Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
teplem to nebude…Zkoušíme ho teď utahat (zatím ale vede on) a nenechat ho spát. Už se bojím jít i na procházku, protože spím vestoje…ach jo…
Pafka :
nejíš něco míň energetickýho než vždycky? Mněla to moje kamaradka s malou a bylo to tim, že radilálnějí přešla na zeleninu a zdravější potraviny
a malá chtěla pořádné kalorie
![]()
Mněla bys jíst hodně bílkovin, maso, vejce a tak…pak je mlíčko sytější
Pafko,tohle teď řeším taky-ale malýmu jsou 3 měsíce za týden.taky ho mám pořád u prsu.ale on teda nesaje 25minut:-)v noci taky po 2 hodinach.ale zaráží mě,že ty prsa mám spíš vycuclý a žádnou zvýšenou tvorbu mlíka si nevycucal.už to trvá od pondělka.ale jinak vypadá spokojeně:-)
Monindo, vycucly prsa neznamena, ze nemaji mleko - jen se ti uz proste prestavaji tolik nalivat. Spousta holek si mysli, ze to znamena, ze uz nemaji mleko, ale to je jen mytus, mleka je presne podle potreby.
L.
když se narodil, měl 4780, je to tlusťoch, ale vypadá tak nějak souměrně. Doktorka řekla, že je „Fakt pěknej“. Jedině je mi divný, že občas blinká- teda divný…když se přecpává… Ale předtím nikdy neblinkal a v noci spal od cca 21:00 do sedmi ráno bez přestávky. No brouček! Tohle začlo sice jak se oteplilo, ale teď už druhý den žádné vedro není.
pafka:s utahanim jsme to take zkouseli,nedali jsme ho treba odpoledne spat aby byl vecer unaveny -vubec to nepomahalo, bylo to jetse horsi, protoze byl nevrlej z toho nevyspani.byl unavenej ale neslo mu treba usnout uz z toho pretazeni.
ja jsem tak casto v noci nevstavala,ale nekdy to tak bylo-par dni a to jsem byla teda grogy.
drzim pesti at uz spi:-)
LESINA:no právě,mlíko v nich určitě je:-)ale je to zvláštní,fakt si připadám vycuclá:-)
uvidíme v pátek na vážení.
m.
Ja se po narozeni Pepi tesila, ze zase budu chvili prsata (kojila jsem az do porodu Adlu) - a houby… Nalita prsa jsem mela tyden, pak z nich zase byly vycucly africanky ![]()
Ale Pepulka je sikovna a zdravoucka, tak to neresim
A kojim doted.
L.
medičko, možná máš pravdu- myslím že jsem trošku změnila stravu…víc zeleniny, trápilo mně, že se mi ručička na váze nechce pohnout …ještě o tom budu přemýšlet..už mi to moc nemyslí.
Lesinko, jak se „stopne noční kójo?“ Když ho nenakrmím, cpe si pěstičky zuřivě do pusy a fňuká tak, že mi to rve srdce..
NAm to stopnuti trvalo u Adly jen par dni, ale to bylo tim, ze jsem ji hned ze zacatku proste nedala a sla s ni skakat na balon - takze si po par dnech rekla, ze ji to buzeni nestoji za to a dal spinkala celou noc. V jejim pripade tak od devate az desate (je fakt desna sova, uspat ji driv je nemozne!!!!) az do deviti, pul devate.
U Pepi jsme tak za:,–(ova nebyla, hezky se mi ji podarilo se nechat v noci rozezrat - ke konci uz jedla v noci po dvou hodinach… No des!
No a tak jsem s ni proste vstavala a fungovala v noci. Jak se zacala dozadovat, tak se vstalo a bud jsem sla sledovat telku a hojdat, nebo jsem sla do kuchyne neco delat, Pepca byla v sedacce a tak do hodinky samou nudou usnula. A jak rvala, slo se hopsat na balon. Po par tydnech to vzdala a od te doby spinka 11-12 hodin v kuse. Podotykam, ze Pepi bohuzel nedudla, takze ji nebylo cim osalit
S dudlem by to bylo snazsi.
Hlavni vtip je v tom, ze proste nedostala nic jineho nez vodu - a tu jen v nejvyssim zoufalstvi. Sice to bylo prvnich par dni strasne, ale pak se zacalo zlepsovat a ted sklizime plody - ona se fakt kolem osme ukoji ke spani a priste o ni vime az kolem sedme… A v posledni dobe i pozdeji.
L.
Děkuji všem za rady, zdá se, že jsme z nejhoršího venku- už druhou noc spal Gábošek pět hodin v kuse bez kojení. Možná to bylo změnou v mém jídelníčku- chtěla jsem konečně trochu schodit a jíst zdravěji, taky jsem byla k smrti unavená a vrátila se ke kafíčkování (odpoledne).
No, naděje, že bych zhubla je v čudu- vrátila jsem se k tučným vývarům a baštím bez ohledu na váhu všechno, na co mám chuť a kafe si dopřeju radši hned dopoledne a přes den se snažím to zvířátko ve spolupráci s tatínkem utahat…
Díky móóóóóóóóóóóóóóc za morální podporu, kterou jsem opravdu nutně potřebovala.
Pafko,
tak to je skvělé, že máš zase větší klid! Jen ať chlapík spí v noci co nejvíc, ať má odpočatou maminku. A ty kila… neboj, na procházkách s kočárem se dá taky zhubnout ![]()
Veru