Ovulace probíhá. Nasadit Clostylbegit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.6.24 14:14

Ovulace probíhá. Nasadit Clostylbegit?

Ahoj,

byla jsem 13.dne cyklu na ultrazvuku. Bylo mi řečeno, že folikulů mám dost, ale žádný dominantní. Byl mi doporučen příští cyklus clostylbegit.

Doma mi ale došlo, že ovulaci mám většinou až 18DC, 19DC. Nebylo tedy na ultrazvuk spíš brzy? Každý měsíc mi dle ovulačních testů a teploty ovulace probíhá, takže si myslím, že s ovulací problém nemám, jen ji mám později. Cyklus cca 33 dní.

Byl Vám někomu tento lék nasazen i přesto, že ovulace probíhala? Nebo je to zbytečné? Všude čtu, že je to celkem driják, tak z toho mám trochu strach..i když jsem nejdřív souhlasila s nadšením, že se to snažení něčím podpoří.
Případně je možné něco jiného, čím by se ovulace podpořila kromě clostyllbegitu?

Děkuji za informaci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ZinaJudita1
19.6.24 14:19

Stačilo mi přečíst si název diskuze a odpověď zní ne.
Clostilbegyt se nasazuje pouze ženám, které nemají ovulaci = mají anovulační cykly. To znamená, na folikulometrii nebyl vidět žádný dominantní folikul/folikuly.
Navíc nasazení CC má přísná pravidla. Je tu hodně diskuzí o CC, zkus si je pročíst. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.24 14:19

Mne bylo receno, ze tehle lek je takova sr**a, ze ji uz vetsina lekaru nepredepusuje.

• Citovat
  • Upravit
KerrisKate
19.6.24 14:36

Chodila jsem na folikulometrii pravidelne 3 mesice po sobe, aby se urcilo, zda mam ovulaci. Vzdy 12DC. Z toho doktor usoudil, ze ovulaci nemam (ackoliv jsem menstruaci nikdy nemela pravidelnou a cyklus vzdy delsi). V te dobe jsem si o tom nic moc nezjistovala, takze kdyz me doktor predepsal clostylbegit, tak jsem ho brala. Porad jsem chodila na folikulometrii a porad nic, ale s telem me to udelalo peknou paseku (brala jsem ho 3 mesice po sobe).

Pak se mi 2× podarilo otehotnet, 2× jsem potratila (1 samovolne, 1 kyretaz). Rozhodla jsem se uplne vyskrtnout jakoukoliv lecbu, koupila ovulacni testy a zjistila, ze ovulaci mam i bez leku, jen nekdy az po 20 DC. Tim, ze jsem si to hlidala, se me pak podarilo otehotnet prirozene a vse uz bylo v pohode. Ted zpetne si ten clostyl vycitam, nemela jsem to brat (kdyz si prectes letak, zvysuje riziko potratu) - samozrejme kdo vi, cim ten potrat byl.

Kdyz jsem to resila s doktorem, vehementne me tvrdil, ze ovulacni testy nejsou spolehlive a ze se tim neda ridit… takze kdyz bych resila problemy s pocetim, sla bych uz ted spis do CARu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.24 18:18

Děkuji za odpovědi. Ja popravdě vůbec nevím. Na jednu stranu tu čtu a věřím tomu, že je to svinstvo, na druhou stranu známá ho brala a poceti se povedlo a o to tu jde. Bylo jí to nasazeno jako podpora ovulace, měla svou ovulaci slabou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.24 20:48

Má ještě někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení