Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj snazilky, musim se podelit o zkusenost.
V zari 2008 jsme se zacali snazit o miminko. Do konce roku se nam nepodarilo otehotnet. V lednu jsme poridili na e-shopu ovulacnitesty.cz nejlevnejsi prouzkove testy LH 25. Rovnou 28ks baleni, cekala jsem, ze to bude chvili trvat a necelych 1000Kc jsem byla ochotna obetovat.
A podrzte se. Hned prvni mesic jsem otehotnela
Testovala jsem jiz od 10.dne cyklu a zjistila jsem, ze jsem mela ovulaci uz 12.den.
10.den cyklu byl test negativni, 11.den rano pozitivni, 11. den vecer pozitivni, 12.den rano pozitivni a 12.den odpoledne uz negativni.
Z toho jsem usoudila, ze ovulace probehla ve 12.dni.
Pouzila jsem 5ks testu po 31Kc a vazne jsem za to vdecna.
Ted koncim 16.tyden, mam za sebou 1.testy na prosviceni sije a krevni testy a vim, ze mimi bude v poradku.
Pokud by jste mela nektera zajem, zbylo mi 23ks testu
A jelikoz mi moc pomohly, rada je levne prodam snazilce, ktera by mela zajem. Maji trvanlivost do zari 2010.
Mile snazilky, drzim palce, at uz s testy nebo bez. Hlavne verte, ze se zadari. Optimismus je 50% uspechu. A jaro je tady!!! ![]()
Cyberito,moc gratuluju.Ja s ovu testy taky zacinam,tak uvidim.Minuly mesic se nezadarilo a ted cekam,kdy se objevi pozitvni ovutest,zatim nic…
A vy jste se snazili 11. i 12.DC?
Já se připojuju k těm, kdo mají dobrou zkušenost s ovutesty.
Testovala jsem od 8.dne a 10.dne se objevila velmi tenká neznatelná druhá čárka. 11. den zase pouze jedna. Celkem jsem spotřebovala pouze 5ks po 60-ti korunách a výsledek mám v metříku ![]()
Všem moc doporučuju, za zkoušku nic nedáte (max. 300Kč)
Ahoj holky,
narazila jsem na tuhle diskuzi a dost mě zaujala. Je tu ještě někdo?
Já kdysi při snažení se o první mimi zkušela ty ovulační testery ze slin. A to teda fakt nefungovalo…nebo jsem neměla vůbec ovulaci, nevím…
No a zkrátka rádi bysme druhé mimi a nějak se nedaří, tak bych ráda věděla, jak na tom jsem. Myslíte, že teda tyhle jednorázové testy jsou spolehlivé? A existuje ještě něco jiného? A nešly by se dělat hnedka ráno? to mi přijde jako největší šance dodržet každý den stejný čas a nepít před tím aspoň 2h
.. Přes den už to nezvládnu…
A myslíte teda tulení hned ten den, kdy vyjdou 2 čárky, jo?
Díky Petra
holky, když se ukážou na testíku dvě čárečky stejně silné, kdy je nejlepší se tulit? i v den, kdy se ukázaly?
Ahoj holky, s přítelem se snažíme třetím měsícem o miminko a tento měsíc dopadlo i na ovulační testy. Bohužel vždy jeden týden v měsíci musím odjet za prací do Prahy a tento týden je tomu zrovna tak. Od pondělí si dělám ovu testy, že kdyby náhodou ta prostě pojedu domů na otočku. Dneska mi test vyšel z ranní moči, jindy totiž nestíhám test provést, podle mého pozitivně. Nevíl ale jak moc má být testovací čárka silná. V příští zprávě pošlu foto ovu testů od pondělí do dneška, můžete mi prosím poradit? Znamená to, že ovulace je dnes? Nebo zítra už bude silnější?? Moc Vám děkuji za každou odpověd, nechci to promešekat ![]()
Petule ![]()
Od nejslabsi po, ut, str, ct je posledni nejsilnejsi. Jeovu dnes nebo jeste ztmavne? Domu jedu az zitra pozde v noci ![]()
@ginagina pozitivní LH test není v den ovulace, ta by měla následovat cca. 24-48h po nejvíc pozitivním testu. Tenhle už bych asi za pozitivní opravdu brala…i když ještě tam rezervu čárka má, ale tak třeba kdybys testovala (teoreticky) dnes odpoledne a 3h předtím nepila, tak by fakt pozitivní byl jak hrom. Takže pokud můžeš být zítra v noci doma, tak s velkou pravděpodobností ovulaci ještě chytíte ![]()
Mockrát ti děkuji za názor.. no vážně nechci nic nechat náhodě, ale zase nechci za pár hodin procestovat celou republiku
zkusim tedy podle tvé rady tři hodiny nepít, udělat další a hodit ho sem. Když bude čárka zase silnější tak myslíš, že je lepší jet domů na noc? ![]()
@ginagina podle mého názoru na TUHLE noc ne…ovulace bude nejdřív za 24h, spíš ale později (ten rozptyl je tam velký, ale těch 48h se udává skoro všude, takže plus mínus autobus u většiny žen následuje ovulace tak 30-36h po pozitivním testu; bez uzv se to samozřejmě zjistit nedá), spíš pokud by se Ti nepodařilo vrátit se zítra ne pozdě v noci, ale radši slušně večer, abyste třeba kolem devátý, desátý večer mohli styk mít
A pak to pojistit určitě ještě ráno.
Já jsem právě přemýšlela, když jsou ty mršky spermie schopné si na ovu počkat i dva dny, jestli právě není lepší pojistit to i takhle. Nemyslím na nic jiného než jak přijít k miminku, zdají se mi sny, piju čaje, jím vitamíny. Každou menstruaci pomalu opláču. ![]()
@ginagina můžeš…ale čím čerstvější, tím lepší a opravdu bys neměla ovulaci prošvihnout. Ono taky vajíčko nejméně 12h oplozeníschopné je, takže i kdyby byla ovu čistě teoreticky už zítra, tak stejně by se to ještě do limitu vešlo. Nevěš hlavu…nevím jak dlouho se snažíte, ale vím jak Ti je-my si počkali na dítě 3 roky. Ale kdo si počká, ten se dočká
, tak hodně štěstí.
Tak to je krásný, že se Vám to podařilo
.Já si miminko přeji dobrých pár let, ale na přítele jsem nikdy netlačila až se sám ozval, že už mi mimčo chtěl
snažíme se pár měsíců, ale když už jsem konečně dosáhla, že i on chce tak mě frustruje každá menstruace ![]()
![]()
@ginagina to chápu…ale klid, ono se to podaří. Člověk (až na výjimky) není extrémně plodný, říká se, že i když se vše setká v pravý čas na pravém místě (tj. trefíte se do ovulace a partner má normální spermiogram), stejně je jen 25% šance, že se vajíčko opravdu oplodní, doputuje do dělohy, usadí se tam a dál se vyvíjí…takže i kdyby se to nepodařilo teď, tak další cyklus je nová naděje. Tak hodně štěstí a jestli to ustojíš, tak dneska domů fakt nejezdi-ať si ušetří spermie na zítra a pozítří, budete je potřebovat ![]()
Tak ti moc děkuji za podporu, pokusim se to dneska vydržet tedy
… odpo pošlu fotku odpoledního testíku
moc děkuji, jsi zlatá ![]()