Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla bych dotaz, jestli někdo může doporučit komplexní vitaminy před otěhotněním (i s kyselinou listovou),které mají pokudmožno co nejpřírodnější složení? Děkuji za tipy ![]()
Zelenina, ovoce, orechy, seminka, pestra strava. Vse v tabletach je chemie.
Energy vyrabi pripravek Fytomineral, ale to jsou opravdu jen mineralni latky, nikoliv vitaminy.
Vitamíny jsou nejlepší v potravě, zelenina, ovoce, ořechy, luštěniny.
Souhlasím, nejlepší je kvalitní pestrá strava, není potřeba žádné další přípravky
No asi se ptam z hlediska toho ze mam bezlepkovou a bezlaktozovou dietu, a zdrave stravovani je dnes sto nazoru na toto co to doopravdy je. Takze se neptam na stravu, ale na co nejprirodnejsi doplnek. Kdysi jsem brala femibion, a uvazuji o nem, ale hledam i jine alternativy, preci jen doba se zase posunula a je to uz 6 let.
@saphire píše:
No asi se ptam z hlediska toho ze mam bezlepkovou a bezlaktozovou dietu, a zdrave stravovani je dnes sto nazoru na toto co to doopravdy je. Takze se neptam na stravu, ale na co nejprirodnejsi doplnek. Kdysi jsem brala femibion, a uvazuji o nem, ale hledam i jine alternativy, preci jen doba se zase posunula a je to uz 6 let.
tak v ovoci, zelenině a oříškách nic z toho není, a luštěniny lepek taky nemají, ne? Já jsem tedy v těhu žádní vitamínové tabletky nikde nebrala, vždy jsme se spoléhala na přírodu. A kyselinu listovou jsem si zajištovala různými saláty…Mám pět zdravých dětí ![]()
Jediné, co jsem brala, byl Dologran, což je přírodní směs minerálů (hlavně vápník a hořčík). Existuje i varianta obohacená vitamíny.