Ovulační graf - nastal den ?

Anonymní
22.9.24 04:43

Ovulacni graf,nastal den ?

Zdravím ženy :srdce:
jdu sem k vám pro radu. Dlouho se snažíme o mimi, ale pořad bez úspěchu, pan Dr. mi předepsal Clostilbegyt na čtvrt roku. MS skončila 5.den 8.9. a nasadila jsem jej. Problém je v tom, že mám nepravidelnou menstruaci a tudíž nevím kdy mám MS. Teploty já střevo začala zapisovat až 4 po MS. Muže mi někdo říct, zda to dnes probíhá? Já jsem tak zmatená jako lesní včela. :lol:
36,85 pátek 13.9.
36,67 sobota 14.9.
36,16 neděle 15.9.
36,43 pondělí 16.9.
36,53 úterý 17.9.
36,43 Středa 18.9.
36,64 čtvrtek 19.9.
36,60 pátek 20.9.
36,74 sobota 21.9.
36,94 neděle 22.9.

Děkuji moc :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1312
22.9.24 07:43

Teploty se zapisují do grafu, aby bylo vše hned vidět - den cyklu, linie, nad kterou stoupla teplota, další znaky plodnosti (hlen). Takhle je to hrozně nepřehledné. Ale jak na to koukám letmým pohledem, řekla bych, že ovulace byla již v pátek. Zvýšení teploty potvrdí již proběhlou ovulaci. Linie, nad kterou měla teplota stoupnout, beru 36,7 (nejvyšší za 6 dnů před vzestupem), vzestup beru 36,74, proto ovulace v pátek. Kolikátý to byl den cyklu, jak dlouhé jsou cykly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
22.9.24 09:57

Ahoj, tak jedna se o graf bazalni teploty, ovulacni graf se nerika, graf jenom ovulace se nedela. Udela se graf celeho menstruacniho cyklu a v tom grafu prave vyctes ovulaci.
Ovulace je v grafu vzdy jasne znat - je to prudky vzestup teploty o 0,2-0,4 st. Vysledny graf potom vykazuje tzv. Bifázickou křivku - kdy se stridaji nizsi a vyssi teploty. Posilm obrazek na ukazku.
Za ovulaci je povazovan usek kolem vzestupu teploty, tedy cca 2-3 dny. Myslim si, ze u tebe to zacalo zvysenim na 36,94 a ted bys mela mit dalsi dny takto zvysenou teplotu.
Akorat teda nevim v kolik hodin tu teplotu meris, kdyz jsi ten prispevek vkladala 4:43, tak to jsi merila uz 4:30???
BT se meri rano po probuzeni, treba v 7 hodin. Tohle mi prijde docela brzo :P Ale tak, hlavne to tedy mer vzdy ve stejnou dobu ;)

• Citovat
  • Upravit
1312
22.9.24 12:23
@Mandarinka104 píše: Více

Období ovulace ale nezačíná zvýšením teploty. Teplota stoupne až PO proběhlé ovulaci, tedy si grafem potvrdíme, že proběhla, zpětně (nelze tedy podle toho plánovat sex do nejplodnějšího období při snaze o miminko).
Za mě u zakladatelky proběhla ovulace v pátek, tedy v neděli je na snažení o miminko již pozdě. Podle mě je první vyšší teplota 36,74, tedy sobotní a ovulace proběhla poslední den nižší teploty, tedy v pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.24 20:24

Děkuji. Já vstávám hodně brzo ve 3:30. Můžete mi poradit nějakou dobrou appku? Já jsem někde četla, že jakmile se zvýší teplota ke 37 tak to znamená ovulace. Někde zase jsem četla, ze až druhy den. Vážně jsem asi na to strevo nebo nevím, ale pořad jsem to nějak nepochopila. Já mám MS nepravidelnou. U mě se neví kdy ta ovulace přesně je. Když mám vzít předešlých cykly, tak byly 41,29,57 a 20 dní. Posílám foto grafu.

• Citovat
  • Upravit
1312
23.9.24 21:12
@Anonymní píše: Více

Já apku nepoužívám, používám papírové tabulky.
Tím vzestupem teploty se ovulace jen potvrdí, probíhá těsně před ním. Vajíčko má krátkou životnost (12-24 hodin), proto je nejvíc plodné období před ovulací (u spermií je víc pravděpodobné, že si na vajíčko počkají, než naopak). Tak v průběhu cca tří dnů před vzestupem je největší šance se úspěšně snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí