Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My jsme teda na vesnici a nikdy mi nikdo neřekl že mám tři děti protože se mi nechce pracovat. Naopak všichni říkají, že nechápou jak to zvládám. A pracuji od roku třetího dítěte na částečný úvazek.
Pilulka by měla i zabránit se vajíčku usadit. Tak uvidíš. Ale každopádně pokud dítě nechcete tak bych aspoň v období ovulace používala ještě další ochranu.
@JancaS84 Já už tady právě na pár lidí, kteří to o druhých říkali narazila. Tak to klobouk dolů, že pracujete. Máte můj obdiv. Děláte z domova?
V minulém týdnu mezi 14-15 DC jsem měla šílené bolesti, přisuzovala jsem to ovulaci, ale mám ten cyklus 27-33. 🙈 Takže je to jak kdy, ale podle všeho to bylo až včera. Nikdy se nám tato nehoda nestala. Asi je na čase uvažovat i o jiné antikoncepci, máte pravdu.
@Anonymní píše: Více
Ano z domu.
No my jsme právě docela dlouho spoléhali jen na přerušení a pak se stala asi nehoda a máme z toho třetí. Ale taky jsme o něm uvažovali tak se to rozhodlo samo. Ale po porodu jsme si nechala napsat hned antikoncepci a loni jsme podstoupila přerušení vejcovodů a naprostá spokojenost.
@JancaS84 Ráda bych si taky z domů přivydělala, ale přijde mi, že je to buď jen samé call centrum nebo MLM. Zaměstnání ve kterém jsem zaměstnaná se z domu dělat bohužel nedá.
Vidíte, asi to tak mělo být.. tak uvidíme co bude, každopádně jsem a budu z toho ještě dlouho nervózní. Nevím, jak bychom se v případě nutnosti rozhodli.
Přerušení vejcovodů, myslíte jako podvázání?
@Anonymní píše: Více
Podvázání už se moc nedělá. Přeruší se vejcovod na několika místech. Takze v podstatě výsledek stejný.
Tak držím palce ať to dopadne dobře.
Holky ahoj. Doma mám dvě děti, dceři byly nedávno dva a synovi bude 5. Nicméně co čert nechtěl, včera jsme měli při pohl. styku nehodu, praskl prezervativ a já sem si na 90% jistá, že právě proběhla ovulace. 🙈 Odpoledne mě začalo pichat v podbřišku.. pilulku jsem si vzala 5 hodin po té naší nehodě. Pokud došlo během těch 5 hodin k uvolnění vajíčka, je to už v pytli, že? 🙈 Třetímu bych se nebránila, dokonce jsme o něm s manželem mluvili, ale ne teď, třeba až za pár let. Za necelý rok bych měla nastoupit do práce. Žijeme ne od výplaty k výplatě, ale je to takový knopovy, takže chlap by jistě uvítal nějakou tu korunu do rozpočtu a proto se desim toho, co bude, když pilulka nezabere. Tři děti v dnešní době v malém městě (odsouzení druhým, jakože jsem líná pracovat a tak dále?). Máte některá tři děti, aniž byste byly ne nějak extra v balíku, dá se to zvládnout? Nevím, z čeho bych měla horší strach, jestli z dalšího porodu, nebo z potratu. Teď se asi zblázním nervama..