Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ovu minulý měsíc u mě byla 26DC je možné ji nějakým způsobem posunout aby byla dřív??třeba pitím kontryhele??děkuji za rady
A jak dlouhý máš cyklus? A hlavně jak dlouhou máš luteální fázi? Pokud máš cyklus pravidelně dlouhý a ovu je vždycky takto, tak bych se nic nesnažila měnit, tělo má nějaký svůj rytmus.
Jj jak říká Gladys. Mám to taky tak, mám ovu 25DC. Měla jsme malinko kratší i tu luteální fázi ale nakonec se povedlo otěhotnět, sice to chvilku trvalo, ale šlo to.
lonijsem brala celý rok proveru na ůpravu cyklu, protože jsem brala několik let HA a po vysazení MS nikde.. pak měsíce znova HAa vysadila jsem ji na konci srpna to přišla MS a poté jsem po 4 týdnech dostala injekci na vyvolání potéhle MS byla ovulka 26DC a luteální fáze 12dní, tak jsem si říkalaže kdyby ted ovulka byla dřív mohly bysme se dřív snažit.. snažíme se už 15měsíců
Já nevím do jaké míry může kontryhel pomoci, mě se moc neosvědčil, dost mi prodlužoval MS a cyklus mi nezkrátil… ale jiným holkám pomohl, takže je to třeba asi vyzkoušet… jinak já otěhotněla 36 DC, takže 26 DC to není rozhodně nemožné ![]()
Ahoj zakladatelko, já s prvním dítětem otěhotněla přesně 28.DC (byl to jediný styk v měsíci, tak to vím), měla jsem delší cykly. A bylo to naprosto pohodové těhu! Pak se mi dr snažila cyklus srovnat - potrat, pak cyklus cca 32 dní a taky nic moc těhu, takže radím nic násilím nerovnat, je JEDNO kdy ovulka je, hlavně že je a je dost dlouhá lut. fáze! Na ničem jiným nezáleží. Fakt že ne. ![]()
Zkoušela jsem všechno přes kontryhel, gynex, estrozin, mateří kašičku a nevím co ještě a výsledek žádný. MS jsem měla cca po 40dnech a více a vždycky jsem si myslela, že mám Ovu cca 25DC. Ovšem dle UTZ žádná ovu neprobíhala…(ale já příznaky cítila). Nepomohly ani léky na úpravu cyklu (utrogestan, duphaston). Pak mi Dr. napsal clostilbegyt, ani na něj jsem nereagovala, takže následovala návštěva CAR, díky němuž mám postupně 2 děti.
Takže aby ses nesnažila zbytečně, zjisti si u Dr. na UTZ, jestli OVU OPRAVDU probíhá a pokud ano, napíše ti clostilbegyt a tím ovu uspíšíš na ten 14DC
Držím pěsti ![]()
Ahoj, já mám stejný problém mám ovulku 22DC (menstruaci mám úplně pravidelnou 28 dní), piju i Kontryhelový čaj a dokonce jsem brala 2× denně od Herbalife Tang Kuei a těhulka pořád nejsem
A to se snažíme půl roku ![]()
takže asi nejlepší bude nechat to na přírodě a nic nezkracovat.. děkuji za rady a uvidím třeba ted dorazí ovu dřív… léky právě zatím brát nechci jestě tou chci dát šanci bez léků