Otřes mozku - rekonvalescence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
22.9.24 07:49

Otřes mozku- rekonvalescence

Zdravím, už nevím kde všude jinde se ptát nebo hledat. Jsem po úrazu z autonehody, otřes mozku kdy jsme najeli na mostek a já si praštila hlavu, mam sem tam místy amnesii místo nehody jsem si pamatovala úplně jinak, než bylo pak policií nafoceno.

Jak dlouho jste byly, nebo váš známý/parter doma? Mám napsané 2 týdny, ale včera jsem musela želvě s partrenovou pomocí vyčistit akvárium což je +-180,4 filtry a 6 kg písku… zabralo to 3 hodiny, ale pak se mi ozvala hlava v mistech orazu a přišla na mě obrovská spánková únava…ve výsledku jsem spala 13 a půl hodiny…je to normální týden po otřesu? Nevím jaký byl, ale malý otřes to určitě nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14672
22.9.24 11:19

Jak dlouho jsi po te nehode? Mas jit na kontrolu? Vedi lekari o tech amneziich? Ty mas i na udalosti po nehode? V lekarske zprave nemas napsano, o jaky otres mozku slo?

Ja mam teda zkusenost s otresem mozku u sebe, kdy jsem mela anmezii jen na uraz a max. cca 20 minut pred nim. A u 5lete dcery, ktera mela vazny uraz, kdyz ji srazilo auto, letela vysoko vzduchem a dopadla na silnici 12 m od mista stretu. Mela otres mozku, ale amnezii nemela vubec, pamatuje si let vzduchem, barvu auta, co nehide predchazelo. Jestli by ji potom bolela hlava, to nevim, lezela 11 dni v nemocnici a nitrozilne dostavala mimo jine leky proti bolesti.

Nejsem odbornik, ale ten tvuj stav se mi nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.9.24 13:06

@Janča6 @Janča6 je to týden přesně od nehody, na kontrolu 30.9,vše mám napsané ale jen že se jedná o otřes, jakého typu (střední, menší..) uvedeno není. Ta zpráva je taková osekaná, což řeknu pak obvodní.

Pamatuji si před nehodou co se dělo, pak jak letíme s autem a tady už se liší jak místo nehody vypadlo a jak proběhlo s tím jak si to pamatuju já. A hlavně celá událost od nehody po nemocnici v mé hlavě trvala doslova tak 1 minutu I když to byly podle papíru 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
22.9.24 13:10
@Wygy píše: Více

A nebyla jsi v bezvedomi? No i kdyby ne, tak amnezie hned po nehode je asi normalni. Mas nejake amnezie i pozdeji?

Tak hodne odpocivej. A k obvodni pujdes az po kontrole v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 07:34

Otřes mozku u staršího dítěte

Ahoj, dcera (11 let) spadla před 3 dny v hodině TV a udeřila se do hlavy o kovovou konstrukci. Byla údajně necelou minutu v bezvědomí. Odvezla ji RZZ. Zranění je na čele a na nose. V nemocnici zjistili lehký otřes mozku a nechali ji 1 den na pozorování. Dcera si úraz pamatuje zkresleně, zmateně. Má normálně chuť k jídlu, ale neustále ji bolí hlava a téměř pořád spí. Má od včerejšího večera navíc oteklé jedno oko, přes noc se otok zhorsil tak, že teď oko ani neotrvře. Modřinu ani šrám v oblasti oka ale nemá.
Na kontrolu máme jít v pondělí. Chci se zeptat jestli uvedené příznaky jsou důvodem k návštěvě pohotovosti. Případně jaký byl průběh otřesu mozku u vás.
Děkuji. Mám strach a manžel zase říká, že zbytečně plaším.

• Citovat
  • Upravit
8405
26.4.25 07:37
@Anonymní píše: Více

No, já bych skrz to oko byla taky nervózní (nevím, zda je to normální). Pro klid duše bych na tu pohotovost i jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
26.4.25 07:41

Jak k doktorům nechodím ani se 40 horečkami a velikým bobulemi na čele, tak bych šla teď na pohotovost. Ten otok oka i spavost jsou zvláštní.

Můj průběh: měla jsem úraz v roce 1989. V bezvědomí jsem byla několik minut. Následně jsem zvracela. Bolest hlavy si nepamatuju, ale asi byla. V nemocnici si mě ani nenechali na pozorování. Další den jsem normálně jedla, nebyla jsem spavá. Prostě až na šrámy po úrazu normální.

Dceru v 5,5 letech srazilo auto. Letěla vzduchem 12 m. Měla mimo jiné otřes mozku. A obrovskou bouli na čele (opravdu půlka čela). Necelých 24 hodin byla v umělém spánku. A další den byla jen malinko spavější než běžně. Opravdu žádný extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
26.4.25 07:53

S tímhle bych na pohotovost jela. Ten otok oka není normální. Je to jen otok nebo i modřina?
Dělali jí CT? Tohle by si ho zasloužilo. Může tam být prasklá orbita. Ví, do jaké části hlavy se bouchla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
26.4.25 07:53

Asi bych taky vzala raději dceru na pohotovost. Jako malá jsem dost kolabovala a otřesů mozku mám za sebou několik. Ale nikdy si mě na pozorování nenechali a neměla jsem ani jiné známky krom trochu bolesti hlavy. Určitě jeďtě na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
26.4.25 08:18

Přesvědčila jsi manžela? Jedete na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 08:20

Dcera říká, že se bouchla asi do čela, ve zprávě přesnou lokalizaci nemá. Šrám a bouli má na čele. Dneska už byla asi hodinu vzhůru, povidaly jsme si s byla vcelku v pohodě i upovídaná, ale teď zase spí.

• Citovat
  • Upravit
14672
26.4.25 08:21

Jeďte 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
26.4.25 09:11

Jedte, zvysena spavost je špatně. Plus tedy po lehkem otresu mozku by mela byt po 3 dnech uz v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
26.4.25 13:24

Jak to vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 19:59

Ahojte, jsme doma z nemocnice, kromě slabého doznívajícího otřesu mozku nic nezjistili, prý na ni možná něco leze a proto je tak spavá. Doufám, že to bude v pořádku. Byli jsme chvilku v parku projít se, koupila si nanuka. Teď už zase spí. :-/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák