Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, chcem sa vas opytat jednu vec, vcera okolo 11 , oo som mala ovulaciu, ale tulili sme sa az vecer o desiatej, je vobec sanca na otehotnenie?
Predtym sme sa kvoli povinnostiam netulili.
Mate niektora takuto skusenost?
Dakujem
životnost vajíčka je 48hodin (schopnost oplodnění asi 24), ale z hlediska plodných dnů, se žena považuje za neplodnou až 4.den po ovulace, ale možné je i pozdější otěhotnění. do břicha si nevidíme, takže klidně může následovat druhá ovulace (většinou do 48 hodin po té první) - to ale není běžné. jinak jsi docela borka, že víš, že jsi odovulovala včera v 11h ![]()
dakujem
viem to podla hlienu a v case ovulacie mam silne intenzivne pichanie v boku, ktore som si uz niekolkokrat potvrdila ovulacnymi testami.
Napada ma este otazka ako dlho putuju spermie k vajicku?
dakujem
viem to podla hlienu a v case ovulacie mam silne intenzivne pichanie v boku, ktore som si uz niekolkokrat potvrdila ovulacnymi testami.
Napada ma este otazka ako dlho putuju spermie k vajicku?
Ahoj, ja jsem četla v knížce,že spermie se k vajíčku dostane za 3-5dnů.Dokonce tam píšou,že spermie klučičí jsou rychlejší ale maji menší životnost, a holčičí pomalejší ale zase déle přežijí, tak nevím co na tom je pravdy, je to z knihy „matka a dítě“.
Hodně štěstí a brzy // přeje Lucie.
Sperimie k vajíčku putuje několik málo hodin - 3-5 dnů je životnost sperimie, nikoliv doba cesty za vajíčkem. Znamená to, že když byste se tulili 11. DC a ty jsi ovulovala např. 15 DC, tak můžeš otěhotnět.
Janinkaa
Ahoj,těhu klidně být můžeš,jak už tady zaznělo,spermie k vajíčku putují docela rychle,někde jsem četla,že ty nejrychlejší to stihnou dokonce za půl hodiny!!! Držím palečky berunda ![]()
Ahoj,
neboj, vajíčko tam nějakou dobu vydrží - 12 hodin určitě, spermie jsou docela rychlé, skutečně jsou na správném místě již cca během půl hodiny, ale neznamená to, že mohou ihned oplodňovat. Potřebují ještě pár hodin ke své kapacitaci - definitivnímu dozrání v pohl. ústrojí „samice“.
Navíc existuje spousta jiných vlivů, které ovlivní, jestli nakonec otěhotníš či ne. Ale určitě jsi na dobré cestě. Držím palce. ![]()
D
Ahoj,ja si myslim,ze tehotna byt muzes,protoze plodny hlen se objevuje +-2 dny pred ovulaci.Mam na vas taky prosbu,jestli nevite,ze by bylo mozne,aby neprobehla ovulace,kdyz mam vysokou BT 37,1 A PO MS byla BT 36,6.Byla jsem totiz 12 DC na folikulometrii mela tam pouze tri 15 mm folikuly,ale druhy den mne uz vylezla BT na 36,9 a stale roste,tak jsem z toho jelen,protoze dle DR.bych mela mit OVU az pristi tyden.A plodny hlen jsem mela ten 12DC.Jestli mate nekdo podobnou zkusenost budu vdecna za radu.Diky moc. Inka