Ovulace bez vajíčka

1075
21.4.13 16:30

Ovulace bez vajíčka

Ahoj holky, je tu některá, která má všechny příznaky ovulace, přitom se nevytvořilo vajíčko?
Mám velmi pravidelné menstruační cykly po 28 dnech - 7 dní. 12-14DC mám ovulaci - lehká bolest v podbřišku, bílkový hlen, pozitivní OVU test i dle bazální teploty. Přesto se mi za 2 roky nepodařilo otěhotnět. Na gynekologii zjistily, že prý k ovulaci dochází, ale není v ní vajíčko. Takže se vytvoří folikul bez vajíčka??? Je tu nějaká, která má podobný problém? Všechny příznaky ovulace, přesto k ovulaci nedojde???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13428
21.4.13 17:02

@Tashet ahoj bohužel folikul může být bez vajíčka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
21.4.13 17:09

Tak to je mi teda moc líto holka, že se tak dlouho snažíte a nic.
Bralas před tím HA? :think:
Zkoušela jsi vždy jen tuhle chemickou cestu k početí?
Dělali ti hormonální profil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
21.4.13 17:37

@Tashet ahoj, tohle bude nejspíš i můj problém, k ovu vše napovídá, ale dle dr. nejspíš bez vajíčka, navíc mám i nerostoucí sliznici, takže pokud by bylo, tak se nemá kde uhnízdit. Teď ve středu mám 1. konzultaci v car tak uvidím co mi řeknou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
21.4.13 17:47

@PeBa
No nasadily mi třikrát clostilbegyt, utvořilo se mi vždy jen jedno vajíčko a pak píchli pregnyl, ale i tak se nepodařilo. Zítra mě čeká vyšetření, zda se tvoří vajíčka i bez clostíku a pak nás čeká spermiogram a ostatní… Mě právě zaráží, že mám všechny příznaky ovulačky a naprosto pravidelnou menstruaci, žádné obtíže, nikdy žádné záněty - nic a přesto tam není vajíčko. Tak mě právě zajímalo, zda to taky někdo tak má. vím o holkách, které mají anovulační cykly, ale většinou s nějakými problémy s MS. Antikoncepci jsem nikdy nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
21.4.13 18:04

@Verunka087
já mám sliznici v pohodě… a jak dlouho se snažíte, když už vás poslal gynekolog do CAR? Nebo jste tam šli sami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
21.4.13 18:07

@Tashet zatím necelý rok, ale dr. ví že přirozeně to nepůjde, zatím teda jdem na hormonální léčbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
21.4.13 18:16

Pokud jste rozhodnuté na hormonální léčbu se všemi riziky, tak do toho se míchat nebudu.
Přeju hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
21.4.13 18:20

@PeBa
ona totiž jiná cesta neexistuje. Nejsou bylinky ani „kouzla“, která by vyčarovala vajíčko z ničeho… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.4.13 18:30

Můžu se jen zeptat, jak gynekolog poznal, že se ve folikulu nevytvořilo vajíčko? To totiž nejde poznat jinak, než pod mikroskopem, z běžného utz určitě ne…
Jinak stát se to bohužel může, ale to že se dlouho nedaří, taky ještě neznamená, že musí být něco v nepořádku. Někdy to prostě „nejde“ bez zjevného důvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
21.4.13 18:42

@alenka84
ultrazvukem, který se zavádí dovnitř. V den ovulace jsem k němu zašla, udělal mi ultrazvuk a řekl, že vše je připravené na ovulaci, ale vajíčko tam není… Po podání clostylbegitu bylo na ultrazvuku vajíčko vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2137
21.4.13 18:47

To by mě taky zajímalo, jak se to pozná, že tam to vajíčko není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.4.13 18:48
@Tashet píše:
@alenka84
ultrazvukem, který se zavádí dovnitř. V den ovulace jsem k němu zašla, udělal mi ultrazvuk a řekl, že vše je připravené na ovulaci, ale vajíčko tam není… Po podání clostylbegitu bylo na ultrazvuku vajíčko vidět.

tak to myslel asi spíš folikul, vajíčko opravdu být na utz vidět nemůže, to je na to moc maličké (asi tak půl milimetru)… jinak příznaky ovulace i bez ovulace můžou být, někdy se folikul nevytvoří, někdy se vytvoří a nepraskne (pak z něj může být cysta)
Každopádně držím palce, ať se brzo zadaří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.4.13 18:49
@darlene píše:
To by mě taky zajímalo, jak se to pozná, že tam to vajíčko není. :nevim:

jedině odsátím tekutiny z folikulu a prohlédnutím pod mikroskopem, ale běžně se to určitě nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
21.4.13 18:51

@alenka84
ano špatně jsem se vyjádřila - folikul s vajíčkem tam není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí