Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
Jdu si pro radu nebo možná spíš jen utěšující slovíčko.
S manželem se snažíme už rok a nic tak jsme začali řešit situaci s lékaři. Manžel má prý spermiograf v pořádku. S gynekologem hlídame ovu už 4mesic, tentokrát poprvé bylo vidět vajíčko (velikost neřekl, tento cykl jsem dostala clostilbegyt a přišla včas k doktorovi 🫣 😅 - předtím mě vždy objednával až po ovu), byla jsem u něj 2.3. - 12DC. Bavili jsme se, že ovu mívám 14DC. Řekl, že 14DC tedy 4.3. si mám pichnout injekci večer a snažit se středa, čtvrtek a pátek. Trochu s toho bojím že to opět nevyjde.. Je tam tedy ještě možnost, že mám endometriózu a pokud mi teď vyjde negativní těhu test čeká mě laparoskopie. Což mě děsí taky moc si nevím rady a hlavně vůbec asi nic nechápu jak co funguje🫣
Máte někdo podobné zkušenosti?
Kdo jste měl injekci a clostilbegyt vyšlo vám mimco?
Děkuju 🫶🏻
@Dominika 77 a potvrdil podle velikosti vajicka a sliznice, že opravdu jde o ovulaci? A s clostikem jsi měla jedno vajíčko? Ty na sobě ovulaci poznáš nebo ne? Proč tě objednával po ovu?
A kolik ti je? Upřímně, pošle me tihle „obyc“ gyndari tohle řešit neumí.
Počkej, aplikaci ovitrell při braní Cb ti měl plánovat podle ultrazvuku. Ten ti nedělal?
@suzka1 Em možná sem to blbě napsala 🤔 ultrazvuk mi dělal pokaždé co jsem tam byla jen vždy to vyšlo tak že asi ovu proběhla páč nebylo nic vidět. Dělali mi krevní testy poprvé nevypadali nejlíp (dělané v 22DC) tak jsem dostala clostilbegyt a teď když sem šla na ultrazvuk tak právě v 12DC bylo vidět vajíčko a krevní testy (dělané 2DC) vypadají asi dobře tak jsem dostala injekci že si mám píchnout na podporu asi? Já sem omlouvam nejak se v tom všem ztrácím všechno je nové a přijde mi že doktor moc nevysvětlí nic..
Jinak je mi 26.
@Janli ano dělal pokaždé ultrazvuk posledně nebyli výsledky nejlepší tak dal clostilbegyt a teď na ult bylo vidět vajíčko? (Druhý vaječník se schoval uličník..) A dostala jsem injekci že si mám píchnout ve středu (a sexovat od středy do pátku 🤷🏻♀️)
@Dominika 77 ovitrelle neni na podporu, ale na zajisteni uvolneni vajicka pri ovulaci
po pichnuti do cca 36 - 48 hodin dojde k ovu, doktor ti mel dat presne casove okno, kdy mas pichnout injekci.
Jen pozor, nema pak smysl testovat a hledat duchy, ovitrelle se ukazuje dlouho na tehotenskych testech, obsahuje hcg ![]()
@Liskulaska no dal mi termín středa večer podle pondělního ultrazvuku to je správně nebo ne? 🙈
@Dominika 77 to my nevime, musela bys znat velikost folikulu ![]()
Folikul roste kazdy den o 1-2 mm a uvolnuje se (dochazi k ovu) kolem 20-24mm, je to pokazde jinak.
Ale hadam ze to bude dobre, doktor tohle na 100% vi a umi si to rozpocitat ![]()
@Liskulaska tak snad to vypočítal dobře
příště se na tu velikost zeptám ![]()
Děkuji ![]()