Otrok manželství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5230
8.12.11 13:03
petrulinka píše:
Máma dělá třeba po a ut, a st a čt je doma, tak se o něj staráme včichni už 4 měsíce.
Nevím proč jsem si ho brala, asi jsem viděla známé jak se začali starat o rodinu a jezdí na výlety ale on je přesnej opak. ted nevím zda mám řešit rozvod jenže je tu ta církevní svatba!!!! (včera) Rekl mi že si mě bral aby mi dokazal že chce semnou byt. nevím co mu věřirt, nikdy neřekl pod zajedeme do kina a podobně.
Nebo mám zkusit manželskou poradnu??
Nebo psychiatra??? při hadce v lete mi jeho matka řelka že řvu jak hysterka (nemumím se hýdat bez křiku a pláče) a že mam jit k psychiatrovi (ona sama je rozvedená a to ani nebudu psat co ona delal ex)

Jestli tomu dobře rozumim, tak jste se brali VČERA? 8o
Jako já určitě nejsem zasrtáncem rozvodů, sama jsem měla církevní svatbu, ale tohle nemůže nikdy fungovat, podle toho co píšeš je ten chlap pěknej blb.
V prvý řadě bych si s nim teda zkusila vážně promluvit, co všechno děláš a že on ti MUSÍ pomáhat a věnovat se malýmu a jestli tohle nebude schopnej akceptovat, tak nazdar.
Možná by se dala svatba i anulovat, ale o tom si budeš muset promluvit s knězem, já se v tom až tak nevyznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.12.11 13:04

Bohužel jsem jediná kdo se může starat, ale jak jsem psala střídam se s celou rodinou, ale hlavně je to na mě psané, dělam to kvuli tomu že se o nas stryc staral, vařil nám když jsme chodili do školy, a ted na mě přepsal dům. Stryc bydli 500m od mých rodiču.
U manžela žijeme ve 2 mistnostech po 15m2 kde se topi elektrikou, a na chodbe(petryma)a koupelna. v kuchyni neteče teplá voda a vše je staré tak 20let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
8.12.11 13:06
petrulinka píše:
Bohužel jsem jediná kdo se může starat, ale jak jsem psala střídam se s celou rodinou, ale hlavně je to na mě psané, dělam to kvuli tomu že se o nas stryc staral, vařil nám když jsme chodili do školy, a ted na mě přepsal dům. Stryc bydli 500m od mých rodiču.
U manžela žijeme ve 2 mistnostech po 15m2 kde se topi elektrikou, a na chodbe(petryma)a koupelna. v kuchyni neteče teplá voda a vše je staré tak 20let.

A co vidíš jako problém se odstěhovat ke strýci? Kdyť budete v domečku a budeš se moci starat o strýce neomezeně 8o Promluv si s manželem nebo se tam odstěhuj sama s prcekm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
8.12.11 13:21
verenika píše:
petrulinka píše:
U manžela žijeme ve 2 mistnostech po 15m2 kde se topi elektrikou, a na chodbe(petryma)a koupelna. v kuchyni neteče teplá voda a vše je staré tak 20let.
A co vidíš jako problém se odstěhovat ke strýci? Kdyť budete v domečku a budeš se moci starat o strýce neomezeně 8o Promluv si s manželem nebo se tam odstěhuj sama s prcekm

taky mě to napadlo......máš kam jít…v tom je tvá výhoda…plno maminek,co řeší podobný problém nemůžou takto odejít…
a to, že se mnou chce někdo být mi dokáže tím, jak se ke mě chová a jak se mnou jedná…a né, že si mě vezme… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50145
8.12.11 13:29
verenika píše:
petrulinka píše:

Tak to je dobrý nápad a zbaví se i toho nevděčnýho chlapa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
8.12.11 13:34

s manželem ti neporadím, ale zajdi si za praktickou lékařřkou tvého strýce, může vám napsat na pojišťovnu ošetřovatelku a ta bude dojíždět se o strýce starat, třeba i třikrát denně a mohlo by ti to hodně ulehčit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
8.12.11 13:40

V první řadě zakladatelko si uvědom že jsi vážně dobrá! Zvládáš toho najednou hrozně moc a zvládáš to dobře! Nenech si namluvit že nemyté nádobí a nezameteno při kolotoči jaký máš je nějaká tvoje hrubá chyba…
Jestli chce pán tvorstva domácí pohodu tak ať se o ní taky přičiní!!! :cert:
Já se starám o babičku, barák, zvířectvo kolem baráku, náš byt s manželem a 4měsíčních prďolu kterej mi v noci tisíckrát vstává a bez pomoci a podbory manžela bych uždávno padla na hubu(s prominutím).
Zkusila bych setedy přestěhovat k tomu strýčkovi, nebo manžela zapojit což je pro tebe asi utopie… no přeju ti pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
8.12.11 13:40
mabis píše:
s manželem ti neporadím, ale zajdi si za praktickou lékařřkou tvého strýce, může vám napsat na pojišťovnu ošetřovatelku a ta bude dojíždět se o strýce starat, třeba i třikrát denně a mohlo by ti to hodně ulehčit ;)

Toto dělá charitní sestra, pokud to napíše ošetřující lékař. Jedna moje příbuzná se taky léta starala o nemohoucí babičku a přesvědčit dr. k tomu, aby napsala pomoc dalo dost velkou práci. Napsala to až poslední měsíce v závěru života, protože dr. to musí nějak obhájit, nejde to, aby to měl každý nemohoucí.

Jinak jsem na tuto diskuzi vůbec nechtěla reagovat, protože dle mého názoru by vztah šel k ledu i bez nemohoucího strýce.
Souhlasím, že starat se o nemohoucího člena původní rodiny je narušitelné pro nový vztah, tím ale nemyslím, že existuje jen moje nová rodina a potom už nic.
Ale tady je myslím problém prvotní úplně někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
8.12.11 13:42

Milá zakladatelko, ty nejsi jen otrok manželství, jak píšeš, ale i otrok všech povinností, které sis na sebe nabrala.. a všechno to prostě nemůžeš zvládat. Zkus si ujasnit své priority a vybrat si.. Péče o strýce s neustálým dojížděním, plus péče o mimi, domácnost i manžela je na jednu ženskou prostě příliš. Navíc tvůj muž je asi pěknej „dáreček“ , nepodpoří tě, jen kritizuje, sám nic neudělá, nepomůže.. Ale je vidět, že ti na strýci záleží.. tak se třeba odstěhuj s prckem tam a uvidíš, jak se to s manželem vyvine.. třeba se přistěhuje k vám a budete šťastní, a třeba se holt rozejdete.. :nevim: Mysli taky na svoje mimčo.. potřebuje tě víc, než manžel uklizenou domácnost a teplou večeři na sporáku.. :think:
Rozhodnutí je jen na tobě.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
8.12.11 18:38
Lizbeth píše:A kdybych chtěla být jooo upřímná tak napíšu, že jako debil se choval vždycky a tys s tímto člověkem dobrovolně otěhotněla, provdala se a zůstáváš..

Nenašla jsem nikde popis, jak se choval před svatbou. Bohužel ze zkušenosti vím, že debilové se umí pěkně schovávat a pak se projeví až po čase. Takže dobrovolně otěhotněla, když byla v pěkném vztahu, pokud dobře čtu, tak otěhotněla ještě za svobodna a až po svatbě se dověděla jakej je to debil. Takže si myslím, že ta poslední věta není na místě.

• Citovat
  • Upravit
5230
8.12.11 18:49
Holma píše:
Lizbeth píše:A kdybych chtěla být jooo upřímná tak napíšu, že jako debil se choval vždycky a tys s tímto člověkem dobrovolně otěhotněla, provdala se a zůstáváš..
Nenašla jsem nikde popis, jak se choval před svatbou. Bohužel ze zkušenosti vím, že debilové se umí pěkně schovávat a pak se projeví až po čase. Takže dobrovolně otěhotněla, když byla v pěkném vztahu, pokud dobře čtu, tak otěhotněla ještě za svobodna a až po svatbě se dověděla jakej je to debil. Takže si myslím, že ta poslední věta není na místě.

Já jsem z toho pochopila, že si ho vzala (církevně) teprve včera :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
8.12.11 18:50
petrulinka píše:
ted nevím zda mám řešit rozvod jenže je tu ta církevní svatba!!!!(včera)

Tady :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17922
8.12.11 19:14

ne, podle mě to včera patří k další větě, co jí řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.12.11 19:30
petrulinka píše:
Ahojky maminky, potřebuji radu od někoho kdo do nás nevidí. Jsem rok a půl vdaná a máme roční mimi. 8mesicu jsme se snažili o mimi a když jsem otehotnela tak mi řekl běz na potrat, protože za nim lezla jedna holka, a za týden bylo vše jinak, každému se chlubil že budeme mit prcka. Ani jednou semnou nebyl u doktora ani na genetice, bylo mi to hrozně lito když jsem videla usměv tatinku po ultrazvuku. Svadba byla cirkevni - kterou chtěl on já nechtěla stejně to byl jeho den než můj 80% hostů byli jeho kamarádi, a pak jsem se od manžela dozvedela že byla jen kvuli ditěti. Po porodu byl doma 4 mesice (zima) a já ho z materské (7600) živila. Až v dubnu šel do prace. Ted v srpnu měl stryc infarkt a musím se o něj starat (sprchování, utírání, příprava jídla a spoustu dalších věcí - je poloviční ležák).Musím k němu dojíždět 5-7× za den, abych šetřila tak jsem u rodičů a jezdim tam s kočarem. manžel mi dava 4000 protože ted mam jen 3800 mateřskou. Jak na smilování čekám jestli mi přiznají péči o osobu blízkou (poptvé mi ji zamítli že je strýc soběstačný).
Problém!!!!!! manžel vidí že jsem furt pryč 8- 20hod někdy 2dny neumeju nádobí, nezametu atd. a hned řve že je tu bordel, (máme psa v domě -chlupy a tlapoty z venku) že si potřebuje odpočnout, že potřebuje domaci pohodu. já žadnou pohodu nemam furt to stejny dokola: oblict, strejda, udelat jidlo, malej, strejda, hrani, strejda, atd. někdy rano stihnu vytřit- však to znate (jeho matka mi řekla že musím uklízet efektivně a systematicky ne povrchově jeden den kuchyn důkladně a druhy den něco jineho). Když jsem byla nebyla tehotna tak jsem vše zvladala ale ted jsem furt utahana. nikam semnou nechodi. má jen své kamarady a hospodu a koníčky. já nemám nic - kamarádi studují nebo mají vlastní rodinu ktera je na prvním místě. s máma jestě nikdy nebyl na společne prochazce pouze jsme byli na aviotické pouti v Pardubicích a na Cihelně v Kralikach a to mi vyčital kolik za mě utratil.
ted jsme se hodně pohadali a ja mu hodně nadala jakej je hajzl a odešla jsem. Vše mě to ale mrzí já po svatbě nafasovala vše (dítě, domácnost) a on si našel nové koníčky. děkuji za odpověď a radu

Já jsem z příspěvku pochopila, že to nebyl zrovna gentelmann již před svatbou..Samozřejmě nevím, jak se choval při snažení, ale chování typu - jdi na potrat,svatba jen kvůli dítěti, nemakání přes zimu, hospoda, kamarádi, koníčky..mi nepřijde zrovna jako výhra..
chápu, že výraz „debil“ je expresivní a vyplývá jen z mých pocitů, tak se omlouvám, zda zakladatelku urazil..

Jinak Eli nechápu, proč rozebíráš moje příspěvky - né že by se to nesmělo, nebo by mě to nějak zvlášt vadilo, spíš mě to udivuje..Pochopila bych, kdyby něco namítala zakladatelka, takhle mám pocit, že se musím zpovídat ze svého názoru i jiným diskutujícím..
Podotýkám, že mě je vesměs jedno, co si o tom myslíš ty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.12.11 19:30

Jinak v úvodu jasně píše ,že je rok a půl vdaná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí