Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě bych chtěla podotknout, není to takhle celý rok, v zimě jedeme alespoň na víkend na hory kde si skvěle zalyžujeme, na léto plánujeme týdenní dovolenou u moře… Takže něco společného tam je, ale přijde mi to jako minimum pro šťastný vztah. Příteli je 22 a mě 20 let.
Já jsem s manželem nebyla nikdy na dovolené,teď čekáme malé.On má koníčky které s ním nesdílím.A zatím vše funguje i bez zážitku.
Já teda nevim, ale u nás jsem ta línější já a jsem vždycky hrozně ráda, když mě manžel vytáhne někam na výlet, kdyby on nebyl takový, tak bychom se nikdy nikam nedostali a asi by mi to vadilo, jen prostě nejsem tak iniciativní. I když zase dovolenou plánuju spíš já.
Podle mě, ale až spolu začnete bydlet, nebo se vezmete, tak to začne být trochu nuda, ale každému vyhovuje něco jiného ![]()
tak ho někam vytáhni ![]()
Uspořádej výlet, kino, výstavu, bowling… Nečekej, že něco napadne jeho, když je takovej pecivál. Já kdybych neřekla, že bych chtěla s ním jit tamhle a tamhle, tak taky jen ležíme ![]()
Jenže když ho chci někam vytáhnout tak se mu nechce a když jde, tak pak je naštvaný. Prostě když někam chce jít, musím počkat já, až on se nabídne sám. Což to on občas udělá, sice málokdy, ale ano
Myslím, že tento vztah přestane dříve bavit Tebe než jeho. Zatím spolu trávíte jen nějaký čas a jste si jakýmsi způsobem „vzácní“ tak vám je jedno jak čas trávíte. Až spolu ale budete bydlet myslím, že Tě to když takhle uvažuješ bavit nebude.. ještě aby byl naštvaný když ho někam vytáhneš
no to tak..
Já si zase řikám že až spolu budeme bydlet tak to bude jiné. Bydlení plánujeme tak do roka (pokud to vyjde) a oba budeme studovat a ještě k tomu chodit do práce, starat se o domácnost a prostě veškeré tyhle věci, takže na nějaké výlety, chození do hospody atd. nebude čas ani nálada. Ale nevím ![]()
Anonymní píše:
Já si zase řikám že až spolu budeme bydlet tak to bude jiné. Bydlení plánujeme tak do roka (pokud to vyjde) a oba budeme studovat a ještě k tomu chodit do práce, starat se o domácnost a prostě veškeré tyhle věci, takže na nějaké výlety, chození do hospody atd. nebude čas ani nálada. Ale nevím
No právě, budete mít spoustu povinností, tak budete/budeš chtít taky nějakou zábavu, odreagování, vypadnout ![]()
Prosím tě, vždyť jsme mladí a ty už se smiřuješ s tím, že na zábavu nebude čas. Moje rada zní, pokud ti to vadí teď , raději bych volila rozchod, bude to čím dál horší, společné bydlení, dítě nic nevyřeší. No a nebo s ním zůstaneš a proválíte se celý život. Jseš dost mladá na to, aby jsi dělala změny na ústupky je času dost.
Jenika píše:
Prosím tě, vždyť jsme mladí a ty už se smiřuješ s tím, že na zábavu nebude čas. Moje rada zní, pokud ti to vadí teď , raději bych volila rozchod, bude to čím dál horší, společné bydlení, dítě nic nevyřeší. No a nebo s ním zůstaneš a proválíte se celý život. Jseš dost mladá na to, aby jsi dělala změny na ústupky je času dost.
Taky mi to příjde divný, my jsme naopak chtěli něco zažít než se narodí malej, pak je to složitější, ale i tak mám dost zážitků ![]()
Anonymní píše:
Já si zase řikám že až spolu budeme bydlet tak to bude jiné. Bydlení plánujeme tak do roka (pokud to vyjde) a oba budeme studovat a ještě k tomu chodit do práce, starat se o domácnost a prostě veškeré tyhle věci, takže na nějaké výlety, chození do hospody atd. nebude čas ani nálada. Ale nevím
Plány jsou hezká věc
Pokud vše vyjde podle tvých plánů a budete přes den pracovat, po večer studovat, tím tuplem budeš chtít alespoň přes víkend nějaké odreagování
Protože by Tě postupně přešla nejenom nálada studovat, možná taky i pracovat, hlavně bys nesnášela válení a chtěla se jít konečně bavit ![]()
Já žádný problém nevidím..On to má takhle rád a ty si v pohodě zajdeš kam potřebuješ s kamarádkou a ani ttobě to nevadí..??Tak kde je problém..
Oba jste srozuměni s tím, kdo co má rád a nevytýkáte si to..
Nehledej problémy kde nejsou..
To jen doba nás tlačí k " aktivnímu trávení volného času"..Všechno to cestování, výlety, sporty, zážitky..Jako kdo chce, až to dělá, ale není to žádná povinnost a spoustě lidí náhodou vyhovuje „doma je doma“.. ![]()
My jsme peciválové oba
a vyhovuje nám to.Oba hodně a dlouho pracujeme,tak jsme večer rádi,že se můžeme válet u knížky nebo televize.Spíš něco podnikáme o víkendu,kdy máme volno a je i víc času-bohužel někdy musíme do práce i o víkendu a je to zase o tom válení.Jinak já se snažím cvičit a když jedeme na chalupu,chodíme na dlouhý procházky,v zimě občas na lyže,v létě kvodě.Nějak to s tou aktivitou nepřeháníme,nás už ani nebaví někam chodit ![]()
Manžel je pecivál, já děsně akční, ale funguje to, jen jsme se smířila, že většinu aktivit vymýšlím já. Ale on se mnou začal hrát tenis, squash, začal lyžovat, jezdit na bruslích. Ale nejradši tráví víkend válení se. Přesto ho miluju a neměnila bych. Dva akčí lidi je taky někd ymoc.
Ahoj holky, předem se omlouvám za anonymitu, ale nechci aby si to třeba přítel přečetl. Jsme spolu 2 roky, vztah dá se říct funguje, miluji ho. Jde jen o to, že přítel tráví rád čas doma. Rád se válí, hraje hry, kouká na TV. Mě to tak nějak nevadí, jsem ráda že můžu trávit čas s ním a když chci někam vyrazit, tak jdu s kamarádkou. Jen se hrozně bojím, že to může ohrozit náš vztah, když nebudeme mít žádné společné zážitky a zájmy, kromě toho „válení se“. Že ho to třeba kvůli tomu semnou přestane bavit. Na jednu stranu si říkám, že je to kravina, vždyť on to má takhle rád, jemu to takhle vyhovuje a nestěžuje si, já proti tomu prakticky taky nic nemám. Nebydlíme spolu, ale čas od času mi přítel uvaří (vaří rád), já umyji nádobí, takhle si pomůžeme. Když je potřeba něco doma opravit, udělat atd., tak to bez řečí udělá. Jen by mě zajímalo, jestli se najde ještě někdo, kdo má takový vztah a je tak spokojený? Jak říkám, nestěžuju si, jen mám strach, že se jednoho dne přítel vzbudí a řekne si „Vždyť mi nemáme žádné společné zážitky, nic, už mě to s ní nebaví, najdu si lepší“… Mluvila jsem s ním o tom a řekl mi, že on to má takhle rád, takže se nemusím bát, ale stejně, určité pochybnosti tu jsou. Máte to někdo ve vztahu stejně a jste spokojení? Předem děkuji za příspěvky.