Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, už nevím kde všude jinde se ptát nebo hledat. Jsem po úrazu z autonehody, otřes mozku kdy jsme najeli na mostek a já si praštila hlavu, mam sem tam místy amnesii místo nehody jsem si pamatovala úplně jinak, než bylo pak policií nafoceno.
Jak dlouho jste byly, nebo váš známý/parter doma? Mám napsané 2 týdny, ale včera jsem musela želvě s partrenovou pomocí vyčistit akvárium což je +-180,4 filtry a 6 kg písku… zabralo to 3 hodiny, ale pak se mi ozvala hlava v mistech orazu a přišla na mě obrovská spánková únava…ve výsledku jsem spala 13 a půl hodiny…je to normální týden po otřesu? Nevím jaký byl, ale malý otřes to určitě nebyl.
Jak dlouho jsi po te nehode? Mas jit na kontrolu? Vedi lekari o tech amneziich? Ty mas i na udalosti po nehode? V lekarske zprave nemas napsano, o jaky otres mozku slo?
Ja mam teda zkusenost s otresem mozku u sebe, kdy jsem mela anmezii jen na uraz a max. cca 20 minut pred nim. A u 5lete dcery, ktera mela vazny uraz, kdyz ji srazilo auto, letela vysoko vzduchem a dopadla na silnici 12 m od mista stretu. Mela otres mozku, ale amnezii nemela vubec, pamatuje si let vzduchem, barvu auta, co nehide predchazelo. Jestli by ji potom bolela hlava, to nevim, lezela 11 dni v nemocnici a nitrozilne dostavala mimo jine leky proti bolesti.
Nejsem odbornik, ale ten tvuj stav se mi nelibi.
@Janča6 @Janča6 je to týden přesně od nehody, na kontrolu 30.9,vše mám napsané ale jen že se jedná o otřes, jakého typu (střední, menší..) uvedeno není. Ta zpráva je taková osekaná, což řeknu pak obvodní.
Pamatuji si před nehodou co se dělo, pak jak letíme s autem a tady už se liší jak místo nehody vypadlo a jak proběhlo s tím jak si to pamatuju já. A hlavně celá událost od nehody po nemocnici v mé hlavě trvala doslova tak 1 minutu I když to byly podle papíru 2 hodiny.
@Wygy píše: Více
A nebyla jsi v bezvedomi? No i kdyby ne, tak amnezie hned po nehode je asi normalni. Mas nejake amnezie i pozdeji?
Tak hodne odpocivej. A k obvodni pujdes az po kontrole v nemocnici?
Ahoj, dcera (11 let) spadla před 3 dny v hodině TV a udeřila se do hlavy o kovovou konstrukci. Byla údajně necelou minutu v bezvědomí. Odvezla ji RZZ. Zranění je na čele a na nose. V nemocnici zjistili lehký otřes mozku a nechali ji 1 den na pozorování. Dcera si úraz pamatuje zkresleně, zmateně. Má normálně chuť k jídlu, ale neustále ji bolí hlava a téměř pořád spí. Má od včerejšího večera navíc oteklé jedno oko, přes noc se otok zhorsil tak, že teď oko ani neotrvře. Modřinu ani šrám v oblasti oka ale nemá.
Na kontrolu máme jít v pondělí. Chci se zeptat jestli uvedené příznaky jsou důvodem k návštěvě pohotovosti. Případně jaký byl průběh otřesu mozku u vás.
Děkuji. Mám strach a manžel zase říká, že zbytečně plaším.
@Anonymní píše: Více
No, já bych skrz to oko byla taky nervózní (nevím, zda je to normální). Pro klid duše bych na tu pohotovost i jela.
@Anonymní píše: Více
Jak k doktorům nechodím ani se 40 horečkami a velikým bobulemi na čele, tak bych šla teď na pohotovost. Ten otok oka i spavost jsou zvláštní.
Můj průběh: měla jsem úraz v roce 1989. V bezvědomí jsem byla několik minut. Následně jsem zvracela. Bolest hlavy si nepamatuju, ale asi byla. V nemocnici si mě ani nenechali na pozorování. Další den jsem normálně jedla, nebyla jsem spavá. Prostě až na šrámy po úrazu normální.
Dceru v 5,5 letech srazilo auto. Letěla vzduchem 12 m. Měla mimo jiné otřes mozku. A obrovskou bouli na čele (opravdu půlka čela). Necelých 24 hodin byla v umělém spánku. A další den byla jen malinko spavější než běžně. Opravdu žádný extrém.
S tímhle bych na pohotovost jela. Ten otok oka není normální. Je to jen otok nebo i modřina?
Dělali jí CT? Tohle by si ho zasloužilo. Může tam být prasklá orbita. Ví, do jaké části hlavy se bouchla?
Asi bych taky vzala raději dceru na pohotovost. Jako malá jsem dost kolabovala a otřesů mozku mám za sebou několik. Ale nikdy si mě na pozorování nenechali a neměla jsem ani jiné známky krom trochu bolesti hlavy. Určitě jeďtě na pohotovost.
Dcera říká, že se bouchla asi do čela, ve zprávě přesnou lokalizaci nemá. Šrám a bouli má na čele. Dneska už byla asi hodinu vzhůru, povidaly jsme si s byla vcelku v pohodě i upovídaná, ale teď zase spí.
Jedte, zvysena spavost je špatně. Plus tedy po lehkem otresu mozku by mela byt po 3 dnech uz v pohodě…
Ahojte, jsme doma z nemocnice, kromě slabého doznívajícího otřesu mozku nic nezjistili, prý na ni možná něco leze a proto je tak spavá. Doufám, že to bude v pořádku. Byli jsme chvilku v parku projít se, koupila si nanuka. Teď už zase spí. :-/