Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky zajímá mě jestli se vám otočili miminka později jsem 33+1tt a malá je pořád koncem pánevním ![]()
Ja jsem ted 37+5 a zatim taky porad konec panevni..a uz si moc nadeje na otoceni nedelam..tak uvidime
V 36 tt to zvládla dcera hlavou nahoru a dolů. To jsem si myslela, že není možné a že bude teda aspoň menší, když tam má tolik místa. Narodila se v termínu skoro 4 kg.
Neotocila se
nakonec jsem podstoupila obrat zevnimi hmaty a stejne se ji nechtelo
![]()
@hesnom hmat ani zkoušet nechci spíš doufám, že se otočí sama
Mi také nabízeli možnost otočení, po konzultaci v nemocnici, by nešlo, asi pupeční šňůra kolem krku. Neotočil se sám, nakonec udělali císaře.. u KP, je jediná možnost zvolit si u nás tzv. císařský řez na přání.
@Sallema ta snura je nesmysl
spis by tose neslo kvuli nizsimu mnozstvi plodove vody, ja mela hranicni a dcera uz byla zapasovana zadkem tak jiste dole, ze se ji nechtelo vystouchnout 😁
@Kacenkakaku rozumim,.ja doufala do 36tt, neotocila se:) ona byla ale KP od 25tt.
Ja si obrat nechala vysvetlit asi desetkrat, dcera byla i v dobre pozici pro vaginalni porod, ale toho jsem se jako prvorodicka bala ![]()
Otocit nesla, ale neni na tom nic hroznyho
rozhodla jsem se pro planovanou sekci, rozrodila se tyden pred a nakonec se dcera narodila. akutnim cisarem.
Snad se ještě otočí.. Koncem pánevním mám strach jako prvorodička
Já byla taky prvorodicka a za sebe můžu rict, že ten porod byl lepší, než druhý, co byl hlavou. Ale to jen říkám jen za sebe. Třeba ostatní to měli jinak,.