Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Před půl rokem jsem vysadila antikoncepci. Protože mi od té doby vynechává menstruace a neprobíhá ovulace (malé folikuly), byla mi nasazena léčba na podporu početí:
Norethisteron (na vyvolání menstruace)
Clostilbegyt (na podporu ovulace)
injekce Ovitrelle (na vyvolání ovulace)
Zároveň trpím Crohnovou nemocí.
Před zahájením léčby jsem měla hodnoty:
cholesterol 4,6
triglyceridy 4,36
Teď mi ale zjistili výrazné zhoršení:
cholesterol 8,5
triglyceridy 16,07
Léčba je momentálně přerušená kvůli těmto vysokým hodnotám.
Máte některá zkušenost s takto výrazným zvýšením cholesterolu a triglyceridů během hormonální stimulace? Může to být způsobené touto léčbou?
Děkuji za jakoukoli zkušenost nebo radu.
Meporadim ohledne hodnot ale pokud mas Crohna, abys nemela jeste problem v imunologii (nutny odber sliznice z delohy).
To jen k zamysleni. A treba dohledani info na netu. ![]()
Asi budes slozitejsi pripad… To uz resis v car, nebo jen na gynde? Provadeji ti folikulometrii? Jo a kolik ti je, ze to jiz takto resi po pul roce?
Ano měří me folikumetrii, zatím se to řešilo jen přes gynekologii kde me dali tuhle metodu a jediné co zni mam tak tohle ale uz me odkazali na na ivf, mám 36 tak uz dost klepou hodiny
@Adelka0011 tak uz bych sla do car. Alespon ze ti meri folikulometrii, to na to uplne neprdi. Ale clostilbegyt se smi brat jen nekolikrat za zivot a je skoda plytvat si pokusy bez dalsich podpurnych metod a vysetreni. Az budete mit poradna vysetreni, pak lze rict, jestli je nutne ivf nebo staci treba jen iui s nejakou podpurnou lecbou. Zavolej klidne hned v pondeli, na prvni konzultaci se chvili ceka. Spravne by se vam meli venovat az po roce neplodnosti, ale to vam vyjde pekne, max si mesic dva pridate.
@Adelka0011 píše: Více
Urcite do CAR, myslelajsem, ze tam uz jste ![]()