Otevření secondhandu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
7.6.22 07:54

V normalnim sekaci nakupuju, kdyz maji akce, takze kus za 20-50kc.
Jinak pouze v takovych, ktere maji nejaky ucel, napr cast penez jde na postizene apod.
Jak velke si to predstavujes? Ono to je celkem dost prace, navic prodavat cely den, pak e-shop, fb. Na jednoho cloveka moc a zisk nevelky tipuju. Sla bych do toho jedine tehdy, kdyby prostory byly moje a ne pronajate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.22 07:57

@zrnko prostory mají 47 metrů, dvě menší místnosti nic velkého… Odhaduji že se tam vejde cc 2000 věcí na ramínkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14845
7.6.22 08:01

Sekáče mám ráda, občas si zajdu něco ulovit. Ale jak moc je to na uživení, netuším, ale myslím, že moc ne. Hlavní živitel rodiny by měl mít jistý příjem v určité výši. Takže si to dokážu představit ve tvaru - manžel je živitel, manželka se baví sekáčem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
7.6.22 08:07

Já nakupuji v anglickém sekáči na eshopu. A věci jsou to kvalitní a značky jako next, H&M apod. a za cenu srovnatelnou s pepcem. Jen v tom pepcu je dle mého kvalita mnohem horší, u pár věcí to měla dcera na sobě jednou, ani vyprání to nevydrželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
7.6.22 08:19

Zas další co si mysli, že objevila se sekacem zlatou zilu.

Co tak makat do superhyper či do montovny, kdyz vás má tvůj výdělek uživit?! Platí tam pěkně, ale není to postavaní tam s prstem v nose jako v tom sekaci.

Už sis vůbec udělala fin. kalkulaci - pronájem, odvody, daně, režie+nákup zbozi a kolik pak zbyde na tvůj plat? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
7.6.22 08:22
@Semtex píše:
No já ti nevim :think: secondhandy zcela nezavrhuji, ale u nas jsem využívala jen tu “hrabárnu”, kde byl kus za 10 nebo 20 korun. Víc bych asi nedala :lol: jinak bych nakoupila na vintedu nějaké sety, ale obecně nejsem ochotna za použité věci příliš mnoho platit :nevim: jako když jsem vlezla do secondhandu a bylo tam triko z Haemka za 100… no za tolik si tam rovnou koupím nový, ze :lol: Nebo bych šla do Primarku nebo Pepca radši, abych to měla nový.

Přesně tak, Kik, Pepo nové a levne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
7.6.22 08:26
@Ahep píše:
Přesně tak, Kik, Pepo nové a levne.

Tak oni mají dneska lidi i jiné priority, než nahrabat fast fashion vyrobenou děckama v čínských sweatshopech za co nejmíň peněz.

V zahraničí je celkem revival podobných věcí, často v kombinaci s internetovým prodejem. U českého maloměsta bych se asi bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
7.6.22 08:32

Nenakupuji v secondhandu, ani dětské oblečení (to si dáváme s kamarádkou po dětech navzájem), ani svoje. Minuly týden jsem ze zvědavosti nakoukla - dámské letní no name šaty z umělého materiálu bez tvaru, viditelně nošené po 350 Kč za kus. Úplně nechápu, jak se takový obchod uživí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.22 08:34

Bez šance. Za osm let, co jsem na mateřské, u nás ve městě otevřelo a zkrachovalo x sekáčů s dětským oblečením. Nikdo se neudržel. Leda internetový sekáč, bez placení nájmu, s dobrou reklamou. Kdo na to nemá, jde do Pepca, a má za stejný peníze nový věci. A Marketplace a místní prodejní skupinky zaberou zbytek zájemců. Roky prodávám na Vinted a teď je to úplně nejhorší, lidí kupují jen to nejnutnější, pyžama, tepláky, bundy, naprosto u všeho smlouvají, chtějí slevu třetinu az polovinu, přitom ceny mám velmi velmi nízké, jsem už z toho znechucená. Nejvíc mě štvou Poláci, díky nim šly ceny na Vinted do háje. A bude hůř.

• Citovat
  • Upravit
5889
7.6.22 08:43
@Pimperelle píše:
Nenakupuji v secondhandu, ani dětské oblečení (to si dáváme s kamarádkou po dětech navzájem), ani svoje. Minuly týden jsem ze zvědavosti nakoukla - dámské letní no name šaty z umělého materiálu bez tvaru, viditelně nošené po 350 Kč za kus. Úplně nechápu, jak se takový obchod uživí.

Tak ono je sekáč a sekáč, třeba já objednávám z anglickýho a jsou tam i věci ještě s cedulkou a ty nošené tam jsou napsané vždy se stavém a dá se tak koupit třeba košile z druhé ruky, ale v dobrém stavu za 17kč. Takto má syn kalhoty do školy, mikiny, košile, polo trika, trika. Protože ač je pepco levné, tak nechci do školy posílat dítě s dinosaurem. Už mu nejsou dva roky. Takže si vezme třeba džínové kraťasy, košili, slaměný klobouk a ráno ještě černou mikinu na zip bez obrázků. A vypadá slušně i bez samého obrázku. Jediné co má s obrázkem je pár triček, tam je superman apod..Asi mám prostě blíž kté anglické módě, než takové. Syn z toho eshopu má i sako, stálo asi 60kč a stav skvělý. Jo nechápu sekáče, kde je vše obnošené a za šílené ceny, taky jsem se do takového byla podívat. A jediné co jsem tam koupila tehdy, tak byly šaty pro dceru, která v té době byla miminko a ty šaty byly krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
7.6.22 08:48
@MrsNorris píše:
Tak oni mají dneska lidi i jiné priority, než nahrabat fast fashion vyrobenou děckama v čínských sweatshopech za co nejmíň peněz.V zahraničí je celkem revival podobných věcí, často v kombinaci s internetovým prodejem. U českého maloměsta bych se asi bála.

A teď ještě tu o ty ekologii a pak si prosím Červenou karkulku.

Ono se v čine či kde vyrábí dle tebe jen pro cesko, v zahraničí je vše kristalove čisté a pečení holubi tam lítají do pusy.Tak jo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14845
7.6.22 08:59
@Ahep píše:
Zas další co si mysli, že objevila se sekacem zlatou zilu.

Co tak makat do superhyper či do montovny, kdyz vás má tvůj výdělek uživit?! Platí tam pěkně, ale není to postavaní tam s prstem v nose jako v tom sekaci.

Už sis vůbec udělala fin. kalkulaci - pronájem, odvody, daně, režie+nákup zbozi a kolik pak zbyde na tvůj plat? :roll:

Proč si tady otevíráš hubu na cizího člověka? Jenom založila diskuzi s dotazem a ty tu reaguješ, jako bys ji měla živit :roll: Ona za tvůj nespokojený život nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.6.22 09:00

Musíš si to spočítat. Pronájem, platby OSVC, daně + k tomu tedy něco jako příjem.
Kolik máš počáteční náklady? Vybavení, reklama, potisk…

Budeš tam pracovat sama, nebo někoho platit. Oblečení budeš brát kde? Jezdit tam sama, byla jsi se v nějakém skladu už podívat?
Nebo budeš vykupovat?
Kde budeš to oblečení prát?

Když děti budou marodit, atd…kdo tam bude?
Odpoledne? Lidi chtějí nakupovat i po pracovní době. Kam dáš děti?
Chtělo by to mít otevřeno aspoň i v sobotu.
Budeš mít k tomu i online? Kdo to bude balit, atd…

Počítej, že tak 2/3 měsíce budeš vydělávat na to okolo a zbytek pro sebe.
Jestli Te to musí živit, tak bych s tím hlavně ze začátku nepočítala vůbec.
Hadru je všude mraky. Lidi to nechtějí. Musíš mít dobře jméno, recenze a reklamu. A to mávnutím proutku není ani náhodou. Tak rok, dva.

• Citovat
  • Upravit
2580
7.6.22 09:04

Tuhle jsem asi po dvaceti letech nadšeně vlezla do secondhandu a byla jsem hrozně zklamaná. Čekala jsem klasickou zmačkanou hrabárnu, kde se dá něco za levno objevit, tohle bylo jako klasický obchod s oblečením (350Kč) na ramínkách, u kterého si ale nemůžete vybrat velikost. Zlaté Pepco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68823
7.6.22 09:07

Já mám sekáče ráda, takové ty hezké, čisté, ideál s dobrýma cenama :mrgreen: I na děti, neb se mi stokrát potvrdilo, že zatímco triko kdysi ze sekáče mi intenzivně tahá druhý dítě, kousek z Pepca za stejnou cenu mi v půlce případů nevydrží ani pár vyprání. Plus když máte kousek ze sekáče, co nemá nikdo jinej, lidi to chválí a vy víte, že vás ty šaty stály sto pade… dobrej pocit :mrgreen: Ale osobně bych na to odvahu asi neměla, přijde mi, že za poslední roky se kolem sekáče objevujou jak houby po dešti a většina z nich vydrží maximálně pár let. Z tebou vyfocených kousků bych si já osobně nevybrala, ale to je asi věc osobního vkusu. Fandím ti a držím palce, byť teda na plnou obživu to úplně nevidím, ale pokud by tě to bavilo, i to se počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat