Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Dnes je to 22DC a ovulace pořád nikde. Minulou menstruaci jsem dostala až po 40 dnech. Dělám si tenhle měsíc ovulační testy poprvé. Je možné, že bych jí mohla dostat do konce týdne? Už se mi to zdá dlouho… :/ ovulační testy vůbec nesily… Poslední jsem si dělala dnes (poslední od spodu).
Diky všem ![]()
Ahoj, luteální fáze (od ovulace do menstruace) trvá běžně 12 - 16 dní. Pokud jsi teda měla minulý cyklus 40 dní dlouhý, čekala bych ovulaci mezi 24. - 28. dnem cyklu.
Editováno: od pozitivního ovulačního testu dochází k ovulaci do 48 hodin ![]()
@Anonym. D Hm, viděla bych to na anovulační cyklus. Ty testy ukazují, že máš LH naprosto konstatní celou dobu. Ale jak psala Skaris výše, je možné, že ovulace ještě přijde, pokud máš cykly pravidelně po 40 dnech.
@BrnackaM právě nemám, někdy to nedostanu i 3 měsíce, jednou 28 dnů, 40dnu… Mám to celé rozházené, už jsem výmenila jednoho gynekologa, který mi říkal, že mám málo hormonů a furt do mě cpal nějaký prášky, které mi nakonec vůbec nepomohli. Teď jsem u jiného a ten mi říká, že mám hormony naprosto v pořádku. Takže jsem z toho úplně zmatená ![]()
@Anonym. D Pokud to máš fakt tak nepravidelný, tak je pravděpodobný, že máš anovulační cykly. Dělal ti hormonální profil nebo jak ví, že máš hormony v pořádku?
@Skaris no to nevím, byla jsem jen na normálním vyšetření a bral mi stery, to je vše. 🤔
@Skaris o miminko se snažíme už víc jak trictvrte roku, zachvili to bude rok a řekl mi, že jsem v pořádku, podle těch nepravidelných cyklu si ale v pořádku nepřijdu
@Anonym. D Ten nepravidelný cyklus svědčí o tom, že něco není v pořádku, takže bych požadovala pořádné vyšetření a zjištění příčiny. Jinak i kdybys tu ovulaci občas měla, tak si nedokážu představit jak trefit tu správnou chvíli, aby se zadařilo. Takový problém jsem ale nikdy neřešila, tak třeba holky víc něco poradí…
Zkusila bych kapky Gynex, z 40ti denního cyklu mi udělal 28 denní a otěhotněla jsem. Jinak ovu testy jsem měla negativní i když ovulace byla ( bolesti) a otěhotněla jsem, takže bych jim tak moc nevěřila. Raději tu ovulaci pohlídat na gynekologii nebo prostě mít sex 3× týdně celý měsíc 😀
@Petkaelik právě gynex jsem začala brát před dvouma mesicama, kdy jsem měla cyklus 28 dní přesně a udělal mi z něho 40dnu… Takže já jsem fakt asi nějaká divná ![]()
@Anonym. D Mě gynex taky nepomohl, rozházel mi co mohl. Ne na každého to prostě funguje. Nicméně pokud máš jednou cyklus 28, pak 40 nebo klidně až po 3 měsících, tak opravdu není něco v pořádku. To ten předchozí doktor aspoň něco řešil, i když lékama. A ono to někdy trvá než léčba zabere. Pokud ten nový lékař tvrdí, že je vše ok, tak to je asi trochu mimo. Ideálně udělat hormonální profil 3DC a pak ještě 21DC, aby se zjistilo, zdali probíhá ovulace.
Za mě tedy ovulační testy nejsou úplně spolehlivé
možná bych spíš zkusila měřit BT ![]()
@motivi dneska jsem koupila teploměr a od zítr budu i měřit, vyzkoušíme a uvidíme ![]()
Ahoj.
Chťela bych radu ohledně ovulace. V březnu jsem otěhotněla ale bohužel v 9 týdnu nebylo slyšet srdíčko. Podstoupila jsem kyretáž-revize. Po 3 menstruaci jsem se pokoušela znovu otěhotnět. Koupila jsem si ovu testy ale myslím že žádná ovulace nebyla. Vždy byla jedna čárka světlejší. Nějaký nárůst hladiny hormonů tam viďet byl, protože čárka tmavla ale nikdy ne obě stejná barva. Možná je ještě brzy a tělo potřebuje čas aby se vše srovnalo.