Otevření secondhandu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.6.22 07:26

Otevření secondhandu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na otevření secondhandu v této době.
V září mi končí rodičák, děti jsou přijaté do školky a já řeším, co budu dělat za práci. V okolí žádná možnost zaměstnání pouze na ranní směnu není a tak mě napadlo otevřít secondhand.
V našem městě jich bylo dost a všechny fungovali celkem slušně dokud nebyl covid. Teď je tu jeden, zaměřený hlavně na dětské zboží a celkem předražený.
Mám možnost pronájmu nově zrekonstruovaných prostor, kde byl původní secondhand už od začátku cca 20 let zpět.
Ale jelikož nás to musí uživit, tak se snažím sehnat co nejvíc informací. Proto se ptám, zda máte zkušenosti kolik zhruba má secondhand tržbu v menším městě cca 10 000 obyvatel?
Jestli byste vy šly nakupovat v této době radši do secondhandu (nového, čistého, voňavého, ne bordelhrabárny) než k Vietnamcům a Pepca..?
Já jsem dítě ze sekáče, mám veškeré oblečení secondhandové, takže to beru nejspíš trochu jinak, ale předpokládám, že v době zdražení lidé rádi nakoupí kvalitní oblečení za lepší ceny i když z druhé ruky.
Samozřejmě počítám s tím, že bych případně založila i FB prodejní skupinu či e-shop.
Děkuji vám za každou radu a odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
774
7.6.22 07:31

Já bych určitě nakupovala ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
7.6.22 07:32
@annamejsek píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na otevření secondhandu v této době.
V září mi končí rodičák, děti jsou přijaté do školky a já řeším, co budu dělat za práci. V okolí žádná možnost zaměstnání pouze na ranní směnu není a tak mě napadlo otevřít secondhand.
V našem městě jich bylo dost a všechny fungovali celkem slušně dokud nebyl covid. Teď je tu jeden, zaměřený hlavně na dětské zboží a celkem předražený.
Mám možnost pronájmu nově zrekonstruovaných prostor, kde byl původní secondhand už od začátku cca 20 let zpět.
Ale jelikož nás to musí uživit, tak se snažím sehnat co nejvíc informací. Proto se ptám, zda máte zkušenosti kolik zhruba má secondhand tržbu v menším městě cca 10 000 obyvatel?
Jestli byste vy šly nakupovat v této době radši do secondhandu (nového, čistého, voňavého, ne bordelhrabárny) než k Vietnamcům a Pepca..?
Já jsem dítě ze sekáče, mám veškeré oblečení secondhandové, takže to beru nejspíš trochu jinak, ale předpokládám, že v době zdražení lidé rádi nakoupí kvalitní oblečení za lepší ceny i když z druhé ruky.
Samozřejmě počítám s tím, že bych případně založila i FB prodejní skupinu či e-shop.
Děkuji vám za každou radu a odpověď ;)

A marži bys napsat nechtěla? Konkrétní čísla prodejů?

Já bazarový leda oblečení pro děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14558
7.6.22 07:32

No já ti nevim :think: secondhandy zcela nezavrhuji, ale u nas jsem využívala jen tu “hrabárnu”, kde byl kus za 10 nebo 20 korun. Víc bych asi nedala :lol: jinak bych nakoupila na vintedu nějaké sety, ale obecně nejsem ochotna za použité věci příliš mnoho platit :nevim: jako když jsem vlezla do secondhandu a bylo tam triko z Haemka za 100… no za tolik si tam rovnou koupím nový, ze :lol: Nebo bych šla do Primarku nebo Pepca radši, abych to měla nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35437
7.6.22 07:39

Byla jsem v sekaču jen 2× dětem pro holinky. Sem z města cca 8tis a máme na FB prodejní skupinu a když něco potřebuji tak to poptam tam. Ale spíš jen dražší věci. Kdyz tam dám sama nějaký obyčejný oblečení po detech tak to nechce kolikrát nikdo ani zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.22 07:39

@Semtex je mi to jasný, ono záleží jaké zboží si pod secondhandovým představujete, já mám možnost brát i zboží které je nové s cedulkou ( pouze ho někdo vyřadil se šatníku) a chtěla bych to mít zhruba na půl, nové a použité aby si vybral každý, ale cena nemusela být tak vysoká. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
7.6.22 07:40

Hele na rovinu sekáče už nejsou co byly. Věci co za něco stojí jsou stejné drahé jak v tom Pepcu nebo Primarku.

Když už tam něco fajn je, tak mi to nesedí. Nebo není velikost pro dítě. Nebo je to už fakt jeté a chtějí za to jak za nové.

Myslím, že obecně se ti to moc nevyplatí, ale doba, kdy lidé budou chtít levné zboží je tu.

Nicméně chce to fakt hezké kousky a za pár kaček. Což nevím jestli zvládneš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
7.6.22 07:45

Myslím si, že v tak malém městě je to trošku problém. Já mám sekáče ráda, ale z nějakého důvodu se ve městech vyrojily šílené a předražené sekáč typu textile house, kde mají nekvalitní věci, které nošení nevydrží a snaží se je prodat za pár stovek…A lidi tam chodí, tak jestli jsi schopna se odlišit a sehnat kvalitní věci za slušné peníze, když oni ve velkém ne. Těžko říct.
A navíc jsem pochopila, že potřebuješ odpoledne volno.
Kdy to teda chceš vlastně prodat?

Příspěvek upraven 07.06.22 v 07:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.22 07:45

@JancaS84 To znám, s dětským oblečením je to na prd proto bych se zaměřila spíš na věci, co jsou nové opravdu drahé a já je můžu sehnat v dobrém stavu a prodat levně (kombinézy, bundy, mikiny, šusťaky a pod.)
Jinak bych prodávala spíš dámské. Byla tu spousta ženských co v sekáči byla neli každý den, spíše starší paní co nemají fb ani nic podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14558
7.6.22 07:46

@annamejsek Nojo, ale problém je ten, ze co má cedulku a leží ve skříni už třeba 10 let, není nove, ale pouze nepoužité (ale už proste “out”). Záleží, jak ty módě rozumíš a zda při nákupu těch věci poznáš, co je ještě nositelne z pohledu trendu a co už je mimo. Kdyby tam byly zajímavé aktuální věci, umim si představit, ze bys měla i mladé zákaznice například.

Příspěvek upraven 07.06.22 v 07:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
7.6.22 07:48

Přijde mi to jako dobrý nápad. Líbí se mi koncept styl house v Praze. Každý měsíc mají v určité dn akci vše za 50, další den vše za 40, pak za 30, 20, 10… A pak začíná nová kolekce a tak pořád dokola. Věci jsou podle barev…je to fajn, vždy si vyberu. V sekaci nakoupím ráda, pokud to není hrabarna smradlavá, kde jedou na kvantitu. V sekaci jsem ulovila kašmírovy svetr, saténovou košili, sako vše velmi dobré kvality…
Když budeš mít kvalitní zboží a ne ty balikove hnusy z Anglie tak by ses mohla uchytit. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
7.6.22 07:49

Jinak na dítě kupuji z druhé ruky jen kvalitní značkové věci. Pro běžné denní nošení zajdu do lidlu, HM… Zaměřila bych se na kvalitu a sezónní zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.22 07:51

@Semtex Chápu ale myslím si, že zboží není úplně out, jen pro představu co jsem objednala zatím na zkoušku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
7.6.22 07:51
@KeckaJ píše:
Hele na rovinu sekáče už nejsou co byly. Věci co za něco stojí jsou stejné drahé jak v tom Pepcu nebo Primarku.

Když už tam něco fajn je, tak mi to nesedí. Nebo není velikost pro dítě. Nebo je to už fakt jeté a chtějí za to jak za nové.

Myslím, že obecně se ti to moc nevyplatí, ale doba, kdy lidé budou chtít levné zboží je tu.

Nicméně chce to fakt hezké kousky a za pár kaček. Což nevím jestli zvládneš?

Jo to je pravda…teď si vzpomínám že dětské oblečení nezničene nechtěl už nikdo ani zadarmo :lol: je toho spousty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.22 07:52

@Danilan ano děkuji, podobnou strategii mám v plánu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat