Ovulace - bude, nebude, byla?

62
10.10.16 16:26

Ovulace - bude, nebude, byla?

Ahoj holky,
mám cyklus dlouhý 35 dní. Od minulého měsíce jsem si dělala ovulační testy a ovulace mi vyšla na 23 den cyklu. O týden později 31 den cyklu mi vyšly pozitivní ovu testy ještě jednou, za 5 dní přišla menstruace. Byla jsem objednaná k doktorce na preventivní kontrolu a při té příležitosti jsem jí řekla, že se snažíme o mimi. Řekla mi, že budeme muset nejspíše upravit délku cyklu, ale že se podívá, jak to teď vypadá. Byla jsem 8 den cyklu a nic tam ještě nebylo. Tak jsme se domluvily, že přijdu 21 den cyklu a podívá se, jestli je tam už vajíčko nachystané. Od čtvrtka jsem si dělala ovu testy (17 den cyklu) byly negativní. Až v sobotu mi vyšel pozitivní test, akorát nebyla úplně stejná jako ta kontrolní jen o odstínek světlejší, tak jsme se tulili v sobotu i v neděli, ale v neděli už jsem měla čárku jednu slabou a odpoledne už skoro žádnou. Dnes mi paní doktorka měřila folikuly a největší byl 7mm (nebo jak se to píše) s tím, že je malinký, že nejspíš už nezvládne dorůst, ale že to můžeme ještě zkoušet nebo už pomalu upravovat cyklus. Tak jsem se s ní domluvila, že už ho teda budeme upravovat a napsala mi Utrogestan, který mám začít brát od 14 dne cyklu po dobu 10 dní. Byla jsem tak nervozní a mimo, že jsem se zapomněla zeptat, zda tedy ovulace už třeba byla, bude nebo nebude vůbec??? Trochu doufám, že by mohla třeba být ještě příští týden, a mentruace se třeba posune, ptž od 3 dne cyklu beru Gynex kapky a popíjím kontryhelový čaj. Sliznici říkala, že už mám pěkne narostenou. Poradíte?? Mám toho plnou hlavu dnes… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
10.10.16 16:36

Já teda nevim, dětí mám několik, ale já jsem pokaždé těhotněla ze soulože, ne z tulení. Žádné ovu testíky, nárůst folikul, kdesi cosi jsem nikdy neabsolovovala, nechápu proč? Abych se navíc stresovala a plánovala si „tulení“? 8o :lol:
Ono Murpyho zákony fungují spolehlivě a to přesně v tu chvíli, kdy to nejmín´chceš. Ne nejvíc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
10.10.16 16:40

To sice ano, ale bohužel patříme mezi ty, který nemusí mít sex tak často. A z toho se nám dítě určitě nepodaří. Tak se snažím to naplánovat v době ovulace a tu bohužel jinak nepoznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
10.10.16 16:50

@berry4 ono bohužel ne každý má to štěstí, že se podívá na chlapa a je těhotnej-tohle sis mohla odpustit…pravda, že tuleníčko, ovulka a jiné zdrobněliny mě též iritují, ale na druhou stranu chápu zakladatelku. My čekali na miminko 4 roky a jsem strašně šťastná, že existuje něco jako plánované početí, protože my jsme se mohli snažit jak jsme chtěli a prostě nic…
@Izulle pravděpodobně půjde o cyklus bez ovulace…uprav si cyklus, dělej ovu testy..neboj, ono to půjde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.16 17:00

Ahoj ten utrogestan je blbost- takhle ti akorát vyblokuje ovulaci, kdyz ti ho doktorka nacpe 14DC, ldyz mivas cyklus tak dlouhý. Podle délky tveho cyklu bys mela ovulovat 22-24DC. Pokud by to bylo 25DC nebo později tak pak bych brala utrogestan ale vzdy az po potvrzeni ze proběhla ovulace. Bohužel to zkrácení cyklu je ošemetné- resim. stejný problém. Ale já jsem bohužel jeste na vyšších číslech. 35dni neni jeste mimo normu- to ze spousta fynekologu si mysli ze zenska musi mi 28denni cyklus je blbost. To ma jen cast zen Rozmezi 21-35 je normalni. Utrogestan se bere pokud mas příliš krátkou druhou fázi. Ale vždy po potvrzené ovulaci. Změnila bych doktorku. Cyklus se da zkratit vyvolanim ovulace- řeší se to clostylbegitem (z mého pohledu velké svinstvo) a injekci pregnylu.
Ovulacni testy nejsou úplně jasné vypovidajici. Jediný jasny důkaz ze proběhla ovulace je zvýšení bazální teploty.
Toť zkušenosti jedné neplodné zenske která uz zjistila první poslední :lol:
Btw nevím jak dlouho se snažíte. Ale pokud jen krátce tak to zkus jeste nehrotit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
10.10.16 17:18

Snažíme se od dubna. Ovulaci mám potvrzenou jenom z testů a to jenom jeden měsíc. Bazální teplotu nezvládám měřit, vstávám pokaždé jinak a přiznám se, že sem kolikrát i zapomněla, tak to nemělo smysl. Čtvrtek a pátek jsem měla dlouhý táhlý hlen, tak jsem si myslela, že je to už třeba ovulační. A když mi vyšel pozitivně ten test. Bohužel mě doktorka dnes yvvedla z omylu. Podle čípku se mi taky zdálo, že by už měla být, byl měkký, vzadu, rozevřený.
Ptala se mě, jestli ještě počkat, nebo už upravovat, ale na co čekat, když jsou ty vajíčka malé a nestíhají dozrávat. Nevím co teď. Doktorka je sice starší paní, ale dobrá. Mám s ní jen dobré zkušenosti i moje známé.
Někde sem četla, že přípravek Sarapis soja ve větší dávce může působit jako clostyl. Tak nevím jestli zkusit ještě tohle napřed. Akorát si nejsem úplně jistá, kdy ho brát. Četla jsem 4 tabletky denně po dobu 5 dní. Kdybycho ho začala brát teď třeba by to vajíčko ještě stihlo dozrát a ovulace proběhnout. Máte s tím zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.10.16 18:22

@Shari81 štěstí,nebo možná i neštěstí…To je otázka. Každopádně k početí dítěte je třeba sex. To je stará známá pravda, ovulace neovulace. Stát se může stejně tak před ms, při ms, po ms, to až tak roli nehraje, ovulace prostě může přijít i ve chvíli, kdy to v podstatě nečekáš. Ostatně-spermie jsou oplození schopné až 48 hod. Problém je ve chvíli, kdy vajíčko nedozrává. Což ovšem asi ani zakladatelka neví. Zatím. Měřit se, hlídat čípek, hleníky, bazálky a jiný pochutiny, to je mnohdy sám o sobě zabiják samotného početí. Nehledě na ten „naplánovaný“ sexík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
10.10.16 18:30

Rači se prosím zdržte komentáře a na mé příspěvky nereagujte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
10.10.16 18:40

@Izulle klid, na emimino chodi i supermatky, kterym vse vychazi jak si preji a beda, kdyz nekdo to ma jinak. Tak je nekde chyba, vzdy v chovani dotycne, ktera to ma jinak. :hug: Jinak ale souhlasim s tim, ze cim vice se na to budes upinat, tim hure to pujde. Zkus se naucit sledovat sve telo, treba ten hlen. Ja podle nej vestsinou ovulaci poznam. Nesnazim se otehotnet, ale mam tak nepravidelne menstrauce, ze se hodi vedet, kdy ovuluji, abych si podle toho spocitala, kdy cekat mentruaci. Bohuzel ale toto nepujde behem jednoho mesice, je treba par cyklu, aby ses naucila rozumet svemu telu. Vic bohuzel neporadim. Hodne stesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
10.10.16 19:18

Tělo mi právě říká, že ovulace bude a není no. Zas tak moc to nehrotím, jen sem dneska prostě čekala od doktorky něco jiného a tento příspěvek sem psala s trochu „horkou“ hlavou. A nechci to snažení příteli znechutit tím, že ho budu pořád uhánět na sex. On na to moc není a jistě chápu bez sexu to prostě nejde :lol: zas tak hloupá nejsem :oops: hold někdo je sexuální mašina a někdo ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
8.8.19 11:07

Ovulace ?!

Ahoj holky jdu si pro radu, po dlouhe dobe sleduji ovulaci testikama. Myslite ze uz se ovulace blizi? Rekla bych ze posledni test je ze vsech nejsilnejsi. Posilam fotku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
13.7.21 13:27

Ahoj, myslíte, že už ovulace byla, když je dnes čárka slabší? Dekuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.21 13:45

@PT PCE Ani jeden není pozitivní ovulační test. Tam musí být testovací čárka stejně silná nebo silnější než kontrolní.
Ale testy jsou nepřesné a LH vlnu jsi nemusela zachytit.

• Citovat
  • Upravit
111
20.10.22 01:06

Sex pred ovulaci

Jsem dnes 32 dc a mam ovulaci prikladam foto. Sex byl pred tydnem
Muze z toho neco byt? Asi spis ne ze? To uz je asi dlouh doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...