Kdy jsem měla ovulaci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36
17.3.15 21:37

Ovulace....ve který den?

Zdravím snažilky :) potřebovala bych poradit, snažíme se rok o mimco a porad nic… :( vyzkoušela jsem ovu testy abychom se trefili do ovulky, v lednu jsem byla na laparoskopii kde mi zjistili endometriozu 1.st. vaječníky průchozí tak ted zkouším měřit BT. Jen první cyklus tak se v tom moc nevyznám resp. v tom dvojitém snizeni teplot.. Nějak mi sem nejde vložit graf tak napíšu aspoň teploty…zacla jsem měřit od 10DC. MS byla od 23-28.2.
Takže 10DC 36,4, 36,4, 36,2, 36,5, 36,6, 36,4, 36,6, 36,6, 36,6, 36,7, 36,8, 36,7, 36,7, 36,7. První seskok byl 12DC a další az 15DC a pak jsou právě ty teploty vyšší… tak kdy myslíte že ovu byla? Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3051
17.3.15 21:44

Zkus to měřit hned po menstruaci. Já jsem si u sebe jistá že jsem otěhotněla snad 6den cyklu. a vyšlo to i podle ultrazvukového odhadu stáří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
17.3.15 21:45

Chtelo by to teploty i pred tim 10.DC, takhle ciste okometricky v den tech 36,2, ale na tomhle si clovek ani neoveri to zakladni pravidlo „tri po sesti“, kdyz mas tech predovulacnich teplot tak malo. O nejake „seskoky“ vubec nejde.
http://merenibt.xf.cz/index2.html
Taktez se klonim k folikulometrii, ona BT je super na zpetne overeni ovulace, ale dopredu poznas houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.3.15 21:46

Tak buď 12tý nebo 15tý den…Doporučuji se na tu ovulaci tolik nesoustředit, ono početí je někdy alchymie a je to hodně o psychice. Milujte se obden, užívejte si to a ono to vyjde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
17.3.15 21:47

No on me právě posílá rovnou na IVF..aa tam se mi moc nechce. Tohle spis az v krajním případe. Tak mu to mám jako naostro říct ať udělá tu folikulometrii? @JayLee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
17.3.15 21:51

Ono i podle hlenu..už od toho 12.dne takove to, vlhko, ale ten bilkovity výtok az 15 den.. tak Já nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
17.3.15 21:57

@JayLee aha…tak to Já nevím ja jen aby neřekl že on je Mudr nee Já… no nečekala jsem to a ani se v tom nevyznám.. Mam tři dítka už a všechny prirozene… tak zkusím zajid na gyndu a uvidím co řekne. Jinak děkuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
17.3.15 22:04

@mamusa1611 s měřením BT moc neporadím, v tom se nevyznám. Ale píšeš, že se snažíte rok, chodíš pořád ke svému gynekologovi nebo už docházíš na specializovanou kliniku? Po roce bych už navštívila CAR, měli by vyšetřit i partnera a to že by tě doktor hnal rovnou na IVF ani nekomentuju, podle čeho se tak rozhodl?
Jinak já osobně bych také byla pro tu folikulometrii, je to nejspolehlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
17.3.15 22:04

Dr. te maximalne posle nekam do centra, kde ti tu folikulometrii urcite v klidu udelaji taky. A pokud by to bylo centrum, kde okamzite zacinaji IVF, muzes ho v klidu zmenit. Nicmene souhlas s tim, ze pokud ty ovulujes (a fakt je jedno, jestli 12. nebo 15.DC), vejcovody pruchozi a chlap je taktez v poradku, jestli ti netahne na 40, klidne bych se na doktory na nejakou dobu jeste vykaslala, sexem obden-obdva se neda zkazit vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
17.3.15 22:38

@Verca1989 chodim pořád ke gynekologovi, co půl roku, poprvé řekl že to máme zkoušet a pokud to nepůjde uděláme laparku tam jsem byla ted v lednu. A zase pokud nic tak IVF. A tu Folikulometrii muže udělat normálním ultrazvukem nebo je třeba něco extra?
Pritel právě deti nemá už jsem mu to taky naznačila ten spermiogram ale rika že to nepotřebuje.. Já vím není to moc ok od něj ale davam mu čas vím že se překoná a tak zkouším co a jak jiného by šlo.. prostě jsem tak nějak zacla u sebe… tak tedy uvidím, budu zkoušet asi ještě měřit do června kdy mám jid na další prohlídku a do te doby dam čas i příteli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
17.3.15 23:47

@mamusa1611 chápu, s chlapama je to někdy těžký :) my se snažíme přes rok, do CARu zatím docházím jen já, přítel ještě nebyl ale u nás asi fakt bude problém na mé straně, tak na to ani doktor netlačí. Jinak folikulometrie se dělá běžným utz, nic extra nepotřebuje, jde o to, že se mrkne na vaječníky, jestli je tam nějaký dominantní folikul, díky kterému proběhne ovulace, šikovný doktor ti i řekne, ve které dny folikul praskne, uvolní vajíčko a tedy byste se měli snažit. Ale jinak určitě bych se nesmiřovala s tím, že by nebyla jiná možnost než IVF, není to jediná možnost a hlavně by to měli posoudit přímo odborníci v CARu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
17.3.15 23:50

Doktora, co provede driv laparoskopii nez spermiogram, bych poslala velmi rychle, no do haje, rekneme :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.3.15 00:08
@ugluk píše:
Doktora, co provede driv laparoskopii nez spermiogram, bych poslala velmi rychle, no do haje, rekneme :jazyk:

taky mě to zarazilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.3.15 00:59

@mamusa1611 : chce to merit od zacatku a pak si to hod treba do Fertility Friend a a ono ti to vyplivne graf i s oznacenim ovulace…maji i i aplikaci do telefonu ;)

Jinak nechci strasit, ale problem muze byt i u obou partneru, takze i kdyby byl potvrzeny problem na strane zeny, neznamena to, ze muz je v poradku…takhle to mela kamaradka, vedela, ze neni ok, tak partner jakoze vysetreni „nepotreboval,“ pal se ukazal problem u neho taky…ale dopadlo jim.to dobre ;) Takze bych tam byt vami (i @Verca1989 ) ty chlapy hezky nahnala. Ale ten tvuj doktor je fakt divny, delat laparku bez poradneho vysetreni :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.3.15 14:47

@beruska9 pokud se to nepodaří, tak to tak stejně dopadne ale můj chla to bere v pohodě. Jen doktor sám řekl, že chlapa zatím „trápit“ nebudem, protože já mám PCO, anovulaci atd., tak jsem to neřešila. Už s přítelem máme 3 letou holčičku, povedla se na první pokus a v prosinci 2013 jsem taky otěhotněla hned, po jednom styku, akorát jsme o miminko přišli…nevím, jestli za tak krátkou dobu u chlapa něco může změnit, moc tomu nevěřím ale samozřejmě na testy bude taky muset jít, uvidíme co řekne doktor v CARu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí