Otočená děloha!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12738
10.1.11 14:37

Faldy díky, snad brzy bude :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
1.5.11 11:13
smoulinka píše:
ahojky, jsem tady novaček ale tyto stranky uz prohližim asi 2měsice, prosi¨m o radu vcera jsem byla na gynekologii a bylo mi receno ze mam obracenou delohu!!!!pry to ma ale 70% žen…a ze pry se nemam niceho bat a ze to nic neni,na podzim se chceme s pritelem pokusit o mimco,a tak vas prosim jetsli stim mate nejake zkusenosti tak se prosim vas podelte ja sem ztoho docelá nestatsná!!!smoulinka :(

ahojky a nema to vliv něja´ky na porod??je ten porod v pohodě??co když se neotoči v době těhotenstvi???děkujii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.5.11 11:24

Doktor ti řekl, že ji máš otočenou? Já myslela, že se používá výraz „zakloněná“ děloha. Normálně má mít náklon dopředu, zakloněná ho má dozadu. :think:

Já ji mám taky a podívej se na metříky. :wink: Doktor mi to řekl při prvím vyšetření, když jsem k němu nastupovala. Ihned mě poučil, že se tím nemám zneklidňovat, že to má asi 20-30 % ženských, že to nemá na nic vliv, jen až se budu snažit otěhotnět, tak se doporučuje poloha „zezadu“ (rozuměj na pejska) a ležet potom na bříšku podloženém polštářem (takže žádné „svíčky“, přesně jak píšou holky).

Btw, obě děti mám z této polohy zezadu… :wink: (při jiné se mi otěhotnět nepodařilo). Žádné jiné obtíže ani těžkosti jsem nezaznamenala (ani bolesti dělohy v těhotenství, ani při porodu (byl rychlý), ani bolesti v křiži či páteře, nic takového).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
1.5.11 11:34

Tak já mám taky zakloněnou dělohu a když jsem se doktora ptala když budu chtít jednou miminko, jestli to nevadí, tak říkal, že to vůbe nevadí…Tak jsem zvědavá, za měsíc to začneme testovat :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KřenováP
3.9.11 10:47

Ahojda. Jen taková malinká uprava informace. Po těhotenství děloha nezustane v normální poloze. Jsem těhodná po druhé a opět s tím mám velké problémy. Hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
1226
3.9.11 15:23

Mně to taky doktorka řekla - tak jsem se ptala, co to znamená. Řekla mi, že to může znamenat horší možnost otěhotnět, ale že už to pacientkám ani neříká, protože sama je zářným příkladem toho, že to neplatí :-)) A já naštěstí taky ne - povedlo se nám to hned, jak jsme se začali snažit :dance: Takže hlavu vzhůru. Jo, akorát budete muset v těhotenství zřejmě dělat „kočičí hřbety“. Já jsem musela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
3.9.11 15:30

Tak jak už jsem u psala, tak mám zakloněnou dělohu a dr mi řekl, že to nevadí. Teď čekáme miminko a jsem v vnemocnici kvůli krvácení a zatím mi na to nikdo nic neřekl. Budu to řešit až se svým dr. Tak uvidm, co mi na to řekne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.9.13 19:38

LJsem tu nova… chtela bych se zeptat… jsem v 8tt a lekar mi zjistil otocenou delohu musim lezet na brisku a kdyz se to neotoci je to problem ze dite nema kam rust a muze nastat potrat… nejaka rada? Zkusenost? Bojim se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
GP
30.10.13 19:32

Ahoj, mate nekdo zkušenosti z otočení delohy s dvojcatama?? Jsem v 11tydnu a čekám dvojčata, bylo mi řečeno ze bude doktor muset nejak dělohu otocit, ptala jsem se i jineho doktora a rekl, at hlavně nic neotaceji. Vubec nevim. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
30.10.13 19:37
@GP píše:
Ahoj, mate nekdo zkušenosti z otočení delohy s dvojcatama?? Jsem v 11tydnu a čekám dvojčata, bylo mi řečeno ze bude doktor muset nejak dělohu otocit, ptala jsem se i jineho doktora a rekl, at hlavně nic neotaceji. Vubec nevim. :nevim:

Jako že máš zakloněnou dělohu? V těhu průkazce značeno jako RVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
GP
30.10.13 19:43

Ano

• Citovat
  • Upravit
33005
30.10.13 19:48

Normálně se s tím nic nedělá. Jak mimino roste, tak se postupně překlopí do AVF pozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
30.10.13 19:49

To je jedna z fyziologických poloh dělohy, normálně je od středu stydké kosti jakoby zakroucená dopředu a ty (a asi dalších 20% žen) ji má zakorucenou dozadu. Není to žádná vada. V naprosté většině případů se děloha při pokračujícím těhotenství sama směřuje dopředu, takže roste břicho.

• Citovat
  • Upravit
18000
30.10.13 19:49

Cvičit kočičí hřbety a spát na břiše :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.10.13 19:51

@Liszane Pro klid duše to dělat může, ale když nebude, taky se nic nestane. Nedělala jsem ani jedno a od 13. týdne se překlopila. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí