Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
S přitelem se snažime 2,5 roku mam za sebou 2× IUI neúspěšně. A ted kdyz uz jsem mela jit na prvni Ivf, po stimulaci mi odebrali folikuli bohuzel bez vajiček. Přirozeně nam to asi nepujde maji podezreni na předčasné ovarilní selhání. Neni příjemné řesit to když mi je teprve 23 let a vim ze nemuzu mit dítě přirozenou cestou. Chtěla jsem se zeptat kdyz je teda ten folikul prázdný, jestli to může být jen náhoda? Doktorka mi rekla ze se ji to poprve stalo po 5 letech. Ze se to asi dost malo stava.
Určitě nabrat krev na AMH. Kolik bylo punktováno folikulů? Jestli byly třeba dva a oba prázdné, mohlo by to s jinou stimulací příště být lepší, nebo šlo o nějaký větší počet? ![]()
@Slecna155 Z obou stran dohromady? Tak to je obecně málo, ale otázka, jestli by s jinou stimulací akorát nebylo víc prázdných, těžko odhadovat, standardní to ve tvém věku každopádně není. Zkusila bych nabrat to AMH, jestli bude odpovídat.
@Litta mam snizenou zasobu. Hodnoty odpovidaji na 40 let. Ne je z praveho vajecniku. Leva strana vubec nereagovala.
@Mallorka mam posledni delany v prosinci AMH 0,92 a FSH 29,23
@Slecna155 píše:
@Litta mam snizenou zasobu. Hodnoty odpovidaji na 40 let. Ne je z praveho vajecniku. Leva strana vubec nereagovala.
Aha, tak jestli už to máš i takhle zjištěné, tak to tak bohužel bude.
Co navrhli dál? Ještě bych to jednou zkusila, upravit protokol. Ale pak buď zkoušet štěstí s nativy, jestli se odněkud vajíčko zrovna nevykutálí, nebo se dál netrápit a DO… Je mi to každopádně líto a moc přeji aby to příště dopadlo lépe – někdy stačí jedno zralé vajíčko! ![]()
@Litta To jeste nevim co dal v tydnu jedem na konzultaci a dozvim se vic. Pri nejhorsim to nebudu riskovat a pujdu treba rovnou do darovanych.
@Slecna155 píše:
@Litta To jeste nevim co dal v tydnu jedem na konzultaci a dozvim se vic. Pri nejhorsim to nebudu riskovat a pujdu treba rovnou do darovanych.
Je to jen a jen na vás. Zas ve vašem věku vás moc čas netlačí a někdy to jen trvá, než se sejdou ideální faktory, ale pak to může vyjít, tak bych to zase nevzdávala zbytečně brzy, z prvního cyklu se nedá ještě dělat úplný závěr… Uvidíte. ![]()
@Slecna155 ta hodnota FSH je veliká. AMH ještě úplně tak tragicky není, ale žádná sláva taky ne. Doporučuji skupinku tady na emiminu Nízké AMH, je tam sna 5tis. přispěvků. Po delším boji se snad každá miminka dočkala i dvou. Holky si tam radi a podporují se, většinou jedou minimální ivf. Koukni na to.
@Slecna155 v tomto věku bych do darovanych ještě nešla. Jsou jiné způsoby. I čínská medicína, léky, vitamíny, změna životního stylu, čas…prece jen to nejsou tvoje geny