Trombóza svalových větví

Anonymní
9.9.24 09:19

Trombóza svalových větví

Zdravím. Minulý týden po úrazu kotníku mi dali sádrovou dlahu. Po týdnu chtěli kontrolní rentgen. Noha ale byla opuchlá tak sem byla poslána ještě na ultrazvuk kde byla potvrzena trombóza svalových větví žil bérce. Nasazen lék xarelto. Prosím má s tím někdo zkušenosti? Nikdy sem podivné problémy neměla. Začalo to jako bolest lýtka. Ale myslela sem že mám jen natažený sval když chodím s nataženou nohou kvůli dlaze

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11845
9.9.24 10:24

Trombóza je běžná komplikace při znehybněni končetiny kvůli úrazu. častější je právě na noze. Protože se málo hýbe nevrací se krev z končetiny tak rychle zpět k srdci, stagnuje tam a může vzniknout sraženina (to je právě ta trombóza). Ber léky..ty by měly zabránit vzniku dalších sráženin a snížit tak riziko embolie. A kdyby se ti začalo blbě dýchat tak okamžitě volej rychlou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
9.9.24 12:22
@Anonymní píše: Více

Nepíšete věk, zda kouříte, zda berete HA… pokud už trombozu máte potvrzenou, řiďte se radami lékaře. Ten lék je přímo na tyto problémy a také prevencí vzniku dalších sraženin v cévách dolních končetin a plic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
9.9.24 12:43

@LadaSva omlouvám se. Je mi 36 let. Antikoncepci sem do této doby brala ale nyní musím užívání ukončit logicky. A kouření příležitostně, což už je nyní také minulostí. Kde sem dostala dlahu tak sem týden píchala preventivně clexane injekce do břicha. Bohužel ani to nezabránilo vzniku trombózy:(. Na sono mi pak doktor řekl že je to naštěstí jen v těch tenkých svalových větvích. A že to není ta hluboká žilní trombóza :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
9.9.24 13:18
@Kikisa311 píše: Více

No každopádně nezbyde, než se nyní striktně držet rad lékařů. Ono se o tom nemluví, ale HA vám naruší vaše přirozené hladiny hormonů a jeden z vedlejších efektů, o kterém se nemluví, je postupný nárůst estrogenové dominance a ta má jako jeden z důsledků zahušťování krve a její větší srážlivost. Je to na vás, ale já doporučuji po doléčení současného problému a cca 1/2 roku po vysazení HA si nechat změřit hladiny hormonů, u žen s cyklem jsou potřeba testy dva a případně hladiny bylinami a doplńky porovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
10.9.24 01:51

Trombóza svalových větví může být bolestivá a nepříjemná, ale s léky jako Xarelto by se měla situace zlepšit. Důležité je dodržovat doporučení lékaře a pravidelně sledovat stav, aby se předešlo komplikacím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák