Otevření secondhandu
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@annamejsek píše:
@Ahep kdybych mohla jít do práce na směny, jako to je na místech které zmiňujete, tak bych rovnou s radostí vykonávala práci zdravotní sestry, na kterou mám vystudováno.
Bohužel jsem s dětmi sama a ráno na šestou nastoupit k pásu ani do nemocnice nemůžu, protože nevím kdo by mi odvedl děti do školky.
Bohužel u nás žádná nabídka práce pro matky samoživitelky není, kdyby byla tak nevyhledávám takhle nejistou práci. Nebo teda podle někoho ne práci, ale postávání s prstem v nose.
Ptala jsem se tě zda sis dělala alespoň nějakou rozvahu tvého podnikatelského záměru, ale na to si neodpověděla zřejmě z důvodu, že nic takového si neudělala, ale hl.,že sis zapamatování ten prst v nose, toje fakt hodně důležité a hodně pravděpodobně takhle dopadnes!.
NA ROVINU:Když už si to pohnojila s neuplnou rodinou, nemela bys v těch ziv. kotrmelcich dále pokracovat, písem ti to tady všichni!
Do hypersuper můžeš nastoupit i jako brigadnice a můžeš si říct, jak potřebuješ začátky i konce, i počet hodin. V tomto to mají brigádnici dokonce mnohem lepší než prodacky na hpp. A jsem přesvědčena že si vydělas mnohem víc; s tím tvým podnikatelským nápadem se uvrhnes akorát do dluhové pasti, hader je všude plno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annamejsek píše:
Samozřejmě mám sepsaný podnikatelský plán, můj dotaz byl pouze informativní ohledně zájmu v této době a přinejlepším jsem čekala osobní zkušenosti, ne kecy že se mi nechce do práce od lidí, kteří si očividně nedokážou moc dobře představit co to všechno obnáší za starosti a nekonečnou práci.
Mám moc dobře spočítané kolik musím mít tržbu abych vycházela, proto jsem se ptala na hrubou tržbu i když je mi jasné, že to je všude jinak, ale strach je sv***ě a proto se snažím zjistit dopředu co nejvíce info, než se stoprocentně rozhodnu.
A ne nemyslím si, že bych tímto způsobem udělala díru do světa nebo našla zlatou žílu.Jen bych nás chtěla uživit prací, která by mě zároveň i bavila. To je řekla bych sen každé z nás. Děkuji vám za reakce
Jenže ty musis uživit sama vás 3, takže je na čase, abys přestala snít a začala realisticky uvažovat. Už konečně sundej ty růžové bryle; timhle se neuzivis ani ty sama, je to snad jen
jako privydelek, než celý ten cirkus jde k ledu a tak pořád dokola ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:Znalkyně módy promluvila. Mám kamaradku celkem na vysokém postu, občas má něco ze sekáče a lacině opravdu nevypadá, ty Pepčo.
Možná jeden kus ze sta. Já v sekáči potřebu nakupovat nemám. nechávám si šít věci na míru. Třeba u Ponera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annamejsek píše:
Samozřejmě mám sepsaný podnikatelský plán, můj dotaz byl pouze informativní ohledně zájmu v této době a přinejlepším jsem čekala osobní zkušenosti, ne kecy že se mi nechce do práce od lidí, kteří si očividně nedokážou moc dobře představit co to všechno obnáší za starosti a nekonečnou práci.
Mám moc dobře spočítané kolik musím mít tržbu abych vycházela, proto jsem se ptala na hrubou tržbu i když je mi jasné, že to je všude jinak, ale strach je sv***ě a proto se snažím zjistit dopředu co nejvíce info, než se stoprocentně rozhodnu.
A ne nemyslím si, že bych tímto způsobem udělala díru do světa nebo našla zlatou žílu.Jen bych nás chtěla uživit prací, která by mě zároveň i bavila. To je řekla bych sen každé z nás. Děkuji vám za reakce
Já jsem to ted schválně trochu propočítala, když bys nájem provozovny měla kolem 10 000 plus zálohy zdrav., soc. kolem 5000, internet 400, elektr. 1000, záloha na teplo -vodu 1500, to je 17 900 kč.
Jsi samoživitelka, takže nájem a náklady doma, nevím 10 - 15 000?
Plus abyste měli s dětma z čeho žít, tak výplatu 20 - 25 000?
A máme to přibližně 75 800 kč, když počítám ty vyšší částky, třeba je u vás levněji, stačí Ti méně, nevím.
A budu počítat 20 pracovních dnů a je to 3790 kč vydělat na den.
A pokud bys to, cos sem dala, prodávala po 60 kč, víc těžko kdo dá, tak bys musela za den prodat 63 ks oblečení.
To by tam musela být fronta, 30 lidí dopoledne a 30 odpoledne.
Ve městě 10 000 obyvatel nereálné.
A to počítám prodejní cenu, není to čistá marže, v těch 3790 kč máš i náklady na nákup obleč. a dph.
Třeba máš nájem nižší, třeba Ti stačí menší výplata, ale stejně těch kousků po těch pár korunách potřebuješ prodat dost, v těch malých položkách na tohle všechno vydělávat je za trest a za dráž to nikdo nekoupí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annamejsek píše:
@zrnko to jsme si asi nerozuměly, zaprvé pokud mám v plánu sama provozovat obchod, dovážet, třídit a prodávat zboží, tak to není práce? A tím pádem prodavačka, která je někde zaměstnaná dělá co?
Nevím úplně jestli pro otevření sekáče na maloměstě je nutné mít cit pro módu, neotvírám butik na Pařížský, ale obchod kde si i průměrný lidi můžou koupit hezké a kvalitní oblečení za málo peněz.
Nerozumely. Tim nechce do prace jsem myslela sefa, pichacky apod, ne praci s prstem v nose.
Kdyz jsi ta zdravotni sestra, nechapu, ze si radeji nezalozis detskou skupinu. Hlidani do 3 let. Obleceni se vsude vali tuny, kolikrat to nikdo nechce ani zadarmo.
Navic jako samozivitelka potrebujes stabilni prijem a jistoty. Ne furu stresu a dluhy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit