OZP

1461
19.8.05 19:27

OZP

Ahojky,
měla bych dotaz. Máte někdo taky zdravotní pojišťovnu OZP ?? Chtěla bych se zeptat, mají u ní těhotné nějaké výhody ?? Třeba jako příspěvek na plavání nebo cvičení těhotných atd.
Nedávno jsem tady někde četla, že OZP přispívá i nějakou částkou na nadstandart.

Poradíte. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
850
19.8.05 20:02

S příspěvky na plavaní a tak nevím - nevyužila jsem, ale nadstandard platí 2000,–. To se hodí, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
19.8.05 20:08

Ahoj, my máme OZP doma všichni, v porodnici za tebe zaplatí nadstandart ve výši 2000Kč, proplácí 500 Kč na rok antikoncepci atd. Konkrétně najdeš vše na www.ozp.cz .

Ahoj Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
19.8.05 20:30

Na jejich stránky jsem se právě už dívala, ale nic jsem nenašla. Proto jsem se chtěla zeptat Vás. Díky moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
19.8.05 21:06

Ahoj já mám taky OZP ale to co tu psaly holky už bohužel nefunguje od nového roku, mě nadstandard nikdo neproplatil mají teď nově nějaký bonusový systém že za mičo dostanete asi 400 a na sebe asi 1200,– jednorázový bonus ale ne v hotovosti. mě teď přišel formulář na ty 400 pro malého a popravdě se v tom moc nevyznám, je tam tabulka co vám můžou až do té výše na základě dokladů proplatit, vše je snad jen za léky atd. já nic takového udat nemůžu :cry: :cry: Takže se ptám: nemá někdo s tímto novým bonusovým systémem u OTP zkušenosti??????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
19.8.05 22:16

Ahoj, bonusový systém se chystám pro mimi využít ve formě příspěvku na hexavakcínu. Je to jeden z mála způsobů, jak pro mimi ty peníze využít. Dá se dokonce na dítě převést i částka patřící rodičům , takže se pokusím převést svých 1200 Kč náležejících mi za těhotenství na mimi. Manžel udělá totéž (má asi 500 kč za to, že je zdravý.. :), vcelku nám to vyjde 2100 Kč (mim má 400 kč), což určitě dáme malé na tu hexavakcínu. Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
19.8.05 23:21

Mám taky OZP a opravdu, to proplácení nadstandardu do 2000, atd. již od ledna nefunguje. Bonusový systém je platný od ledna t.r.. Pojištěnci náleží buď nějaká poměrná částka, pokud využil méně výdajů na zdravotní péči než je průměr v jeho věkové skupině a chodí na pravidelné a preventivní prohlídky (to je asi většinou 500). Pak za těhotenství náleží matce 1200 Kč a nově narozenému miminku 450 Kč.

Pozor ale na to, že těhotenství musí být lékařem vykázáno (nějakým kódem za vydání těhu průkazky). Příspěvek za těhu chodí se čvrtletním zpožděním. Já jsem porodila na konci dubna a když jsem tam volala, abych přihlásila Aleše, tak jsem se i ptala, jak to, že mi ještě nepřišel ten kredit na 1200 (průkazku jsem dostala už říjnu ´04). Paní mi sdělila, že v systému vůbec nemají, že jsem byla těhotná. Tj. moje gynekoložka nevykázala ten správný kód. Když jsem posílala Alešovo rodný list, tak jsem k tomu musela připojit i tzv. prohlášení o tom, že jsem byla opravdu těhotná. Kredit mi přišel nějak 2 měsíce poté a Aleškovo kredit asi za další měsíc.

Kredit mohou matky nebo těhule využít na vitamíny v těhu nebo při kojení, na nadstandard v porodnici, na cvičení v těhotenství, nebo na další pomůcky nebo přípravky z lékárny (přesný výčet je v Bonusu ze zimy t.r. nebo na druhé straně toho listu s kreditem nebo na www.ozp.cz). Kredit na dítě je možné použít např. na plavání dětí s rodičema od 2 měsíců do 3 let, na očkovací látky (třeba tu hexavakcínu) nebo vitamíny.

Jak už někdo psal, kredit se dá převést i na dítě (musí se ale převést celý, nikoliv jen část). Systém mi také trvalo chvíli pochopit, ale už je mi to jasné. Jako doklad se k tomu papíru o výši kreditu většinou přidává pouze platební doklad (u cvičení nebo plavání musí pak být od kdy do kdy kurz trval, u něčeho chtějí i kopii receptu - také je to na zadní straně toho listu s kredity).

Asi se to zdá trochu nepřehledné, ale ten příspěvek (hlavně těch 1200) je celkem dost, takže já jsem ráda. Jen si to člověk musí vše ohlídat a zaslat všechny doklady do 31.12., aby to nepropadlo :-)

Já např. těch 1200 za těhotenství vyberu za nadstandard v porodnici, Alešovo 450 za plavání a mých 500 (ty jsou navíc, že jsem jim tzv. minulý rok ušetřila) za moje cvičení v těhu. Vlastně jde jen o to mít správné paragony, peníze jsou stejně zpětně, takže je otázka, za co se utratí :-)
Snad je to trochu jasnější, ale klidně si tam zavolej, oni ti rádi pomůžou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.8.05 13:43

ahoj,

mě také chvíli trvalo, než jsem jejich systém pochopila, nejdřív přišel manželovi kredit ve výši 500,– Kč, předali jsme ho staršímu synovi na očkování proti meningokokovi, já obdržela minulý měsíc kredit za vystavení těh. průkazky a mladší syn kredit k narození, oba dva jsem uplatnila na proplacení hexavakcíny, stačí poslat kopii očkováku, účtenku a vyplněnou žádost a do týdne jsem měla peníze na účtu,pracují velice rychle.
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
20.8.05 21:58

Ahoj holky,

mám taky OZP a musím říct, že se taky moc neorientuju v tom jejich novém bonusovém systému. Když jsem se na to ptala přímo v pojišťovně, odkazovali mě na katalog, který nám poslali, že tam všechno je. Vůbec mi k tomu nechtěla nic říct. Tak proč tam sedí???? :evil:
Jen se koukla, jestli doktorka vykázala kod …( vykázala ) a řekla, že mi domů pošlou formulář.
Vím teda, že mám 1200 Kč, který můžu vybrat na těhu vitamíny, cvičení nebo nadstandard v porodnici. Cvičit chodím a jsem domluvená s PA, že mi vystaví jen 1 paragon úplně na konci. Nadstandard v porodnici bych taky ráda, tak uvidíme.

Já osobně počkám, až se mimčo narodí a pádím k jiné pojišťovně, protože s touhle nemám ani já ani manžel moc dobré zkušenosti :?

Lukina 32tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
22.7.15 16:06

Letos má OZP jednu z největších platebních bilancí mezi pojišťovnama, tak snad budou bonusy v příštím roce větší:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
11.2.16 16:27

ozp

Také jsem nyní k OZP přecházela a toto zrovna nevím, ale zkus se podívat na jejich web a třeba to tam najdeš… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
11.2.16 18:03

No..ja mam take OZP..a složitejsi www stranky a obecne pojistovnu jsem nezazila :mrgreen: musite mit zalozene to vitakonto a prispejou Vam tolik, podle toho kolik mame kreditů :zed: a ty sbirate za ruzne veci..treba za preventivni prohlidky, za odsouhlaseni zdravotniho deniku ve vitakarte atd..je toho dost..takze kazdymu prispivaji vlastne uplne jinou castku..jestli nemate kredity, nedaji Vam nic..:-) no tak hodne stesti :mrgreen: ja se v tom placam uz tri mesice.. :potlesk: ale uz to celkem chapu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí