to být třeba syrový celer v salátu? Tak jednou otekla mamka, až jsme jeli na pohotovost. Do té doby to běžně jedla.
Ono jako ani u lékaře by mu to zázračně na počkání nezjistili a to mluvím jako člověk, co s tím má osobní zkušenosti. Testy se nedělají na vše, navíc nemusí být průkazné, případně může jít o kombinaci, že venku něco kvete, plus on něco sní a je vymalováno.
Radím zkusit si vždy napsat, co jedl a případně co za alergen tam mohl být.
@stinga tak kdyby to jedl pořád neřeknu, každý si dá něco jen tak, ale prostě… K doktorovi ho dostat budu muset
@Lil Kitkatt no kdyby
tady je složení toho hnusu. Majonézu ji pravidelně, vejce taky a hořčice je samozřejmost. Kečup a feferonky taky ji běžné.
je to těžký no. Leda to zkoušet vylučovací metodou.ale dál si salát a nastoupilo to do dvou hodin
@Anonymní píše: Více
ale ten doktor nezjistí, na co je tatínek alergický, to si musí vypozorovat sám,
vylučovací metoda je dobrá varianta,
i na tu guma guar může být alergie, ona může být v podstatě na cokoli, i když to není napsané jako alergen
Jednak bych si aspoň od obvodního nechala napsat něco na alergii.
Druhak - jediné řešení tady je pokaždé si zapsat přesné složení.
Také jsem bohatý alergik a letos mi přibyla reakce na celer, který jsem doposud mohla ve velkém. A vadí mi i vařený, což třeba mrkev vařená nevadí. Prostě najednou se to objevilo a vadí.
Ahoj,
tátovi je 60 a poslední dva roky ho trápí to, že jednou za čas mu napuchnou rty. Jako že fakt dost, on je má už takhle větší a když se to stane, má to fakt moc. Naposledy si dával různé věci k jídlu, takže úplně to nelze použít jako alergii. Jenže teď si podruhé dal z Kauflandu ten jejich Camping salát a opět má rty nateklé. Stává se mu to podle mě už dost často. Jednou dvakrát za čtvrt roku. U doktora nebyl, protože údajně radši umře. Jediné co, tak mu doktor doporučil, když se to stane, prášek na alergii - který samozřejmě nezabral vůbec.
Co s ním mám dělat? Je fakt dost paličatý. Nadváhu nemá, jediné co, tak kouří. Donutit k lékaři ho chci, aby ho prohlédli, ale prostě on je fakt paličatý. Jasne, je dospělý a nemusí to znamenat třeba nic. Ale vzhledem k tomu, že to je už skoro moje poslední rodina, byla bych ráda, aby byl zdravý…
Dekuji