Návštěva gynekologa před otěhotněním

124
7.9.20 18:02

Návštěva gynekologa před otěhotněním

Ahoj, často čtu, že je dobré před plánovaným otěhotněním navštívit gynekologa. Docela bych tuto možnost uvítala. Bude to moje první těhotenství, tak bych byla ráda, kdyby mi poradil, pomohl třeba snadněji otěhotnět apod. Byl někdo z vás na takovém vyšetření? A bylo to k něčemu? Případně na co všechno se vás ptal nebo s čím radil?
Děkuji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36172
7.9.20 18:09

Jestli chodíš na prevence každý rok, tak mě to případně zbytečný. Nikdy jsem nebyla a nebyl problém. Když to budete zkoušet cca obden v období ovulace tak by se to mělo povést. Kdyby ne tak bych až pak šla tak po půl roce na gyndu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
7.9.20 18:29

@misa.zizla nic takového jsem nepodstoupila. Jen normální pravidelné kontroly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.9.20 18:32

Nebyla a ani nevim, co bych resila :think: Cyklus vim, jak funguje, preventivne delat neco nedava smysl…mozna, kdybych byla 35+, tak bych ho zkusila ukecat na hormonalni profil, nebo neco, ale jinak nevim, pokud chodis na pravidelne prohlidky, tak bys mela vedet, jestli mas nejaky zjevny problem nebo ne.

Mimochodem - ta formulace, ze by ti pomohl snadneji otehotnet, ve me vyvolava teda ruzne predstavy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
7.9.20 18:34

Pokud nemáš žádný problém, cyklus +-pravidelný, a chodis na preventivky, tak je to zbytečný. Spíš bych ti radila ať to moc neřešís a neupinas se na to.

• Citovat
  • Upravit
10392
7.9.20 18:55

Omyl

Příspěvek upraven 07.09.20 v 19:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10392
7.9.20 18:56

Omyl

Příspěvek upraven 07.09.20 v 19:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
7.9.20 19:29

Ja byla v 37 na preventivce zrovna pred ovulaci, tak jsem se ji jen zeptala, jestli se ji zda vse na svem miste a jestli vidi folikul, tak mi ho i změřila, coz ve mne naopak vyvolalo nejistotu. Byl 26mm, coz je dle devcat na netu uz cysta :lol: dalsi cyklus jsem otehotnela. Ber to tak nejak na pohodu a drzim palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
929
7.9.20 19:50

@malina83???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15102
7.9.20 19:50

Ja chodím na preventivní prohlídku co půl roku tedy na první jsem mu řekla že se začínáme snažit a řekl mi že do roka se nic neřeší, mrknu v jaké jsem fázi a zkontroloval ultrazvukem že jsem před ovulaci, na další prohlídku mi doporučil abych přišla přibližně v den ovulace abychom to zkontrolovali a zase jsem se trefila do ovulace, na Utz bylo vše v pořádku. Nic víc neřešil a říkal jen abych přišla dřív pokud bych byla těhotná. Další prohlídka mě čeká cca v prosinci a to teprve začne asi řešit nějaká vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
8.9.20 11:53

Ne, k čemu by to bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
10.9.20 00:11

Nebyly jsem nikde nic konzultovat. Podle datumu to vypadá že se ve mě „pohrabal“ při preventivce a ten večer jsme na to vlitli :mrgreen: a vyšlo to. Teď mi tu chrape měsíční dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
10.9.20 08:38
@misa.zizla píše:
Ahoj, často čtu, že je dobré před plánovaným otěhotněním navštívit gynekologa. Docela bych tuto možnost uvítala. Bude to moje první těhotenství, tak bych byla ráda, kdyby mi poradil, pomohl třeba snadněji otěhotnět apod. Byl někdo z vás na takovém vyšetření? A bylo to k něčemu? Případně na co všechno se vás ptal nebo s čím radil?
Děkuji :andel:

Nevím kde to často čteš, ale podle mě je to zbytečný. Začni brát kyselinu listovou a mějte pravidelný sex, pokud jinak nemáš nějaké problémy tak se to řeší běžně až po roce snažení. Jinak až půjdeš na prevenci tak se můžeš zmínit, třeba ti něco poradí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí