Otevření secondhandu
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hrozně záleží, co a ta kolik. U nas v Plzni je sekáčů docela dost, ake nrjvic jedou ty, co maji „londynskou módu“ za pade nebo za stovku kus, s zim, ze parkrat do roka maji výprodeje 50%, aby mohli znovu naskladnit. Jenze ty jedou ve velkém.
Jsou tu i jine, tváří se víc hohe, ale jako abych si koupila za tristapade obnošenou tuniku, dekuji, nechci.
A upřímně, musis pocitat s náklady, socialni, zdravotko, kdyz neco vydelas dejme tomu nad minimalni mzdu, uz tam budou i nějaké daně (sleva na poplatnika a na dítě by to mohla stahnout skoro k nule). Plus nájem, topeni, energie obecně v dnesni době…
takze si tam tak za 11 tisíc (5 zakladni odvody, 5najem, litr energie?) a ještě si neprodala ani tričko…
Ja bych sla radsi prodavat do Lidlu, nez takové podnikani, když to nemáš možnost z domova s vlastnimi prostory.
Nehlede na to, ze budes muset mit otevreno odpoledne, k večeru, tajze zas problém s dítětem.
Příspěvek upraven 07.06.22 v 09:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk píše:
Tuhle jsem asi po dvaceti letech nadšeně vlezla do secondhandu a byla jsem hrozně zklamaná. Čekala jsem klasickou zmačkanou hrabárnu, kde se dá něco za levno objevit, tohle bylo jako klasický obchod s oblečením (350Kč) na ramínkách, u kterého si ale nemůžete vybrat velikost. Zlaté Pepco.
Já chodím do sekáče, kde je vše za 59,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrsNorris jenže lidi si raději koupi triko za 30Kč v akci v Kiku nebo Pepku, než aby si ho koupili za 30 v sekáči. Navíc si vem za kolik musí to triko prodat zakladatelka, aby vydělala na fungování toho sekáče.
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield no, tak bych to nerekla, spousta lidi si radši koupi za třicet neco neotřelého ze sekace, nez uniformní triko z pepca, kde to pak nosi třetina města.
Spis jde o to, aby se to paní za 30 vyplatilo, protože za kilo uz to nikdo jen tak nekoupí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše:
@MrsNorris jenže lidi si raději koupi triko za 30Kč v akci v Kiku nebo Pepku, než aby si ho koupili za 30 v sekáči. Navíc si vem za kolik musí to triko prodat zakladatelka, aby vydělala na fungování toho sekáče.
A to já si radši koupím v sekáči. Hodně tam kupuji i košile a z úlovku mám větší radost než z oblečení z Pepca
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone píše:
Tak ono je sekáč a sekáč…
Jistě, u nás ve městě jsou dva toho horšího typu. Do toho tu bývají pravidelné akce typu Bazárek oblečení u čajovny, Bleší trhy v parku, Výměna oblečení u fontány… A to jsme o dost větší město, než jaké zmiňuje zakladatelka.
- Citovat
- Upravit
@Kfětoslava píše:
A to já si radši koupím v sekáči. Hodně tam kupuji i košile a z úlovku mám větší radost než z oblečení z Pepca
Ja chodim pravidelne, oblikam tam celou rodinu, chlap jen valí oci, když mu přinesu džíny, kraťasy nebo treba košili do práce po 55,– a presne, mam z toho i radost. A nepotkávam v tom polovinu města. Klasika byla u syna ve skolce treba, pet kluku stejny trika z Pepca
pak je v tom akorat bordel, co čí je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale třeba znám město, kde je bazárek, který je otevřený jen dva dny v týdnu a to ještě asi 4 hodiny denně. Mají tam oblečení převážně dětské, knížky, někdy i nějaký kočárek apod..Ale funguje už dlouho.1.Je na dobrém místě, přímo u východu z Coopu, takže kdo jde nakoupit, jde okolo něj a za 2.ti lidi si zvykli, že je jen určité dny a nemohou tam kdykoliv, což vypadá jako nevýhoda, ale vlastně to je výhoda, když znají otevírací dobu. A pokud nejsou v bazárku, můžou mít nějakou normální brigádu. Možná bych šla tím směrem a až by se mi to rozjelo, tak bych mohla brigádu nechat.Ale jsme ve 21. století, takže bych si udělala i eshop a v době, kdy by bylo zavřeno, by lidé mohli nakupovat na eshopu. A ten eshop kdyby se rozjel, tak zase u něj je šance, že nebudou nakupovat jen místní, jen by to chtělo nějakou reklamu někde, aby o něm lidé věděli. A koukat i jaké je období, takže přes léto prodávat i kruhy, rukávky apod.,ale i nějaké batohy do školy apod..Pak si lidé zvyknou i, že tam seženou co potřebují zrovna.Ale asi bych to prostě ze začátku měla jako vedlejšák. Když se to rozjede, jde s brigádou přestat, když to půjde do kopru, jde přestat s podnikáním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
Proč si tady otevíráš hubu na cizího člověka? Jenom založila diskuzi s dotazem a ty tu reaguješ, jako bys ji měla živitOna za tvůj nespokojený život nemůže
A ty si co zac, že si na mě dovolujes otvírat kusnu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annamejsek píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na otevření secondhandu v této době.
V září mi končí rodičák, děti jsou přijaté do školky a já řeším, co budu dělat za práci. V okolí žádná možnost zaměstnání pouze na ranní směnu není a tak mě napadlo otevřít secondhand.
V našem městě jich bylo dost a všechny fungovali celkem slušně dokud nebyl covid. Teď je tu jeden, zaměřený hlavně na dětské zboží a celkem předražený.
Mám možnost pronájmu nově zrekonstruovaných prostor, kde byl původní secondhand už od začátku cca 20 let zpět.
Ale jelikož nás to musí uživit, tak se snažím sehnat co nejvíc informací. Proto se ptám, zda máte zkušenosti kolik zhruba má secondhand tržbu v menším městě cca 10 000 obyvatel?
Jestli byste vy šly nakupovat v této době radši do secondhandu (nového, čistého, voňavého, ne bordelhrabárny) než k Vietnamcům a Pepca..?
Já jsem dítě ze sekáče, mám veškeré oblečení secondhandové, takže to beru nejspíš trochu jinak, ale předpokládám, že v době zdražení lidé rádi nakoupí kvalitní oblečení za lepší ceny i když z druhé ruky.
Samozřejmě počítám s tím, že bych případně založila i FB prodejní skupinu či e-shop.
Děkuji vám za každou radu a odpověď
Kolik je pronájem?
Chce si to spočítat, kolik budeš platit měsíčně (nájem, energie, internet, zdrav. a soc. poj.,pojistku), kolik dáš do zboží a kolik potřebuješ vydělat a kolik domů.
Pak jestli to zvládneš sama anebo plánuješ zaměstnance.
Ty samozřejmě bude muset někdo zaplatit.
S malýma dětma to budou stresy, budou nemocné, Ty to budeš mít bud zavřené anebo tam budou zaměstnanci.
Mám dvě dobré známé, co mají butik a jednu, co sekáč a je za tím mrak práce.
Všechny řeší krádeže, do těch oblečení si chodí dost lidí nakrást a všechny měly už nějaký problém se zaměstnanci.
Většinou kradou taky ![]()
Stačí, když tam jsou sami a dost lidí u položek do stovky nechce účtenky a zaměstnanci si to mohou dávat hned do kapsy a pokud je nebudeš hlídat, nemáš šanci to přitom množství uhlídat.
Jedna mi třeba vyprávěla, že paní, které dřív dávala slevu, protože vypadala jako chudák, pak z tašky na kolečkách vytáhla asi šest věcí, které se pokoušela ukrást, známá už je zvyklá, to tak neprožívá, ale neznalého to může trochu překvapit…
Základ je, kolik potřebuješ vydělat pro sebe, propočítat to a samozřejmě záleží, jestli to budeš mít na přilepšení sobě a děti atd. bude živit chlap anebo jestli bude všechno na Tobě.
Hodně zdaru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annamejsek píše:
@Semtex Chápu ale myslím si, že zboží není úplně out, jen pro představu co jsem objednala zatím na zkoušku…
Mně se tam nelíbí nic.
Ty pruhované gatě, kdo to koupí, nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem z menšího města u Prahy, okolo 10t obyvatel a sekáčů tam vždycky bylo … Ted když jezdíme k rodičům, tak se vzdycky divim, a připadá mi ze pořad pribejvaj
Ale je pravda, ze nějaký zas koncej. Zřejmě tam teda lidi nakupuji pořad, jinak by se to takhle nedrželo.
Ja se přiznám, ze mi vadí ten second hanodvej smrad
Než se mi narodila první dcera, říkala jsem si ze zkusím sekáč, ze ušetřim na dětských hadrech, nějaký jsem prolezla, par kusu vybrala, ale teda uběhlo 6 let a už jsem se do zadnyho nikdy nevrátila ![]()
Za mě akorát teda Vinted. Podle mě, kdo chce pro děti ze sekace, tak už spis nakoupí na Brumlovi apod, na těch internetových.
A třeba dámská móda nevím jak moc se muže na malem městě uchytit, ale jsou samozrjme lidi, kterým tohle nakupování vyhovuje.
Každopádně bych byla dost opatrna, pokud má bejt tvuj second hand v pronajatých prostorech váš hlavní zdroj příjmů, tak to bych si úplně nevěřila, ze rodinu uživim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Any9 hmmm, ten smrad je hroznej
taky jsem bydlela na maloměstě, nějaké sekace tam byly, přesně, myslela jsem, ze koupím výhodně na dite… jenže ty věci byly vážně ošklivý, ač jsem měla dobrou vuli, nevybrala jsem si nic, a navíc v tom obchodě seděla strašná důra, co malem ani neodpovedela na pozdrav. Proč by měla u takového člověka něco kupovat
přitom mám menší prodejce vlastně celkem rada a rada občas podpořím ![]()
Jinak zakladatelko fotky jsou jedna věc, některé ty věci ale určitě těch 25 let mít budou
a pak je otázka - kdo podle tebe tyhle věci bude chtít koupit? Je důležité mít cilovku a podle toho pak zarizovat ten obchod. Na malomeste přes den nejvíce funguji podle mě matky s dětmi, pak důchodkyně a sociálně slabé ženy, co jsou doma a žijí z davek (invalidní důchod a podobne). Odpo ještě studentky, jestli tam mate nějakou střední školu nebo učiliště. Pak maji některé ženy směnný provoz a tudíž se ve městě vyskytují nepravidelně i některé dny. Koho má tvoje nabídka tedy zaujmout?
Jít cestou dětského bazarku mi přijde takové nejschudnejsi asi. Koneckoncu u nas máme normální dětský obchudek, je samosebou dražší, ale zase paní v nem je opravdu nadstandardne milá a ochotna, takže i tak tam občas něco pokoupim
a věci má hezké, co jinde moc nejsou. Má to asi jako privydelek k důchodu, je už starší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annamejsek
Ahoj, ja chodim jen do Textil House, kdyz maji ty finalni vyprodeje za 60kc kus a mene. Jinak na sebe nakupuju v bezne konfkci a na dceru hodne na Vinted. Ale treba vcera jsem nechala v tom Textile 13× 65kc za veci pro ni i pro mne. A rozhodne zalezi, co by bylo v nabidce. Nikdy bych si nekoupila nic ani za 5kc, pokud to ma zmolky apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám sekáče taky ráda, ale záleží, jak je to ve vašem městě, jestli to pěkný a značkový oblečení seženeš, jestli se ti vyplatí prodávat ho za tak skvělou cenu, aby se to vyplatilo i zákaznicím i tobě…Těžko radit. Si myslím, že to bylo přání každé druhé z nás, co nám končila mateřská a neměly jsme se kam vrátit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit