Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Poraďte, náš Gábík už jedl normálně-cca po 3,5hod. Najednou se včera zbláznil a začal vyvádět, tak jsem ho ze zoufalství přiložila už po 1,5 hod a on se na mně hladově vrhnul, takhle jí i dneska - cca po 2 hodinách hladově skoro půl hodiny saje…Co se děje, nevíte někdo?
Ahoj Pafko, tak to bych neřešila…Moje malá na mě visela pořád, my jsme žádné odstupy po x hodinách nedodržovali. Prostě jsem jí dala, když si řekla… To bylo skoro pořád
Taky kvalita tvého mléka nemusí být totožná, možná nebylo tak kalorické jako jindy… Uvidíme, co na to ještě druzí. Ziza.
já myslím, že má žravé období, prostě ted asi víc poroste. Nebo, že by měl žízen, když je teplo…
A co takhle růstový spurt? Píšou, že bývá ve 3 měsících, ale proč by nemohl ve 4?
Abaja
Spis mu doslo, ze mu to chutna
Moje holky zacaly obe takhle blbnout ve ctyrech mesicich taky - a dalo dost prace jim vysvetlit, ze mlecny bar ma v noci zaviracku ![]()
Co mam vyzkouseno je to, ze zavedeni prikrmu nebo kase nema na tohle zrave obdobi snad zadny vliv ![]()
L.
Snad ho to brzo přejde, má už totiž 9 kilo! (narodil se skoro pětikilový)
Tak to je víceméně tabulkový, ne? ![]()
Dalis měl takovou žravou ve 3. a 5. měsíci, to by bylo nejjednodušší ho přímo nacpat do podprsenky natrvalo. Pak ho to přešlo, taky z ničeho nic. ![]()
Ještě mi prosím některá napište, jak dlouho tahle „žravá“ bude asi trvat. Myslela jsem, že to za tři dny odezní, ale už mě takhle ždíme skoro týden.
U nás to bylo jednou týden, podruhé něco přes týden, asi deset dní, a vypadalo to, že mě „sežere zaživa“. Vyděržaj pianěr ![]()
Pafko,
já bych to taky svedla na spurtové období- prožívali jsme ho též kolem 4.měsíce.Tvorba mléka se určitě uzpůsobí.Souhlasím s Lesinou, že přidání kaší a spol. se nic neřeší(aspoň co vím z okolí).
A abych nezapomněla - Váš žíznivec je nádherný!!!
Veru
tak žravá vesele pokračuje, ale je to nějaké divné- ve dne se dožaduje mlíčka tak po 2,5 hodinách-občas to hned vyblinká- a dnešní noc to bylo už extrémní: každé 1,5-2 hodiny sál asi 25 minut. Zkoušela jsem ho i ošidit dudlíkem(normálně ho nepoužíváme), ale vztekle ho vyplivnul, že z něj nic neteče. Bojím se, jestli se nám „neobrátil“ když přes den vydrží bez jídla podstatně dýl. Mám ho držet přes den vzhůru?
pafko:urcite je to kvuli tomu rustu, jak pisi holky.muj se narodil neco malo pres4kg a ve 4.mesicich mel 8,5kg a v 5m. 9,20
,jinak kdyz byl mensi,tak treba pres leto pil po 20 minutach-kvuli zizni.ale ted asi u vas moc teplo neni,ze?
musis vydrzet vazne to prejde,a nenech se premluvit k Um nebo kasickam!VYdrz
už jsem ho i přeměřovala- zatím má pořád stejně (67 cm). Mléka mám snad zatím dost, o žádných příkrmech neuvažuju, ale dneska ve čtyři ráno už jsem fakt v polomrtvém stavu uvažovala, že bych ho potichoučku položila sousedům na rohožku a zdrhla…
ja vim je to des.ta unava.
tatka ti nemuze nejak pomoct?treba byt s nikm kdyz nechce pit a ty bys zatim spala? ![]()
urcite to brzo prejde.
Pafko, nechci te strasit, ale pokud si malej zvykne v noci bastit, tak ho to odnaucis az odstavenim… Velkej je dost, jist tolik fakt nepotrebuje, ver, ze mu proste jen chutna. Co taky delat jinyho v noci nez bastit, zejo? ![]()
Ja bych ti doporucila stopnout nocni kojo.
A jeste me napadlo, ve ctyrech mesich je devet kilo strasne moc, co na to detska Dr.? Vyloucili jste mozny zdravotni problem? Jen pro jistotu?
L.